7.12.11

Akhirnya P dalam genggaman

Kalau ikutkan cerita aku nak amik lesen ni sikit punya payah. orang lain sat ja pon amik lesen tapi aku ni sampai berbulan-bulan, dah tu duit yang aku laburkan macam aku amik lesen kereta dengan motor padahal aku amik lesen kereta ja pon. punya binawe la dia punya lama. pfttt.

Bermula dari Institut bangang kat johor tu sampai la aku kena amik test JPJ dua kali kat sini. hoi serius lah test 3 penjuru tu berhantu. First test punya terer aku naik bukit dengan jayanya, masuk side parking dengan gahnya tapi tetiba 3 penjuru macam haram pulak tiang tu boleh jatuh. bongok apa wei angin tolak kot!  perghh kuat tak kuat la kan angin tolak sampai tiang tu jatuh padahal aku yang pi sondol. damn! waktu belajaq aku terer gila kot tapi tulah bila dah riak ni tuhan nak tunjuk la sikit yang kita ni tak selalunya berada diatas. #insafmode

Aku punya test jalan raya pulak boleh sengal aku tak ingat jalan. nasib la abang JPJ tu baik, tanya aku nak pi mana sebab aku sepatutnya ikut jalan B tapi aku macam nak pi jalan C. haa menggelabah mak enon kau terus tutup signal, mata mencerlung tajam kearah jalan, peluh jantan dah memercik walaupun duduk dalam ekon. cuak takot fail. lepas tu sampai trafik light lagi sekali aku gelabah, hampir mati enjin jugak la sampai abang JPJ tu cakap. "rilek-rilek start enjin tu balik"..aku pon jerit "Ehh enjin tak mati la" saja aku kuatkan sikit suara bagi dia pasti yang enjin tu tak mati sebenarnya. fuhh nasib dia dengar suara aku. memang lah dengar sebab aku menjerit kuat gila. lantak la! yang penting aku kena lulus test ni sebab test 1 tadi dah fail. Habis ja test aku macam nak meloncat cium abang tu sebab markah aku "eat enough" (baca: cukup makan) 17/20 ahh janji lulus sudah.

Minggu depan tu pulak aku pi second test untuk bukit,parking dengan 3 penjuru. Dan nak jadi cerita aku calon last sekali lepas tu enjin aku mati dekat 3 penjuru jugak. badigol sungguh, aku pulak selamber ja start enjin balik pastu keluaq buat tak tau. Dan aku lulus. keh keh keh ada jugak la dialog-dialog dengan abang JPJ kat situ tapi terpaksa dirahsiakan. kang tak memasal aku punya lesen kena tarik balik.  hohoho ohh tidak! aku tidak akan biarkan ianya berlaku.



Tadaaaa dah setel aku punya lesen. baru amik tadi. Sila ucap bergunung tahniah kepada aku. Excited kemain sampai update blog ni. 


Ok nak pi packing barang, esok nak pi Putrajaya ada company dinner kat sana. fully sponsor duduk kat Hotel Pullman Putrajaya. hamagadddd sila google sekarang!!

bai

9 comments:

Saddila said...

weee tahniah :) dila pun dah dapat . ekeke ^^,

nur hidayah isa said...

tahniah ye akak. hehhee..

pullman putrajaya cantik...kat tepi tasik. siap ada pantai buatan lagi....

TomYaM bAsi said...

wah best nya dah siap lesen.. baru ader lesen L.. cuti ni baru ambik P .. macam menakut kan jer..

cik kotak said...

wow!gi putrajaya!haha...btw, CONGRATZ ayu!!

♥CIK SHA♥ said...

perghh! ni memang sah eksaited kemaen..ahaha..tahniah la dari aku weh!

aku 7 tahun lepas amek lesen keta pun markah cukup2 makan je..bhahaha..tapi naseb baek sekali je test..;p

DuniakuAbstrak said...

lega kau kan

hamzah ian said...

tua tua baru dpt lesen.. kah kah kah

fathiyyahISMAIL said...

huhu tahniah :D

The 'F' Word said...

tahniah

boyfriend