4.8.11

Mahligai Baru

Selamat berpuasa kepada semua hadirin dan hadirat. maaflah dah 3 hari berpuasa tapi tak reti-reti nak buat entry wish selamat berpuasa. biasala tu kalau dah jadi blogger ni haruslah setiap kali cuti am kena up entry! baru la orang kata blogger sejati. (???????)


Alhamdulillah, aku puasa penuh lagi buat masa ni, masih tidak mengeluarkan sesuatu dengan sengaja. dengar macam biasa-biasa tapi kalau iman sudah senipis bawang....(sambung sendiri)


Sekarang balik kerja saja hidup jadi lebih bermakna sebab Aidil akan menunggu kepulangan Mami di dalam rumah keciknya. comel betol! bukak je pintu rumah Aidil dah menjerit-jerit mintak susu ehh mintak kuaci. Lalu aku pon tak sengaja memarahi Aidil.

"Aidil inikan bulan puasa, bulan puasa tak boleh makan disiang hari. kita tunggu maghrib ok"


Aidil mula menghentak-hentak kaki tanda protes. muncung mulutnya takyah cakap la sehabis panjang ditariknya.

"aa aa aa..mami kata tak boleh tak boleh ok." sambil jari telunjuku digoyangkan kekiri dan kekanan berulang kali.

kali ni Aidil nekad kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya, dia mula menghentak-hentakkan punggungnya, nasib baik punggung cantik berisi padat. Geli pulak nama Aidil tapi ada punggung mantap.

Aku tak pedulikan langsung reaksi Aidil.

***************************

ok dah. malas pulak aku nak melayan imiginasi bangang aku ni.

Semalam ana pergi beli rumah baru untuk Aidil dan Baby, rumah besar sikit sebab before ni rumah diorang sangat sempit nak main #benda(apekejadah tah nama tempat yang hamster dok lari-lari tu. serius malas nak google) ok paham kan #benda apa? haa nak main benda tu pon terpaksa main dari luar. kesian bebeno aku nengoknya. dia selit bontot kat tepi sangkar tu pastu dia main dari luar. kreatif sangat!!tapi tu la kawasan dia nak main-main kecik sangat so papa alip (boifren si ana) sponsor duit untuk beli sangkar baru untuk diorang. nampak tak betapa Alip ni menyokong karier ana sebagai seorang penjaga hamster. kalau nak harapkan buncit memang haraaaaaaaammm tak kuasa dia nak melayan aku. Aku bahasakan diri aku mami dengan aidil pon dia dah meluat suruh letak telepon cepat. keh keh keh


Aksesori dalam rumah tu pon dah besar, #benda tu pon besar so diorang tak payah nak selit-selit bontot kat tepi sangkar lagi tapi masalahnya dua-dua ekor tu tak reti-reti lagi nak naik benda alah tu. adehh jangan la tak main sayang, penat tau papa alip bagi duit beli sangkar mahal-mahal tu. buat belanja dapur untuk 2 bulan pon lepas tu. -_-"


Kalau nak diikutkan antara Aidil dengan Baby, Aidil behave sikit sopan macam mami dia gitu. tapi jangan si Baby, sangkar tu dia gigit bagai nak rak, kalau dapat keluar dari sangkar amboi mencece lari laju nak mampos. nasib ana memang dah expert cara pegang hamster so senang nak tangkap. kalau aku tangkap memang tercirit la binatang tu. first time aku pegang dia berak atas tangan aku tau! heii mengenangkan nasib duit aku ja kalau tak memang ni makaaannn dieeeee.....

sabar ayu sabar..nanti ada anak lagi teruk pada ni kau kena buat..


p/s: tak boleh nak tangkap gambar Aidil dan Baby sebab henfon tersangatlah cikai. kesian kan aku. bak iphone satu weh!!

13 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

btw... salam ramadan

♥CIK SHA♥ said...

aku baru nak request gmbr aidil dengan baby..@_@

Sab Buenoo said...

bela hamster ke.... :D

AyuE SurihanyOt said...

@http://aniesandyou.blogspot.com

salam ramadhan jugak..=)

AyuE SurihanyOt said...

@♥CIK SHA♥

bak iphone!!!nak iphone!!!!

AyuE SurihanyOt said...

@Sab Buenoo

comel kan aku..aku yg comel bkn hamster..haha

O'gosh said...

hehehe..xde kamera ke...siannya..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jahanam..hahahaha...gua tebayangkn yg lu da kawen anak 3...gua lupe yg lu bela hamster...




cpt2 la aidil beranak pinak..nt da byk, kasi gua sekor dua...sekor + dua = 3ekor ok...

AyuE SurihanyOt said...

@O'gosh

kesian kan..meh la bg iphone 1..

AyuE SurihanyOt said...

@[ - ] xtionkamen / ????? ?????

lu pandai ke jaga hamster???ahh risau ahh gua kang lu buat masak lemak cili api..ingt gua tak tau perangai keji lu..

jaya jr said...

haha..hamster rupenye..nasib baek tak buat goal freekick cantik macam aidil je..hahaha

EZAN IDMA said...

sabar hahaha :p salam ramadhan

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

jgn risau..gua xde la kejam smpai nk masak lemak cili api..gua simpan dalam peti ais je

boyfriend