12.8.11

Detective Conan - Katon #3

Kalau korang ingat la cerita aku pasal katon #1 dan #2 tu mungkin korang ternanti-nanti katon #3. tu pon kalau korang ternanti-nanti kalau tak ternanti-nanti pon lantak korang la. hehe

Detective Conan adalah diantara katon fevret aku, sampai abang aku pon marah, sikit-sikit conan sikit-sikit conan. Waktu aku cuti semester, tv3 suka nak tayang cerita conan tu tak masuk lagi astro ceria yang dok ulang-ulang siaran katon tu. ok bukan katon saja semua siaran dia nak ulang lebih 44 kali. ye la kami bayar astro memang sebab nak tengok cerita ulang-ulang pon kan kawan-kawan kan?

aku kalau ada 10 adik macam ni pon aku rela sebab beliau sangat kiut.


Kepada sesiapa yang tak tau, katon conan ni berasal dari Jepun (macam looser ja sapa yang tak tau weh) dan bila dia datang Malaysia automatik bahasa dia tukar kepada bahasa Melayu, dan aku pulak jenis suka tengok conan cakap bahasa melayu. Kalau diorang tak alih bahasa dan kekalkan kepada Bahasa Jepun. konfem aku tak tengok! leceh wei leceh nak kena baca subtitle English kat bawah pulak, so aku prefer dia cakap bahasa melayu. hoi mengada pompuan nih!!

Lagi satu bagi aku cerita conan ni adalah cerita penyiasatan yang paling ringan untuk ditonton. ye lah dah nama pon katon kan. Selain watak Conan Edogawa dan Shinichi Kudo aku suka jugak watak Hattori Heiji kawan si Shinichi dan mengetahui identiti sebenar Conan, aku rasa mamat ni muka nak sama ja dengan shinichi cuma bezanya kulit dia hitam sikit. Ahh janji hensem ye dak. Watak yang cool aku rasa boleh menang kat perompak pakai baju putih tu Kaitou Kid, licik betol mamat ni geram aku tau. Ok aku tak de la batak sangat nak minat kat orang hensem ja. hoho aku suka jugak watak mak si Ran tu. gila kau lawa kot makcik tu. peguam yang lagi bijak dari ex-husband dia. -__-"

hoho..


Aku punya minat kat katon ni sampai aku kumpul komik-komik dia. tak sabar betol aku nak penuhkan koleksi aku dari episod 1 sampai yang latest punya. lepas tu boleh susun ikut turutan dekat rak buku. pergh impian aku tu. Buat masa sekarang ni komik-komik tu tengah bersepah dalam kotak. -_-" sekarang pon aku tengah stop beli komik ye la fulus tak berapa nak cekang.


hmmmm sedih..bila aku nak dapat kerja ni?

update : aku ada letak gambar seksi tadi tapi bila bukak blog gambar tu tak keluar. memanglah bulan ramadhan bulan yang mulia..=P

9 comments:

myra yusreena said...

hoho..suke conan!!cm bijak gile kowt conan uh..dalar comel gilerr..aww

hekhek btw det.mouri tu mnyampah jek..poyo je lbih..huhu

Cik Ca'ah said...

bapak Ran tu memang la sengal tahap dewa
meluat jugak kdg2,asyik nak buat pandai je,padahal tak betul pun

sleeping_maniac90 said...

ak pun minat citer nih.. tp ak ad 30 epsd je.. ak nk kmpul la.. sob3.... kalo tgk kt tv, epsd dia xteratur sgt.. kdg2 ak x tau epsd ap y ak da tgk n y x tgk lgi..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

gua dl kumpul komik dragon ball..abg gua pulak komik penyiasat remaja..lbh kurg mcm detektif konan ni..tp cite die lg kompleks..kdg2 2 buku br setel 1 kes..blm masuk buku pendekar laut dgn dewataraya lg...

AyuE SurihanyOt said...

@Cik Ca'ah haha..bapak dia sengal kot..geram pon ada kadang2 tu..

AyuE SurihanyOt said...

@[ - ] xtionkamen / ????? ?????

lu ni mcm abg gua la..pendekar2 la dewa jadah la..haha aku tak sentuh lgsung pon komik tu wei..last2 mak aku bakar semua..senang..haha

Hasrol Nizam said...

ayue, aku ada koleksi anime detective conan ni dari episod 1 sampai 500++ lepas tu movie dari 1-14. nak tak?heh

Latifah said...

minat gak detective conan ni :)

tapi tak la sampai kumpul komik dia. anime pun download sikit je.

~~cerita pasal komik, komik penyiasat remaja Latifah banyak yang rosak sebab semut hitam yang besar tu bersarang dalam kotak. sob sob. ada la 2 3 komik je yang selamat (--')

NiDiA FanTasiE said...

saya pun minat conan! die adalah katun yg terCOMEL penah saqya jumpa .. hoho~

boyfriend