20.4.11

Happy Birthday Buncit

Birthday buncit dah lepas banyak hari dah tapi saja jugak nak post kat sini. ala-ala kenangan gitu gamak dia nak tinggal aku buat la drama sikit "sampai hati u nak tinggalkan i..u tak ingat ke i sambut birthday u yang ke 22 tahun tu u tak ingat ke? u memang kejam tau." oke nampak macam melampau pulak aku nak merayu macam tu kan..hello wanita tak selemah itu oke. kalau dah laki tu tinggal kita jangan hadap sangat ya nak pi merayu meraban kat jantan lagu tu..semua ini bullsit tau.

Kemain lagi aku emo, fine semua orang nak bahagia tapi kalau lelaki tu sendiri yang curang tak kan kita sanggup nak jadi hamba cinta dia ohh pelis lah tak kuasa oke. banyak lagi lelaki yang baik kat luar sana. ehh ke banyak buaya?biawak hidup?oke kelaut..back to the title please miss hanyut.

Aku konon-kononnya nak buat surprise kat encik buncit sempena birthday dia tapi awal-awal lagi encik buncit dah suruh aku ngan geng-geng aku sambut birthday dia. dasar tidak tahu malu memang la macam tu kan so baik aku bagitau ja la yang aku nak buat BBQ masa birthday dia tu. kutip sorang 10 hengget aku jadi pengarah program buat meeting sekali pastu tempah tempat kat hutan rekreasi UTM. notes kalau sesapa yang dok kat UTM lagi kalau nak buat BBQ boleh la buat kat situ, sangat best oke dari kau buat kat balai cerap yang penuh foreigner dok buat event tu, baik buat kat sini.

So agak tidak menjadi masalah bagi kami untuk menyediakan makanan sebab geng-geng aku ni terer masak. haha segalanya kami buat sendiri. termasuklah perap ayam bagai..

tak tau betapa seksanya nak kupas bawang kecik tu..menangis bagai nak rak tau..

ni namanya ayam madu tapi terlebih rempah, resipi cakap letak rempah 3 sudu teh, kitorang hentam letak 3 sudu besaq..nice

oke masa untuk bakaq ayam..ni semua budak laki punya kerja. keh keh keh

nyam2 bilo tah nak masak ni woi..

sayang tutup sikit mulut tu..u tu dah la takdak gigi kang meleleh air liur masuk dalam ayam.

budak-budak pompuan kerja dok karoke...keh keh keh

bekap singer..dari awal sampai habis tak penah lekang dengan mike. sabaq ja la aku.

ni namanya bihun goreng. walaupon nampak macam ni tapi sedap dap dap tak hengat tau.
ketua chef adalah Aini mata besaq

mengumpat apa la budak dua orang ni..rancak betoi nampaknya..

hangus-hangus pon aku tibai sampai 3 ketol. sapa suruh encik buncit tak mau makan.heh

sebok dah sebok dah

yang lelaki tu sangat gila mike. aku tau dia dok tertahan-tahan nak nyanyi tapi dah ayam tak siap lagi terpaksa la dia pasrah. tu yang waktu makan pon dia tak makan..hangin ja aku tau..aku bayaq RM20 kot!!

agak-agaknya dia ni pakwe sapa..dah la aku yang tangkap gambar.. dalam hati nak je aku hempuk kek tu..haha

kemain lagi depan orang cakap haram tak mau pegang..sepak kang padahal sebelom ni pegang je.
kalau ikutkan hati aku nak beli satu slice je kek kat secret resipi tu sebab aku hanya makan kek secret resipi selain tu memang aku reject tapi mahal nak mampos malas la pulak nak beli kek..dah bebudak ni sound aku "mana ada orang sambut birthday takdak kek" grrrrr...marah betol aku..aku ngn buncit bukan makan sangat kek. membazir je tau. ni pon buncit tak mau potong, siot tol penat-penat aku buat suprise, dia lagi nak pi karok dari potong kek. mau tak bukak silat gayung aku kat situ.

aku ngan bapex kongsi satu slice kecik..itu pon azab nak abiskan..

aloloh rasa nak bagi makan penampar pon ada.

nadey aku rasa baik hang kunci pintu bilik kalau dok sesorang..mana tau aku nak datang malam-malam bunuh hang ka..

ni sorang lagi taknak kalah..mentang-mentang la aku ada chemistry dengan boifren dia..haha

Malam tu berakhir dengan adegan lucah ermm gamak nak mampos kena panah petir buat la aksi tak senonoh tu. dah pukul 12 kami kemas-kemas pastu balik bilik tidoq..penat ahh dari pagi buat kerja tak berhenti..eceh di kesempatan ini aku nak mengucapkan terima kasih kat kawan-kawan aku sebab sudi layan encik buncit yang datang dari gombak jauh-jauh sebab nak sambut birthday sendiri..oke first time aku dengar kot. mintak maaf jugak la kalau tak cukup masa nak melalak melolong.. susah jugak kalau dah semua memang gila mike asyik nak menyanyi ja memang tak cukup masa la kan. apa-apa pon hope kita dapat abadikan kenangan final sem kita kat sini. 

lepas ni kita ramai-ramai serbu kenduri kawin hanak pulak ekk..owh lupa nak bagitau hanak takdak sebab dia kena chicken pox. kesian kat dia.. tiap-tiap hari post kat fb kata kurang keyakinan diri..alah takdaknya encik tunang nak tinggai hang kalau muka macam beast pom.hehe cepat sembuh tau hanak. hang takdak aku kebosanan kat utm ni tau..
flawless nye muke u...hehe

6 comments:

myMOONyet ♥ JGS oppa :P said...

ayam tuh menggoda aku! nakkkkkkkk! nakkkkkkkk!!!!!









*padahal baru lepas makan sup tulang :P

DuniakuAbstrak said...

meriah betul besday macam kenduri je gamaknya


kawan kau kongsi boifren dengan kau ke? hahaha

♥CIK SHA♥ said...

hanyut je keje ko ni..ish3..

hoi!meriah tak hengat wat seprais besday party yg tak seprais..siap buat meeting tuh..dasat ah..ahaha..

Linglung said...

ramai betul makwe..nak berkenalan boleh?

iela_fadila alias said...

sweet,, + lawak,haha.terasa nak gelak xbenti sbb nak p bunuh tu..haha

hamzah ian said...

hahahaha!!!.. ramai kawan hang cun.. kenalkan sorang. keh keh

boyfriend