13.6.11

Power Rangers - Katon#1

Kali ni aku nak buat satu siri pulak untuk entry aku iaitu siri katon yang aku gemari dan meluat untuk di tonton sejak dari zaman aku kanak-kanak sampai la sekarang. Memang la tak terkira katon yang aku suka tengok dari katon amereka, jepon sampai la ke melayu pon aku suka jugak.

ok lets begin with this awesome cartoon. hamagad speaking kau tak tahan.

Go go power rangers. sapa yang tak tengok katon power rangers waktu kecik memang lembik habis. aku yang gegirl main anak patung kertas ni pon tengok power rangers tahu! Bagi aku katon power rangers wajib tengok masa zaman aku muda-muda dulu, ingat lagi katon ni selalu tayang kat TV2. Memang "in" betol cerita power rangers dengan jiwa aku.

budak-budak kan suka kaler-kaler bijak betol amereka ni tarik perhatian budak-budak..

Kalau orang tanya aku power rangers kaler apa yang aku suka? dengan yakinnya aku jawab WARNA MERAH cikgu! masa tu mula la nak mengaku yang aku suka warna merah padahal hakikinya sebab aku suka tommy yang hensem serta gagah perkasa itu. hohoho tipu. masa tu coli pon aku tak kenal lagi, jadah apa nak ada perasaan tengok muka si tommy nih. masa tu dalam kepala otak aku hanya.......

Ohh rangers merah kan ketua so merah mesti kuat!

Merah itu lambang keberanian..

Merah menyala pon boleh buat orang takut jugak, macam bila kau nampak mak, kakak atau adik pompuan kau pakai lipstick merah menyala. tak ke kau rasa ngeri menengoknya. ke rasa nak bagi makan penampar pakai terang-terang macam tu?



Merahmu bara semangat jawa ehh waja..


Rumah sukan aku masa sekolah rendah pon rumah merah tahu, berebut aku tarik-tarik rambut dengan member siapa yang angkat tangan dulu semata nak dok rumah sukan merah. Kemain lagi tengok-tengok rumah merah dapat nombor last, baru padan dengan muka aku tapi hati wa tetap merah masa tu beb.

Sampai naik sekolah menengah aku nak sangat dapat rumah merah, tapi malangnya aku dapat rumah kuning. perghhh aku dah la tak suka kaler kuning looser gila dok rumah kuning. Dan macam biasa rumah kuning jugak yang selalu dapat no last. setiap tahun kot dari aku form 1 sampai form 5 dok nombor last sampai kesudah. babi betol.

Dah kelaut cerita pasal rumah sukan ni kejadahnya pulak. Ok lepas tu aku suka jugak power rangers Pink. jiwa pink jugak aku ni cuma tak mau mengaku je. Rangers pink macam cantik-cantik sikit lepas tu sangat suka bila dia kaple dengan power rangers merah. haha bongok kan aku? ya sangat bongok. -_-"



Aku paling tak suka ketua dia si Zordon yang botak pastu duduk dalam balang kaca apakejadah tah dok dalam balang tu meluat aku! macam sangat tidak membantu. nasib ada robot yang paling comel si Alpha robot kepala UFO tu. aiyayaiii selalu sangat menggelabah mak enon tampaq dai baru tau.


Lepas tu kan part yang aku paling suka masa power rangers ni bertukar jadi robot kaler-kaler tu, dari kecik sampai la kereta/binatang diorang tu jadi Megazord (robot yang gilababi punya besar tu). punya la lama kan nak tunggu sekor-sekor bertukar aku rasa raksasa tu pon annoying nak lawan dengan diorang.  tapi apa-apa pon power rangers adalah salah satu katon paling cool penah aku tengok masa zaman kanak-kanak ribena aku. teheee =D

Siri pertama Power Rangers adalah Mighty Morphin Power Rangers (MMRP) dimana ini adalah siri paling panjang ditayangkan dalam sejarah power rangers iaitu dari tahun 1993 sampai 1995 (discovery channel betol ayat aku) , dalam siri ni saja dah ada 3 season. hambik kau punya la banyak padahal katon je pon. 

Kat bawah ni adalah senarai series power rangers yang penah wujud dalam production diorang selepas MMRP. aku tau benda ni pon kat wiki, aku perasan ada jugak series yang aku tak tengok. ye la dah gila banyak macam ni memang tak belajar la aku kan mengadap power rangers je sampai ke tua.

Mighty Morphin Alien Rangers
Power Rangers Zeo
Power Rangers Turbo
Power Rangers in Space
Power Rangers Lost Galaxy
Power Rangers Lightspeed Rescue
Power Rangers Time Force
Power Rangers Wild Force
Power Rangers Ninja Storm 
Power Rangers Dino Thunder
Power Rangers SPD
Power Rangers Mistic Force
Power Rangers Operation Overdrive
Power Rangers Jungle Fury
Power Rangers RPM

dan the latest Power Rangers ada kat TV masa bulan febuari 2011 hari tu dengan nama Power Rangers Samurai. Aku pon tak tau cerita ni wujud kat tv. punya la tak tengok tv2 kan. 


Aku penah jugak bercita-cita nak jadi power rangers,ye la masa tu aku kecik lagi, jangan la gelak-gelak aku hempuk jugak karang. Suami pon aku nak cari power rangers yang hebat gila saing-saing tommy jugak lepas tu aku dapat anak super hebat dan duper genius tapi bila macam hidup aku ditakdirkan untuk jadi pekerja yang berdedikasi dan bercinta dengan encik buncit yang takdak talent langsung jadi katon ni, aku terus lupakan niat untuk jadi power rangers. so aku buat la gambar ni untuk kenang-kenangan. sumpah bab edit gambar ni memang fail tapi ok la tu usaha tangga kejayaan kan. motif?



ok cancel la jadi power rangers. ukuran dada dan perut tu macam tak berapa nak ngam dengan aku. 
kecik sangat dowh tak best ahh kecik. 
cancel! cancel!






Boleh Join Contest disini.


19 comments:

Latifah said...

ni pasal semua cerita Power Rangers ni?
tetiba semua semangat mengimbau memori zaman kanak-kanak... ohhhh :)

AyuE SurihanyOt said...

hehe..dah aku suka power rangers..=)

EZAN IDMA said...

hahha comel gile power ranger

AyuE SurihanyOt said...

ezan: comel2..tehee =D

mizz_aainaa said...

yeahh..
power rangers dlu yg tetap best..
skrang neh dah ntah pape ja..
huhu~

Aujinz said...

hahahahha..
aku dulu masa kecik sibuk nak jadi Suria Perkasa Hitam.. koh koh koh

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..bongek la hang ni ayu..hadoi..

eh?pink power rangers tu aku cop dulu ok!hang amik kaler merah sudah..

weii..fail la ang punye photoshop tuh..ape ni..lawak wei!haha..

AyuE SurihanyOt said...

Aujinz:: Suria perkasahitam tu menatang apa? hoho


cik sha:: mana boleh aku suka power rangers merah tapi power rangers pink couple ngn ranger merah so aku kna jd ranger pink la..(ok serius mcm bdak2..haha)

✿ boonga_kecik ✿ said...

nie mmg antu power rangers nie..


Aku tido dalam iman. Kau ada? Hahaha..

cimOt said...

power rangers kuning!!
sebab aku suka durian kaler kuning..keh keh keh

padle said...

cam menarik je kontes ni...

aku minat tommy,si power rangers merah!

AyuE SurihanyOt said...

cimot: aku suka durian tapi tak suka kaler kuning..ape ni suka durian kait dgn kaler lak..haha

padle:: menarik join ler..seratus ringgit tu sapa nak bg..hehe

Anorrin Ruzila Rahmat said...

weis, jasonla warne merah..tommy memule jahat. dia kaler hitam...pastu jadi putihkan?kan?kan?tommy comey..aku igt 3 je..tommy, jason ngan kimberly..kimberly kaler pink..yg kuning ngan hijau lupe dh

nurayunni said...

gambr paling last tue yg xtahan tue...

fairuz said...

caption gamba last macam bangang? hahahaha

AyuE SurihanyOt said...

Anorin: aikk asal aku mcm tak tertengok lak part tommy jd jahat tu..aku lupa kot..maklum la ribena lg masa tu..

nurayunni: jgn puji..i malu..

fairuz: aku ckp benda betol ape. =p

Anorrin Ruzila Rahmat said...

suke giler power rangers. wpon tommy jahat tp minat giler jugak..x sabo nak suh dia jadi baik..tetibe baik, dia g bercinta ngan si kimberly pulak..keciwa tol

athirah said...

hahahaha...dolu2 suker power ranger hitam...akk neh giler lawak...hahahaha

Cik Ca'ah said...

hahaha. dulu suka tengok power rangers sebab kalau power rangers merah mesti hensem. kehkeh

boyfriend