4.7.11

Happy Birthday kepada Diri Sendiri

ya tarikh keramat ni 4 July 19-- aku dilahirkan tak berapa nak comel (bak kata abang aku la) bila dah besar nasib comel tu lekat sikit. ermm maksud aku badan ni mungkin comel. Bila dah besar jugak kebarangkalian untuk dapat kek birthday dan jugak parti-parti buih sangat sedikit. Maka aku pon tidur awal semalam, buncit call pon aku dah marah-marah sebab aku tengah tido kot! tido tu lagi penting dari birthday tau! Hanak yang dok jauh nun di terengganu pon call, ehem sedikit terharu, kalau aku memang wish pakai fb ja sudah..haha keji.

Tengah sesedap tido datang la sorang hamba Allah ni mintak IDM, nak je aku sound "kau ambik esok je tak boleh ke nad?" tapi member punya pasal aku bangun jugak la bagi IDM kat dia. sikit lagi nak terbagi video lubuk tupah kat minah ni. nasib mamai aku tak teruk sangat.

Lepas tu boleh pulak tanya folder ape la, kena tekan-tekan nak install macam mana laa, heii sabor ayu sabor..dah tu baru dia nak blah tetiba datang lagi 3 orang hamba Allah datang bawak kek birthday lepas tu menyanyi lagu hepi birthday ya rabbi punya kuat, aku syak budak-budak aras aku ni memang dah menyumpah dah. aku da macam nak nangis dah masa tu terharu punya pasal tapi tak keluar pulak aduhh slack sungguh,kalau tak boleh nampak lagi dramatik ye dak? haha

**maaf gambar tidak dpt disertakan kerana Hanna tak upload gambar aku seksi pakai baju tido. woha**

thanks you alls (Aina, Ana, Hanna, Nad)  for the cake!!terharu tau ada member macam korang..mula tu aku dah berangan dah korang mesti akan beli punya kek secret recipe satu slice untuk aku. (nampak tak ayat aku tu "mesti akan beli punya") memang yakin habis la, dasar pompuan tak tau malu aku nih.. tapi tengok-tengok nah sebijik bagi tengah-tengah malam buta ni. punah terus diet aku. keh keh keh walaupon aku tak makan sangat kek (KECUALI KEK SECRET RECIPE) serius terharu kot! dah 3 tahun takdak orang nak sambut birthday aku, ye la masa undergraduate dulu birthday aku jatuh masa cuti sem. masa first year dulu ja la satu kolej sambut birthday aku (#retis tau).

Thanks jugak pada member-member facebook aku yang wish, ada la cecah ratus jugak jenuh aku nak membalasnya. 25% daripada hidup aku hari ni adalah duduk depan lappy sambil balas wall post. kemain lagi kan. Ayat stended aku guna masa nak komen kat wall post tu.....

"thanks..=)" ringkas,padu serta jitu..smiley tu kena letak baru nampak macam peramah sikit. (ehh iye ke?)

cara orang wish birthday pon pelbagai jugak.

ada yang wish

"HB"    <--- ok la dari aku memang tak wish langsung kalau orang yang aku tak rapat. haha

"HBTY" <---- konon nak memanjangkan benda yang sedia pendek tapi tetap pendek jugak. -_-"

"Happy Birthday ayu" <---- standard

ada jugak before wish tu mesti diorang puji-puji dulu.

"kak ayu yang gojes, hepi birthday" <-----contoh

"ayu semakin cantik sekarang...hepi birthday" <---- juga sebagai contoh

alah senang cakap kalau ada puji-pujian sikit depan tu mesti aku akan komen

"haha" <---yang ni permulaan komen lepas tu baru "thanks...=)"

ahaa gitu le hendaknya. bukan apa. efek "haha" di depan komen tu adalah untuk menutup kemaluan dan jugak menghindari perasaan riak menguasai diri. padahal aku tahu je muka aku macam lisa surihani ye dak? *lempang laju-laju


errmmm tapi kan time birthday jugak la yang banyak mengingatkan aku:

kita ni semakin tua dan bila semakin tua kedut-kedut dimuka semakin terserlah,lemak-lemak kian mengembang, terfikir jugak la bila aku nak kawin dapat anak dapat cucu yang comel(kelaut).


dan yang paling penting adalah.


dah cukup ke bekalan untuk bertemu yang Maha Esa??

11 comments:

shafinaz (: said...

Happy Birthday :)

Datin Sombong said...

Selamat menyambut hari tua~ .
:DDD

♥CIK SHA♥ said...

nak wish lagi kat sini pulak..selamat ari tua ayu!!;p

Cik Ca'ah said...

la,taktau besday kak ayue semalam. nak wish jugak la. hai kak ayue yang kiut miut alahai,hepy belated bday! :)

ramlah melaram said...

hepi besdeiiii hikhikhik

Zhafran Muslimin said...

selamat hari lahir budak kecik.. :)

ps:nk hadiah?..apa kata sy hadiahkan peluang seharian utk belanja sy?..best x hadiah 2?..huhu xD.. ;p

http://aniesandyou.blogspot.com said...

happy belated birthday

Pengakuan yang tulus dan jujur

O'gosh said...

Happy Besday dik....

plumpy.tootsie said...

hai kak.bday awak sme dgn tambi sy.selamat hari lahir :)

remySunbae said...

semakin lawa la akak ni...haha

Sab Buenoo said...

aku post kad beday kat wall ko ter lepas ke? *sedih

boyfriend