11.10.11

quick update (my first day)

Ok semalam first day kat tempat kerja baru dan jugak kat hostel baru..weeeeee ok la orang company peramah, makan sedap dan yang paling penting dah dapat kawan baru. haha 25 orang yang join training ni hanya 6 orang ja perempuan. =.= nice betol. nasib iman aku masih kuat kalau nak cuci mata ja mesti terbayang perut encik buncit. gila kau itu kan lambang kasih sayang. so terus tak jadi nak usha trainee laki yang lain. *sigh

Dah tu semalam jugak aku jumpa bos department aku. ok dia jugak yang interview aku aritu kebetulan gamaknya. dia ada cerita sikit pasal apa yang bakal kami buat kat department tu. satu patah pon aku tak paham. O_o yang aku tau maybe aku kena attach kat bahagian process. so i will meet u again process control!!

lepas tu aku jumpa lagi the big-big bos, orang korea dowh nasib dia sepiking english kalau dia sepiking korea tak ke mati aku nak menggagau layan k-pop pulak lepas ni. apa-apa pon bos-bos aku ni nampak baik ja boleh la kot takat nak belanja makan kenny rogers ke nandos ke. apasal kepala otak aku pikir pasal makan ja ni!!

Then pasal hostel aku plak. Best ohh sini!!Hostel aku berhadapan dengan gunung, view memang terbaik ahh siap ada sawah padi lagi. Lepas dengar bunyik burung-burung berkicauan, unggas berterbangan.  Aku nak snap pic pon henfon cabuk ja. korang bayangkan je la ehh.

Tapi kan tapi kan sini takdak sunway karnival mall takdak kfc takdak mekdi takdak secret recipe takdak panggung wayang yang terdekat..waaaaaaaaaaaaaaaa nak cari kedai runcit pon kena jalan berapa ratus meter tah. abang yang incharge kitorang tu cakap sini pukul 10 malam pon dah macam pukul 3 pagi. lepas ni i akan jadi budak baik yang tak keluar malam, tiap-tiap hari tido pukul 10. bangun seawal pagi study sambil memandang ke arah gunung ganang bulit bukau dan sawah padi yang terbentang luas...

Ok la tu moga-moga 4 flat lah aku dok sini.


p/s: sapa-sapa dok area perlis ni tak mau bawak aku pi jalan-jalan ka?

8 comments:

cik kotak said...

ayue, lupa nak bg taw...
kat perlis mmg xdak panggung wayang n MCD...biasanya budak2 unimap akan gi kedah cari pawagam or MCD

nurkaloi said...

perlis...seronoknyer...
pasni kene slalu tgok k-pop laa
boss kann korea
baru kasi ngam sikit kaann

hamzah ian said...

dpt duit jgn lupa belanja aku

AyuE SurihanyOt said...

@cik kotak


waaaaaa sedih gila kot takdak mekdi...nak mekdi nak mekdi..=(

AyuE SurihanyOt said...

@nurkaloi

keh keh keh..xlyan la k-pop..huhu

AyuE SurihanyOt said...

@hamzah ian

InsyaAllah..=)

cik kotak said...

ayue, kesimpulannye kedah gak la terbaek..perghh!Berapi org perlis baca! wakakak

♥CIK SHA♥ said...

siannye hang..hulu mana hang kena campak ni? ekekeke..;p

boyfriend