18.3.10

Lelaki Idaman Malaya

petang tadi sedang aku jalan2 makan eskrim(aiskrim) aku terfikir nak buat entry ni...

LELAKI IDAMAN MALAYA...
tapi xkisah la idaman malaya ka boliwood ka holiwood ka, korang layan ja k...

ok agak-agak korang la kan lelaki yang macam mana korang rasa nak buat jadi suami????
ok aku dah taw:

laki tu mesti la ensem, baik, solat tak tinggal, kaya, berkerjaya....
kira cun la tu...nak2 pulak mak bapak dia sporting nak mampos!!mintak je hantaran berapa ribu sanggup keluar demi anak tercinta...(ok laki mcm ni jgn terima sebab nampak sgt makan harta mak ayah lg)

aku xmaw cita pasal nak cari calon suami tapi nak cita pasal perwatakan lelaki yang perempuan suka tengok...
berdasarkan dari pemerhatian dan kajian aku terhadap kawan-kawanku serta diriku sendiri,
pempuan ni dia punya taste kt laki tak jauh beza sangat, cuma kalau bab hensem,macho tu tak yah cita la sebab benda tu subjektif..
kadang-kadang muka macam orang pecah rumah pon boleh kata hensem kan..

ok dah!!!!!
first skali pempuan ni suka tengok lelaki yang bersukan...
tak kisah la main bola ka hoki ka futsal ka..
yang penting bersukan...
kadang-kadang tengok laki tu berpeluh pon jadi tarikan...ok aku tipu..
teorinya senang ja...pempuan ni suka laki yang badan fit (bukan ramping ok) kira kalau nak pelok tu mmg best la...mana ada pempuan yang suka tengok badan laki yang lembik, kena jentik getah sikit dah nangis ohhh sangat la nyah...

kedua:
tengok lelaki jalan @ merempit naik motor pegi masjid...
part ni selalu best tengok masa hari Jumaat, masa tu berpusu2 kaum adam nak pegi solat jumaat...
sejuk mata memandang, haa pas tu akan terkeluar ayat ni
"boleh buat calon suami ni"

walaupon solat 5 waktu dia belum tentu lagi penoh...teeeeeeeetttttttttt


ketiga:
andai kata sorang gadis ni gi jalan2 naik keta dan tiba2 tayar keta pulak pancit...
ok dah nama pon pempuan abis kuat dia akan maki diri sendiri sebab tak reti ganti tayar..
kalau ada mamat yang berhenti tolong tukar tayar tu...ahhhh nice!!!
baik hati betol mamat ni...
ish xdak motif!!

keempat:
lelaki yang pandai main gitar...
jeng3 ini tak pasti sgt tapi ada la member2 aku yang suka laki pandai main gitar..
alasannya....nanti kalau kapel boleh dia mainkan lagu tak pon buat lagu edisi khas untuk si awek..
contoh tajuk lagu....
"aku sayang AYUE sorang"
ohhh sangat sweet...haha

 ok dah la...nanti aku buat survey lagi mana taw kot ada yang suka mamat pakai sepender kt luar ka?????ishhh betol ni tak tipu sebab aku suka superman...
p/s: gitar dan sepender superman tidak dapat dipisahkan


4 comments:

Hasrol Nizam said...

point no dua tu mmg tak expect langsung..owh, mesti duk usha tepi tingkap jek time tu kan..haha

AyuE said...

haha...xdak la sampai tggu tepi tgkap semata2 nak tgk org pi solat jumaat...klu terserempak tepi jalan waktu nk pi cafe tu usha ja la...haha

Linglung said...

ehemmm...

adek said...

lau ri jmt best nek rapid..haha..sbb pnuh dgn kaum adam yg dr or alek dr myg nie. muke maseng2 suci je..ase nk mtk no tepon tp pendam dlm ati.

boyfriend