20.6.11

Filem KL Gangster

Wa tahu wa lembab sikit nak review filem ni, orang dah berzaman tengok siap dah pungut 10 juta ringgit malaysia wa baru nak review-review tapi apedehal gua nak up gak entry nih.



Pertama sekali wa nak ucap tahniah bergulung-gulung dekat sol sebab sol berjaya buat wa tak tidur dalam wayang macam farid kamil buat wa tidur tengok kongsi. zzzzzzzz wa pikir pat lima nam kali tau nak tengok cerita lu sol sebab wa tak nak cicak beranak 2 kali (serius shit banyak gila cicak kat bilik aku, siap senggama depan aku lagi lepas buat adegan 18sx boleh pulak main lari-lari kat dinding macam filem hindustan eii aku cukup bersabar betol dengan cicak ni kalau tak memang aku buat kari masak cicak dah.) dah wa tengah ikat perut ni erk tak, wa ganti puasa minggu ni so wa boleh la spent  RM10 semata nak tengok filem lu. Nasib wa rasa berbaloi tahu..

abang long dil nampak ganas tapi hati tikus sikit

Bagi wa cerita ni hidup sebab ada zizan jugak sebab dia macam lawak gila babi kat dalam tu ok takde la gila babi sangat tapi ok la at least wa gelak ikhlas. Jalan cerita pon menarik, sebab wa menyampah dengan watak si Shark tu tak habis-habis nak cari pasal dengan boifren wa. ya si Malek tu boifren wa dulu tapi sebab wa tinggal dia lepas tu dia kecewa kaw-kaw punya so dia pon masuk gangster. cukup wa tak paham kenapa watak wa tetiba masuk dalam ni der rasa nak hentak kepala sendiri pon ada.

amacam boifren wa. hensem kan? Malek taiko besar tuuu..

Ok dah tu dalam cerita kl gangster ni wa cukup tak boleh belah dengan watak si Jai (adiputra) tu. saiko habis apekebangang sangat sampai abang sendiri pon nak dibunuh? Malek tu abang Jai, Shark tu tak puas hati dengan si Malek, Malek tak cari hal pon Shark nak kecoh-kecoh, kira takde Shark ni memang cerita ni takkan terjadi la (watak penting der walaupon bukan hero). Jai kerja bawah Shark so dia rela hati nak pancung abang sendiri sebab shark bagi dia duit. ha korang paham tak apa yang wa cuba explain nih? tak paham korang pergi tengok sendiri la. tak pon download je nanti, wa tau lu bukan sapot filem malaysia pon. lalalala~



Masa awal cerita tu wa cukup tak berkenan kameraman shoot (betol ke eje camni aku belasah je la kan) part si Jai tengah gaduh dengan mamat(tak dikenali) . Entah gempa bumi berapa skala ritcher pon wa tak pasti masa dia dok shoot part tu? bergoyang sana bergoyang sini sampai wa pon naik penin. grrr cuba bagi efek slow motion ke masa dia tengah hentak tu baru la orang tengok akan cakap fuuuuuuuuuuu..Nasib tang boifren wa lawan lu shoot cantik punya bro. wa sayang lu lebih k sol.

tapi kan wa tak paham betol la sol, lu dalam cerita tu orang apa? muka melayu tapi cakap sleng nak ke cina baku jawa pon ada. Ke memang orang gangster cakap macam tu? cakap macam nak ke siam sikit ekk? tak paham ahh wa. cakap lek lok tak boleh ke? kalau jawa biar jawa kalau cina biar cina. tengok macam wa pulak director kan? wa memang suka jadi direktor tak bertauliah ni.

wa pelik betol ke ada orang larik-larik bawak pistol cenggini kat petaling street? gila cool habis dowh!

Ending lu sol, ending lu macam tak berapa best tau tapi wa paham kita duduk di Malaysia so ending kena buat kasik moral of the story sikit kan. wa paham perasaan lu takkan nak buat Malek berjaya merampas title ayahanda di KL. memang mampos semua budak-budak kat Malaysia ni nak jadi taiko gengster ye dak. so sampai sini je la wa nak bebel. cerita lu best bro. wa bagi 8 dari 10.









7 comments:

Nurul Aini Amran said...

cite ni meletop sbb aaron woi...ngam2 je cite ni kua time Nora Elena ngah hot kat tb..haha

AyuE SurihanyOt said...

tapi bagi aku jalan cerita dia best la dari cerita kongsi yang tah apa2 tu..

AzwanRamli said...

kene tgk nie!....

Mr. Uzair said...

antara yang terbaek. action habess.

tapi wa rasa sol tak boleh lawan lagi Taiko Afdlin Shauki punya moral. haha.

apa pon tumbs up untuk filem ini dari mula sampai lah sebelom ending. err.

AyuE SurihanyOt said...

mr. uzair..aku suka gila kot cita afdlin shauki..bg aku beliau adalah direktor pling kreatif..hehe

myMOONyet said...

wa tak nak tengok walaupun lu review sekali pon :P

EZAN IDMA said...

ending cam kureng sket kan

boyfriend