4.11.10

Happy Anniversary yang ke-5

Memang sudah lumrah bagi setiap gadis untuk bersifat sensitif. Tidak kurang jugak aku. Semalam aku jadi emo sekejap ehh bukan sekejap hampir satu malam jugak aku merajuk. Ini semua sebab encik buncit lupa anniversary kami yang ke-5. ehemm anniversary kaple je pong tapi like i said before its all about sensitivity. 

Wanita kan makhluk yang istimewa dicipta dari tulang yang bengkok makna kata wanita ni makhluk yang lemah lembut(ehem walaupon secara luarannya aku ni kasar),makhluk yang emosi dan juga wanita ni bersifat menghalusi so no wonder la seorang wanita ni akan ingat tarikh-tarikh yang dia rasa sesuatu yang indah bagi dia. nampak tak? so bila pasangan dia tak ingat tarikh yang dirasakan keramat itu mudah lah bagi seorang wanita ini untuk merajuk(emosi). same case like me. merajuk punya pasal aku tido awal semalam, lantak dia lah nak main bowling ke hape ke dengan member-member dia malas aku nak layan.

Sebelom tido tu aku sent mesej Selamat Ulangtahun kita yang ke-5. Lepas tu aku off henset,oke tak sampai lima minit aku on balik henset, still mengharap dia wish. Bila aku nak tido tu baru la sibok mesej-mesej arjuna ni masok. 

"Sayang pa minta maap sangat2..Selamat Ulangtahun sayang" oke reda sikit dia dah wish tapi i pon tahu ego jugak ahh malas layan sambung tido lagi baik.

bunyi lagu hey soul sister-tanda mesej kedua masuk.

"Syg ingat lg x waktu kita kenal dulu(kenal masa sekolah rendah tapi tak penah bercakap)..pa sebenaqnya malu nak ngorat ma tp sbb hati pa dh memang jatuh cinta ngn ma(sabar ye korang jangan muntah darah pulak), pa beranikan diri jgk dekat dgn ma (aku dulu garang taw)..pa risau jgk ma tolak pa tp demi ma yg pa suka pa usaha jgk..Alhamdulillah hasilnya sampai hari ni kita bersama...bla bla bla" ayat last tu stended orang bercinta la i lap u ketat2 bagai tapi lepas baca tu aku sambung mengeroh krohhh krohhh krohhh~

7 minit kemudian mesej masuk lagi..

"ma ingat x lg hari yg pa nk jumpa ma sbb pa baru lepas eksiden tu..seblom jumpa ma 2 pa dh berdebar takot ma dah tak suka pa tp ikhlasnya hati ma utk terima pa,ma tak kisah dgn rupa pa..pa rasa bertambah bahgia sbb dpt kekasih mcm ma..Tuhan saja yg taw betapa untungnya pa..bla bla bla..." aha aku ingat masa eksiden tu la yang gigi depan dia patah setengah(tu sebab encik buncit tangkap gambar tak penah senyum nampak gigi..kekekek), ada ka patut dia takut aku tinggal dia sebab dia dah takdak gigi aigoo logiklah sikit sayang oii. 

10 minit kemudian mesej masuk lagi..

mesej macam mengaibkan encik buncit jadi terpaksa ditapis..

ohh waktu mesej ni masuk aku dah tido mati dah jadah ape tengah tido nak baca mesej kan..

14 minit kemudian 1 lagi mesej masuk..

"Syg pa nak makan kueyteow sup ni (omakaihh berselera lagi nak makan kan) teringat zaman kita dok makan kt kedai pak chin dulu(kueyteow sup dia serius sedap)..pa kalau makan dgn kawan2 boleh ja habis tapi bila makan dengan ma mesti tak habis(eleh u yang kontrol depan i kan)..ma ni memang boleh buat pa kenyang la..pa suka bila ngn ma..ma tak gadoh nak kontrol-kontrol..sempoi ja" buat apa nak kontrol kalau kontrol aku gak yang lapaq ni perot aku ni sapa yang nak menjawab kalau dia merengek lapaq?akuuuu jugak. apa guna kalau depan pakwe makan tak abis tapi belakang pelahap nak mampos. biar dia taw kita ni pelahap awal-awal tak dak la dia menyesal kawin dengan kita ye dak?(ni pendapat aku, tak payah ikut sangat)

15 minit kemudian mesej terakhir masuk..

mesej minta maaf dari encik buncit, macam biasa aku masih terbongkang tidoq. 

Aku terjaga pukul 4.30 pagi, baca balik semua mesej-mesej encik buncit. Teringat balik zaman kami muda remaja dulu (sekarang pon masih remaja) zaman belom matang orang kata. selalu sangat bergaduh tak boleh salah sikit mesti nak merajuk. kadang-kadang sampai letih nak memujuk. 

Bila aku pikir-pikir balik buat apa la aku nak merajuk lebih-lebih, bukannya dia cari pempuan lain pon, bukannya dia tak ingat kat aku pon siap datang johor lagi semata nak jumpa dengan aku.cuma semalam dia nak enjoy hari last dengan member-member U dia. kalau aku marah dia la yang cool down kan aku balik, kalau aku ada masalah dia la orang pertama yang tolong aku, kalau aku sedih menangis dia la yang akan buat aku ketawa balik. tapi semalam aku jadi tacing sangat pulak. mengada-ngada kan aku ni?


hehe..awak..saya taw awak baca blog saya. maafkan saya kalau saya mengada sangat semalam sampai awak tak tido pikir macam mana nak pujuk saya. padahal saya tido buat tak taw ja.hehe sori ya.. Saya happy la  dengan awak, saya harap jodoh kita berpanjangan sehingga ke akhir hayat. sayang awak ketat-ketat. comolot sikit muuahhh *lempang

Happy Anniversary yang Ke-5

bila nak kawin ni?lagi 5 tahun?erkk~

ececehh sweet tak kami..hahaha 

31 comments:

Nadia H. said...

suwit sangat! =p

nadia said...

5 tahun? pergh~~ lama2..

congratez

DAUD said...

malas komen pnajang2,
nnt mkin byk muntah aku,
anyway, happy aniversary

E L L A said...

suwiiiiit ~ tang mkn glojoh2 skang tu, ak stuju sgtsgtsgt hahah !

SeindahBicara said...

5 thn?pergh..lme tu.. aku br jek 3 thn..isk2.. papepon, aku doakan smoge berkekalan kay.. =)

hamzah ian said...

pa rasa ma ni dah buncit... syg ma

hamzah ian said...

5tahun???

harap2 menikah nnti tak bosan la ye.. har har har

liyana aziz said...

wah, 5 taun kak yu??? lama nya! semoga bahagia selamanya okay?? =)

Tipah said...

waahhh...kau kurus la yue, harituh kau upload muka je wat gapo?? dah aku ingat pakcik india tuh betul!

anyway, happy eniberseri-seri =) Semoga kekal ke jinjang pelamin dan seterusnya akhir hayat~

Cik Nathrah said...

semoga bahagia ke akhir hayat

plumpy.tootsie said...

kah kah kah!
babi la.
sumpah aku gelak2 baca entry ni.
kau tidur der?

tidur.AHAHAHAHAHHA!

nur hidayah isa said...

wah lamanya couple...semoga berkekalan..kawin jgn lupe jmput..hehe

Cik Akma said...

wah lame gila. happy anniversary ye :)

MOFASAD said...

korang nie dah kahwin ke?

pa ma pa ma

gua says gua lu je. kapel rock

keh keh!

Epul Azimi said...

lama nya 5 tahun,hebat kamu bleh bertahan...hahah

bak kata cik hamzah,semoga tak bosan.,hahaha lagi

selamat menyambut annyversari yg ke 5 tahun.....:)dn semoga berkekalan......:)

ARC™ said...

tags: geli2 kenangan hahahhaa
anyways, so sweet :D

Azwan Azmi said...

mak aih... 5 tahun tu..masa aku bc entry ni aku bimbang ko tak sihat je ayu..but hepi anniversary la ye

zam.enol.arep said...

teringat lagu ning baizura kejadah haram tu. haishhh.

DuniakuAbstrak said...

ok

first entry menggedik dari kau

hampir muntah

tapi aku gagahkan jugak baca sampai habis

hebat betul aku

moga kekal bahagia weh!!

hehe

Hasrol Nizam said...

org lelaki memang selalu senang lupa tarikh2 penting ni..adoi..haha..

5 taun kang jemput la. kedah perak, dekat jaa.. :D

Pendapat anda?
Upin dan ipin pun agenda yahudi ke?

AyuE SurihanyOt said...

hamzah:: insyallah tak bosan..ingat encik buncit mcm lu ke gay..hakhakhak


tipah:: gambar tu tipu je..aku ni gempal la bak kata zam..ekekekek


plumpy:: ape yg lawak nya oii..sbb aku tidur ke??betol la dah aku ngntuk..hehehe


mofasad:: alaaa ni nama pggilan masa kat sekolah dulu..stended la tu tak kan nak tukar..eleh ko kapel rock konon padahal jiwang karat..


arc:: eceh betol ke komen ni??dalam ati ko mesti dah menyumpah2 kan..hahahahak


azwan:: apasal tak sihat plak??tak paham??


ayul:: selalu je la aku up entry gedik macam ni..haha btw gedik sgt ke????


hasrol:: insyallah aku jemput hang punya jangan risau okeh...=)

MOFASAD said...

hoi

AyuE SurihanyOt said...

ape hoi2 sekeh maw??ko tak tido ni tggu nk ym ngn awek la tu kn..

DuniakuAbstrak said...

gedik2 ganas gitu

♥CIK SHA♥ said...

"apa guna kalau depan pakwe makan tak abis tapi belakang pelahap nak mampos. biar dia taw kita ni pelahap awal-awal tak dak la dia menyesal kawin dengan kita "

hahaha..aku suka sngat part tu..kui3..sependapatla kite..boleh geng ni..

semoga korang berkekalan sampai akhir hayat..cepat2 sket kawen..^_^

intankuterpilih said...

amboi2...sekolah rendah lagi dah pandai ea...korek idung tu kang...ekekeke

nurasewel said...

suwitnyer...

smoga kekal smpai aher hayat. eh bukan, smoga kekal sampai syurga.. :)

AyuE SurihanyOt said...

heheheh..tenkiu2

miZz_nizZ said...

moge bpjngn jdoh ngan ur partner..samela..5tahun gak ngan pair..hee=)

eiffel said...

erk????

aku da muntah-muntah..tapi apsal aku gedik baca sampai abis?????????

nak-nak tang ma and pa' tuh...
hahahahahahahahahaaaaaaa

aku ngan tunang aku pown xderk ma'pa'... :P

giler lama wey..da 5taun...eleh..nk kata setia le tuh :P

yola2..hepy nibeseri..moga ada jodo...kawin pat..+gumbira smpai 'sana'

chiLl Out...!! said...

jemput join cbutn bertuah kt blog..mudh je..jdikn dri anda bertuah..mklumt lnjut d blog.. ajak rakan2 anda jgk k..hehe.. cepat sebelum terlmbat

boyfriend