13.12.10

I rasa diri I cantik, U ada apa hal?

Amboi mak tajuk memang stok perahsan habis kan mak. Ok semalam i pegi dating dengan encik buncit tersayang, memang aku saje nak bagitaw. agenda sebenar nak pegi kenduri kat jitra, agak jauh sebenarnya nak menjengah bumi jitra tu dari seberang jaya ni melainkan kalau boipren I ada kereta honda city ke, toyota vios ke ataupon paling lekeh kancil buatan Malaysia tapi amat mendukacitakan bila encik buncit hanya ada BMW besor giler plus driver tukar-tukar (baca Bas tambang la jangan jadi bengap sangat percaya boipren aku ada BMW). Bila perjalanan yang agak jauh kena naik bas so better tak payah pegi kang balik lewat malam tak memasal kena pelangkong dengan abang tersayang?

Jadi kita ke destinasi seterusnya iaitu Sunway Carnival Mall, tengok wayang ler apa lagi. I tengok 2 wayang sekaligus semalam, dah alang-alang encik buncit sudah gaji apalah kiranya berhabis kat awek 3 4 puloh ye dak? Tiba-tiba tertengok Rapunzel dengan Hantu Kak Limah Balik Rumah, dua-dua movie ni aku rated 7/10 sebab musababnya biaq aku sorang ja lah yang taw. 


Oke bila masuk dalam wayang tu wajiblah ada adegan-adegan yang sedap bakal dilakukan kan kan kan? Maksud sedap disini adalah MAKAN ye, otak tu kasi jernih sikit jangan asyik pikir yang bukan-bukan. Oleh kerana aku suka makan so dalam wayang kena la beli snack yang ringan-ringan iaitu chicago beef, mashed potato, dan jugak fish and chip (gila banyak makan padahal sebelom tu masing-masing dah bantai kfc sorang sepinggan). Ada nya pulak encik buncit ni makannya selebet nak mampos sampai tertumpah dekat celah peha I, matilamak celah peha yang tak tahan tu. dah gelap kan comolot pon memang tak nampak dah apatah lagi sos yang lazat berkrim tu singgah kat seluaq jeans aku. binawe sungguh. just lap guna tisu basah je la.

Selesai bergelak ketawa menonton cerita kak limah tu kami pon keluar la jap jalan-jalan kat shopping mall tu. Waktu tu la encik buncit dok perasan yang mamat-mamat hensem dok usha awek dia yang bajet cun tak hengat ni. Mula la tu nak tarbiah I kan. "lain kali keluar tak payah pakai cantik-cantik, lepas kawin nanti depan i je pakai cantik-cantik, selalunya I tengok awek orang ni orang tengok awek I hai hangin satu badan" kantoi sudah dok tengok pompuan lain kan sayang. "Haish U je yang dok perasan diorang tengok I, drama je lebih U ni taw" kata aku nak menyedapkan hati encik buncit. gojes sangat ke aku hari ni sampai orang dok tengok-tengok. babi perasan nak mampos minah ni. haha wajib la perasan sebab selalunya aku akan tengok mamat-mamat hensem (lumrah dunia oke takkan aku nak cuci mata tengok pompuan kot!gila). dah tu mata diorang pon tengok aku, itu baru yang aku perasan orang tengok aku, yang encik buncit perasan orang lain tengok aku tak calculate lagi. perghh terasa gojes habis la semalam. jalan pon terkepit-kepit, cakap dengan encik buncit pon tersipu-sipu macam haram. ok yang terkepit dengan tersipu tu aku tipu.


Dah habis perasan berjalan kami terus shoot pegi beli roti kat bread history sambil duduk makan-makan (makan lagi) kat luar mall tu. Sedang aku duduk-duduk tu baru la aku perasan seluar aku yang kena sos tadi. Ku ingatkan sos tu kaler merah rupanya sos tu kaler coklat kekuningan tahu? dah nampak macam tahi cirit kering dah. 

Patotlah mamat-mamat tu usha aku semacam, bukan usha muka aku tapi usha seluar aku. babi babi! kenapa la aku boleh tak perasan!!! punah harapan I nak perasan gojes taw. 


p/s : malu dowh, serius nampak cam terberak dlm seluar. encik buncit taw gelak je. %@4*$#>@&

24 comments:

Peminat Katie Holmes said...

kah3x.
takpe2.pengalaman tu.

hanakasaari said...

i suka baca belog ni.suka! i rindu belaian encik buncit :(

p/s: u mmg jorjes la.pasai apa xcofident ni. lain la kami, nk jalan x cofident sbb tutttt

+d.O.Y.A.h+ said...

u olss~ gojes la kaler cirit kering. ala2 warna keemasan gitteww

AyuE SurihanyOt said...

peminatkatieholmes:: ape ke panjang bebeno ko punya nama nih..haha pengalaman pahait nak buat ape..


hanak:: haha..u mmg gorjes dah..tp tak boleh lawan sepatu kecik la beliau lagi gorjes..hahahaktuih


doyah:: aha ye lah tu aku dah serabut otak dah tgk sos tu tak boleh basuh...grrrrr

Ujang9897 said...

cantik itu anugerah..hee

maiMOONyet said...

sila tutup muka pakai plastik beg ^^ hahahaha! menebes! ;P

plumpy.tootsie said...

sos kaler cirit.kah kah kah!

lu punye dating mmg superb lah syg.

fathiahRAIHANA said...

ngee. nape jadik camtu . malunyee. hihihihihi .
takpe, akak mmg gojes dahh!^^

♥CIK SHA♥ said...

wahahaha..silap aku tak keluar pergi sunway semalam..aahhh..spoil betul..kalau tak boleh bahan ang jugak..kah kah kah..

hamzah ian said...

lu dah gila ni..

Cik Akma said...

hahaha. adehh~

Azwan Azmi said...

tiada ape yg mampu ku katakan selain aku nk gelak puas2..hahaha

adrinaqamarina said...

haha. laen kali, kena dabel cek kalau orang pandang pelik.

fathiyyahISMAIL said...

hahaha . lain kali kalau terperasan ada orang tengok msti Cik Ayu terus intai sluar xD


menarik :)

iEra NaDiRa said...

hahaha. lawak la. XD

Heidi Shafiq said...

hahahaha... kelepek! malu sebijik!

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ni blog kedua sembang pasal tahi wa terjah pagi ni selepas blog bidadari besi..

Hasrol Nizam said...

ayu2..haha.. no komen.ops2..

Linglung said...

aisehh..pelik! kalau laki lain tgk makwe gua pandang2 terpikat...gua bangga beb! gua ada apa yg diorang takde..yg penting, makwe tu ada gua di hatinya...haaa, apa yg penting?

kerjasama!

eiffel said...

larrrr...cirit dlm suar ke??

p/s :: lama giler kot lu xon9..ker gwa yg lama xpasan lu?

eiffel said...

larrrr...cirit dlm suar ke??

p/s :: lama giler kot lu xon9..ker gwa yg lama xpasan lu?

Amy Syaquena said...

As'salam...

x pe semua tue pengalaman..

p/s: 1st time sampai di sini, amy follow blog nie & salam perkenalan ye..

nasikputeh said...

terbaik.. silap ah ko tak jalan tonggek kasi clear cikit taik cirit tu.. lagi best kalau ko lalu sbela depa yg dok usha2 ko tu pastu calet je kat muka die tgk ape reaksi die.. hahah

Chaoi said...

hahaha..menarik story ni..

boyfriend