4.12.10

Jom ke Zoo Johor

Baiklah adik-adik sempena cuti sekolah ni akak tak nak lah adik-adik asyik mengadap tv dengan desktop je kan. Otak kena bagi kembang sikit, mana tahu bila dah besar nanti boleh jadi pemimpin yang berjiwa rakyat takde la nak naikkan harga minyak je ye dak?. ehem 

So, akak nak ajak adik-adik ke zoo johor. Sesape yang tinggal area johor bharu dan sewaktu dengannya boleh la ajak mak,abah,maksu serta sepupu adik-adik melawat binatang-binatang kat zoo nanti. tak de la bila orang tanya lembu korang jawab kuda pulak. paham?

Masuk zoo johor ni murah sahaja, hanya RM2. murahkan murahkan? cakap kat parent, "bayar berokband puluh-puluh hengget boleh, takkan bayar 2 hengget masuk zoo pon berkira?" Oke ini biadap namanya, boleh cakap macam ni kalau mak bapak adik-adik sporting kalau tak, akak nasihatkan dok diam je kalau taknak kena penampar sulung.




Disini akak akan tunjukkan gambar-gambar gedik kawan-kawan akak dan jugak akak sebagai bukti yang zoo johor ni pun best jugak berbanding duduk rumah tengok cerita indon yang tak masuk akal tu.

lets cikedout..

Cak
  yang tengah buat muka berkerut tu kak aina ye, yang pakai tudung tu bukan yang ada jambul, harap maklum.

haa ni la akibatnya kalau mak bapak tak bawak pegi zoo masa kecik,
nampak sangat jakun! 
adik-adik tak nak jadi jakun kan?


 
ini namanya KELDAI kot


singa ni memang makan gaji buta, 
keja goyang teloq ja, kami jenuh la main acucak acucak sua tangan haram dia buat dek jugak.
 hampes


apa tengok-tengok maw comolot ka??


hoi-hoi baik sikit pi tangkap gambaq bontot aku pesal?



kalau badan adik-adik kecil molek je boleh la naik kuda padi ni, 
kalau badan macam akak jangan coba-coba ya, mampos jugak kuda ni kang.



nama saya MERU, MErah+biRU


kandang unta paling busuk ya amat


wewiit, secoli taw ehh sejoli taw. macam ai dengan encik buncit. *muntah


sapa tangkap gambaq ni hoi! tak center!



awas pergerakan anda diperhatikan!


cepat mengaku kawan sapa yang tengah korek taik hidung ni?



jadi cam-whore jap. hik hik hik

ok jom balik, binatang pon dah naik meluat tengok muka kita. 

Apa yang adik-adik tunggu lagi, ayuhlah mesej mak ayah kalau takut nak cakap face-to-face. keh keh keh banyak lagi binatang kat sini tapi macam kena buat 2 entry la pulak. Selain menatang-menatang yang kiut miut sampai rasa nak cubit-cubit ni, ada jugak kolam atau orang panggil tasik kot untuk rehat-rehat seisi keluarga.

*****************************************************************

Best jugak rupanya pegi zoo dengan member-member nih. Cuma hanak kempunan nak tengok BABI tapi takdak, meraung-raung beliau tak dapat tengok babi. kah kah kah. Ahh kat utm pon bersepah derr, lu buat bunyik babi konfem dia datang jenguk hang. betol der, betol.......

15 comments:

nadia said...

mana platipus?
hehehe

Azwan Azmi said...

pemimpin yang berjiwa rakyat takde la nak naikkan harga minyak je.... aku sokong kau ayu

buDAK keCIK said...

aiyoo.yg pasti makhluk yg tgh korek idung tgh alam tu bkn kwn ak.
harap maklum.kahkah

Cik Nathrah said...

hahaha..lawak la ko nie!! aku da lama follow baru hari ni nk komen...blog ko best yaww ;p

+d.O.Y.A.h+ said...

rasa cinta pada haiwan tgk gmbr2 nih :P

Asyraf Kamarul said...

nak tgk babi jgk...
hehe

Hasnida Sidek said...

Serius dari 2nd year nak pergi zoo tp org asyik ckp tak best. Bila bce entri ni sudah bersemangat semula hoyeaaah.

masturah idrus said...

rindu nk g zoo, nk bermanje ngn binatang2.. haha

NAJ HEBAT said...

kah kah.

trimas sebab taruk gambar member sehati secoli gua...

gua rindu beliau.


p/s: yang korek hidong tuh.

hiro said...

nnt anak kite bwk kt sana yea.

Faizal n Fashitah said...

Singa tu kiut! XD

DuniakuAbstrak said...

ayue, aku mengidam nak tengok kau naik kuda padi tu..pelizzzz

hahaha

safiyyah osman said...

wau binantang!haha..kuda kecik tue comey..len kali angkat bwa blik umah..hahaha

syAzAnA said...

wahh. jb pun ade zoo. haishh. jeless2.

puterapescado said...

hohoho..ri ue dah g..murah kan zOO johOr nie...

boyfriend