14.1.11

Mungkin ada sebab kenapa jadi begitu

Alaf 2011 ni sebenarnya banyak benda yang aku kena buat which mean aku kena belajar bersungguh-sungguh supaya aku boleh grad. LOL padahal dah sem akhir pon patutnya dari first year dulu lagi aku kena insap kan?tapi lain ceritanya dengan aku ni yang dah semester akhir baru la nak pulun betol-betol barulah rasa macam

"Oh pointer aku rendah rupanya"

"Oh aku kena dapat 3.72 semester ni untuk dapatkan...(sambung sendiri)"

3.72 tu bukan sikit mak ye banyak tu! cpa aku nanti hanya akan naik 0.03 oh sangatlah whatthepenyapu kan? ciput sangat naiknya. tu yang rasa menyesal main-main mata dengan pak guard utm masa first year dulu. eyh?

Dah tak payah nak menyesal sangat. bukan nak kiamat pon kalau pointer aku rendah. rezeki masing-masing kan? mana tahu nanti aku jadi CEO syarikat tongkat ali ke kacip fatimah ke. hoih boleh kaya tahu.

hahah. semalam buat pertama kalinya dalam tahun 2011 ni aku rasa down sangat. orang kata putus cinta tu boleh buat orang rasa down kan kan kan? tapi bagi aku semalam adalah yang paling horror sekali. aku tak penah lagi rasa macam tu. kalau putus cinta kau boleh la nak maki segala menatang kat ex kau atau pompuan yang rampas ex kau.

kalau kau dapat result cam haram j pulak kau boleh la nak maki diri sendiri atau pon lecterur yang berat sebelah bagi markah budak cina A+++ sedangkan kau yang satu kumpulan dengan dia ni dapat markah ciput sangat, entah babi ape tah lecterur tu (oh ini sebagai contoh ye kalau ada yg terkena batang hidung sendiri memang padan dengan muka aku). tapi semalam aku terkedu, terdiam, membisu nak keluar makan dengan member pon takde mood. nak luah kat encik buncit pon macam pointless. lantas air mata jugak menjadi peneman. dah rasa down sangat kan. orang lain happy aku pulak berduka, serius shit aku benci perasaan tu.(nak-nak pulak baca status kat FB ahh macam cibai ahh)

Benda ni akan oke kalau dari awal lagi aku kecewa tapi kenapa mesti yang kedua baru aku rasa? dan semalam aku tertanya kenapa mesti ada yang kedua??kenapa dan kenapa??

8 comments:

buDAK keCIK said...

ak phm ape yg ko rasa sbb ak pn masih student. btul la tu. air mata je jd peneman stia. sedeyh gak .sobs.

tp betul gak. x mati pn pointer jatuh. rezeki di tgn tuhan.

ko kna pikir maybe ade hikmah di sebalik tu. ko pn taw kan Allah x akan uji umatnya jika umatnya x mampu nk hadapinya...

Umie Nadhirah said...

best jugak jd Toke kacip patimah.hahahaha!

Fiffy said...

pointer aku rendah jugak. oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkk baru menyesal slalu main kejar2 ngn pak gurad sem awal2 dlu

hamzah ian said...

len kali lu goda la lecturer tu

unieMARKS :) said...

ouhhh , unie tgah tggu reslt plak nih ~~ huuhuuu , memain byk , pointer pn msti jatuh pny lah

ARC™ said...

erk. tinggi tol ko kene capai tu. g study la ayu~ goodluk weh

plumpy.tootsie said...

oh,jgnlah sedih.kau buat aq lg tkut dgn result2 test aq.

or

ko pms sbnrnye?LOL

six.september said...

aku ada satu subjek fail yang menyebabkan pointer aku sangat teruk. geram. tapi satu kelas pulak tu fail padahal carrymark ok je. grrrrr.

boyfriend