7.1.11

Surat untuk Kekasih

Dear Encik Buncit,

I harap U sihat sejahtera disamping rakan-rakan U, terutama Molie (baca : lelaki). Tujuan I menulis surat untuk U ni bukanlah bermaksud I rindu sangat-sangat kat U. sumpah tak rindu oke (sambil kepit 2 jari telunjuk dengan jari hantu) I langsung tak heran U tak call I, U tak hantar mesej kat I. tapi kan tapi kan U kesiankan lah kat mak U tu.


Selalukan U tido dengan mak, tido pelok mak, makan mak suap, taik telinga mak korekkan (habis kantoi anak mak) tiba-tiba minggu ni mak U kena tido sorang pulak. Dah tu U pon tak reti-reti nak call dia, kesian dia menanggung rindu dekat U tau. Lainlah I ni, tido memang konfem-konfem la pelok BANTAL saja, kalau mimpi comolot dengan U pon sedar-sedar je ciom bantal. Dem memang tak stim lah kalau cium bantal kan.


Ni semua U la punya pasal, tetiba jadi baik minggu orientasi kat universiti U tu kan kan kan? alah cakap je la U dah terpikat sambil air liur mengalir meleleh-leleh tengok akak-akak fasi yang cun tu? Padahal dekat sekolah dulu perangai sebijik hantu. Kira rank perangai keji U dengan I dah kira sama taraf dah tinggal I ni senior U jadi haruslah I lagi hantu dari U. Jadi whats the problem nya U boleh senang-senang kasik henfon kat fasi tu??ha ha ha cuba U cakap sikit.


Lain kali kalau akak fasi tu nak rampas henfon pandai-pandai la cover sikit. letak dalam stokin ke, dalam boxer ke. hadoihh U ni itu pon takkan I kena ajar jugak? ke U memang dah terjatuh cinta dekat akak fasi tu? oh pelis lah jangan cakap yang akak fasi tu lagi cantik lagi gojes dari I. kang tak memasal U kena santau fuh fuh dari I taw.


Akhir kata (walaupon banyak lagi benda nak bebel sebenarnya), U boleh tak call I tak mesej I sebab I memang TAK RINDU langsung dekat U. I cuma kesian kat mak U je, kat adik-adik U kat abang-abang U kat orang-orang kampung U. Diorang semua tu tengah rindu sangat dengan U tau. Gila apa seminggu tak dengar khabar berita dari U. Ingat ekk lain kali tak payah jadi skema sangat. kalau fasi suruh kasik henfon buruk U tu, U sebut je nama I.

"Makwe gua nama Ayue Surihanyot,lu ada berani nak rampas henfon gua?"

Konfem U konfem orang tak berani nak rampas henfon U. even jentik U pon orang tak berani apatah lagi nak suruh basuh sepender dengan boxer diorang.

Oke dah la tu I nak pergi mandi ni. sejak seminggu tak mesej U, I mandi basah lenjun, makan sampai muntah, tido sambil berdengkur. henfon I pon rapat je dengan I. ye la ramai sangat orang nak mesej I. kejap kejap DIgi kejap kejap Celcom kejap kejap Video 3gp. busy kan I? tu sebab I tak heran sangat tak dapat mesej dengan call U dalam seminggu ni.

Akhir sekali (ni baru betol-betol akhir)

Salam sayang dari awek yang langsung tak rindu kat pakwe dia,

Ayue Surihanyot.

11 comments:

aien Martinez said...

haha kes rindu x rindu r ni ek???ke die ilang time orientasi nih...baek g cek cepat....(tetibe teringt saat mhs kite)...

miss cendawan said...

haha !
ai paham perasaan yu ..

✖Nur Fazlena Muhammad Fouzi ✖ said...

hahaha nice one..i loikee....best la entry ni.menepati citarasa saya...slalu sy jadi silent reader je tp kali ni sy terasa nak mengkomen.memang besttt..apa la budak laki tuh.nset pn nak bagi kat kakak fasi ka..x gune tol

nasikputeh said...

ahaha.. nahas~

Rara Nasiha said...

wahh ni macam marah je kat pakwe. :)

K2r~90 said...

=.='''''>?

AyuE SurihanyOt said...

aku tak marah la..ni la cara aku berkasih sayang..haha

ARC™ said...

tak rindu wtpe post hahahha
aku xreveal lg kt dunia pasal awek aku kih3
even asal usul name nick aku pon aku xreveal lg :D

yuyu said...

aku sangat percaya weh kau tak rindu pakwe kau..hahhaa

AyuE SurihanyOt said...

haha..ni disebaliknya la...

reveal la..awek hang cun kot..hehe

ARC™ said...

cun ke? watpe doh reveal...aku bab2 ni segan...kang ttibe xjadik x ke leceh nak mendelete entry blog

boyfriend