16.10.10

'Foreigner'

Sebut 'foreigner' je konfem kepala otak akan ingat oooo pak arab, ooo pak sudan, ooo pak iran...ini untuk 'foreigner' yang dekat U aku la...kalau mat bangla,indon atau vietnam kita tak panggil foreigner tapi pendatang asing nak lagi cool tambah "tanpa izin" kat belakang..oke benda common macam ni takkan la korang tak taw kan..

'Foreigner' jugak selalu sinonim dengan busuk, maksud aku bau badan mereka yang busuk..aku bukan nak mengata oke tapi sebenarnya bersyukur sebab tidak berlakunya pembaziran air di negara kita..lantak diorang la tak maw mandi pon peduli apa aku..janji tak dok sebelah aku sudah..

Tapi pagi tadi masa aku habis kelas, tergodek-godek jalan nak balik kolej aku ternampak...




Minah arab ni selamber bodo ja dia berhenti kereta tengah jalan, lepas tu keluar kereta pi berpeluk cium dengan rakan senegara, agak-agak la nak jumpa member lama pon berhenti la kereta kat tepi dulu..ni dengan signal tak bagi, ko boleh buat rilek lagi kan...aiyooo ini punya orang pon ada ka...
.
Kalau aku naik kereta dengan member aku selalu sangat nampak mat-mat serta minah-minah foreigner buat jalan raya tu macam bapak diorang yang punya...kita pulak yang kena hati-hati kalau drive dekat dengan kereta diorang...demm betol..macam mana boleh bagi lesen kat diorang entah...menyusahkan rakyat jelata sahaja dah la rakyat jelata Malaysia pon bawak kereta macam haram jadah lajunya...

MySpace

aku yang jalan kaki ni pulak yang berdebar-debar...

19 comments:

idAti mALek said...

haha...ko naik mOto la plak ayue...ok gak ann...hehehe~

.::FaTiN mUniRaH::. said...

foreigner mmg bwk kete cm haram dow..mmbencikn..suke2 mak bpk dorg je drive..aku pon pnh trkene..cm ne la leh lps bwk kete kt utm ni..haish..

zam.enol.arep said...

lu naik la bas delima. haha

J. Abdullah said...

baling bomb baling bomb!

sorry emosi. gua menyampah apa-apa berkaitan dengan arab kat mesia ni. kahkah!

Umie Nadhirah said...

PATI ni mmg *tut*

Asal minah Arab tu...AHHA.
Klo Umie,Umie dah pancit kan dah kereta tu XD WAHAHAHA.

MOFASAD said...

1malaysia
1dunia

Kyuubi_85 said...

jom belasah diorg. hahahaha
dah biasa kot hidup mcm tu kat tpt diorg

Nadia H. said...

cuba ko pergi kp malam2 nt ko msti asik tkejut je tgk foreigner ni jalan jalan dalam gelap tbe2 pkai semua putih, semua hitam..mcm hantu kot..

hiro said...

ai not really like malaysia..that people not keep it clean that sampah;;-p

Bukan Gadis Comel said...

ish..
tu nasib baik takde lori ke hape
diorang rasa keselamatan terjamin kat Mesia ni kot..

eiffel said...

j.a :: baling bom??mna nk dpt?mercun pun da kira terbaik da..kasi terkujat skit!!!nyusahkan rakyat jelata tol
-.-"

GaDis CoMeL said...

berenti je belakang keta minah arab tu, hon kuat2!

bagi terkejut beruk budak2 foreigner tu.

koh koh koh

hentakbelipat said...

kehkeh..pak arab kat utm ni kalau boleh diaorg nak buat jalan sndri..itu belum masuk parking macam haram J lagi

AyuE SurihanyOt said...

aku takot pulak dijajah balik..demm

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

asl ko xtnjuk kt dieorg zon bepeluk cium kt mana...dieorg xtaw tu..




tgk..betapa +ve nye aku











hahaha..damn

Amoi said...

menyampahhhhh dengan Pak Arab kat sini walaupun ada yang baik dan kacak. HAHAHA~

rumah sewa aku ni apartment. majoriti arab, indon and negro. jirab depan rumah and sebelah rumah semua arab!

cisss

hamzah ian said...

kah kah kah.. rakyat malaysia kan peramah.. kah kah kah

plumpy.tootsie said...

hai,gua racist.gua nak cakap "i tak suke lah pendatang.dyeorg busuk."

Hasrol Nizam said...

ayue, ni takpe lagi. haritu aku nmpak dia tibe2 berenti depan CP..situ dah la sibuk gile..aku if follow belakang diorang ni, bawak dengan penuh hati2..takut tiba2 je diorg brek mengejut..

boyfriend