4.10.10

Hantu-hantu Di Malaysia

Waktu sekolah-sekolah dulu kan wajib timbul cerita hantu kan. Nak-nak pulak kalau dok asrama perghh macam-macam story kita dengaq sampai boleh buat buku aku syak. Story tu pulak lebih kurang sama. Dah macam tak dak modai pon ada aku rasa. Benda-benda ni akan melarat sampai ke merata ceruk negeri lepas tu wajib ada tokok tambah yang melampau-lampau..

1. Hantu Pontianak

Ni stended hantu Malaysia la, rambut panjang 'guna jari pon boleh', muka nak buruk ja. Kadang-kadang aku terpikir jugak apasal tak ikut je hantu pontianak mat saleh tu, cun-cun dowh stok kacak pon ramai. Tapi aku akui mungkin sebab genetik berlainan mungkin je taw aku tak kaji pon.

pontianak Malaysia
siap bawak anak bagai..

pontianak luar negara
OMAIGOD..pontianak hensem cenggini?hari-hari jumpa pon tak pa..
picture credit to The Vampire Diaries

2. Hantu Makcik Jual Karipap

Hantu ni femes dekat matrikulasi, aku syak setiap matrik ada hantu ni. Makcik ni akan datang jual karipap malam-malam tapi bukan ikut pintu dia jual ikut tingkap. Memang rare sebab dia akan pegi kat tingkat2 atas dah tu lalu kat tepi tingkap yang takdak koridor. Hantu ni memang wujud kat matrik ja kat U dengan sekolah aku tak penah dengaq pulak. Kadang-kadang ada versi yang bawak anak pon ada. heh macam-macam..



3. Hantu Sebelah

Ho yeahh..masa aku dengar cerita pasal hantu ni maw meremang jugak segala bulu aku. tapi kalau aku cerita kat korang pon mesti korang tak rasa feel sebab aku tak pandai nak story ikut blog. korang tanya la sapa-sapa penah dengaq cita pasal hantu sebelah mesti ada orang taw punya...kekkekkek 

4. Toyol

Sapa tak taw pasal hantu budak kecik kaler ijau ni, beliau cukup femes oke. Kira kalau buat fan page tu dah beribu orang like..oke merapu.. Kalau dulu toyol ni akan main kacang hijau atau ikan puyu bila kita letak depan/dalam rumah tapi sekarang dia dah tak layan dah menda-menda bodo tu. Toyol zaman sekarang nak main PS3 je, apa korang ingat korang je boleh main PS3 bagai tu..Mereka pon tahu erti kemajuan jugak taw. heheheh ni junior aku yang cita kat aku sebab kakak dia penah try letak benda2 alah tu tapi tak menjadik, barang still hilang jugak. Oyeah...dah tu sah-sah la manusia yang buat dajal, dok salahkan toyol jugak nape??



5. Hantu Pak Tikong

Hahaha..hantu ni ada kat rumah arwah tokwan(lelaki) aku ja kot, masa kecik-kecik dulu aku selalu jugak tidoq rumah depa. Rumah arwah tokwan aku ni jenis rumah kedai so ada 2 tingkat, tingkat atas tu dah macam nak reban(runtuh) kira kalau hang jejak ja papan tingkat atas tu dia akan bunyi kruk-krak huh memang tak berani la nak naik kan. Kami yang budak-budak ni akan tidoq kat bawah ja dengan tok(perempuan) , tok wan aku tidoq atas. Dah nama budak-budak kecik kan sebelom nak tidoq tu mesti la main-main dengan sepupu dulu pas tu dok hingaq. Cara tok aku nak bagi kami semua tidoq dia cerita la pasai hantu pak tikong tu..Mata merah la, gigi panjang la...blablablabla "Pak tikong... mai amik depa ni" arwah tok aku suka sakat kami macam ni..dah kami yang penakot ni pon selamat la tidoq sampai ke pagi. 

6. Hantu hempap

Ni kes bila tidoq ja kena hempap so panggil hantu hempap la kot kan kan kan? First time aku kena hempap masa kat UTM ni la. Mula-mula aku kena tu aku ingat aku kena kancing gigi sebab aku tak boleh nak bukak mulut dengan gerakkan badan padahal aku dah terjaga. Lepas tu bila dengar cerita orang kena hempap bagai so aku assume aku pon kena hempap jugak kot..lalalaala~ Banyak kali jugak aku kena tak kira siang ke malam, kalau aku kena waktu malam aku tak kan bukak mata..ye la kang bukak-bukak mata dia dok standby baek punya depan muka kita, konon nak main acucak la tu..tak ka macam haram jadah namanya..


Macam-macam cerita hantu la kita boleh dengaq sekarang ni, yang terbaru aku baca kat fesbuk tadi... kawan aku dengaq ada orang dok tekan-tekan keyboard laptop dia semalam sebelom dia nak tidoq. Laptop pulak dok hujung kepala ja..nice...lepas ni jangan biarkan laptop anda terbukak sebelom masok tidoq...

klik bagi besaq

hantu pon dah pandai main laptop kan..agak-agak dia pandai main fesbuk tak??tetiba dia hantaq mesej fesbuk pukul 2 pagi..

 "awak asyik main fesbuk je saya kat tepi tingkap ni awak tak perasan pon" 

oke scary bodo..malam ni nak tidoq bilik sapa haaa???

27 comments:

Peminat Katie Holmes said...

macam2 hantu ada.

eiffel said...

hantu karipap ni member aku baru je kena..kt u, terus dia tkot nk stay kt hostel time cuti..

tp..aku xpenah kena lg la..alhamdulillah..

maisyara Pot! Pot! said...

ooooo.... hantu tetek tak ada ke? xD

hamzah ian said...

grrr..

hamzah ian said...

har har har.. tu je nak komen..

noorfarahim bt azemi said...

hahaha,,betol,,, kat matrix penang pon femes.. time nak pspm lagi giat citer makcik karipap ni orang dok kecoh

hiro said...

hantu tetek tu kt entri gua..haha

Nadia H. said...

hantu karipap mmg femes, dak2 ni kate kat upsi hantu tu..

zam.enol.arep said...

nenek locker mane nenek locker? haha

plumpy.tootsie said...

babi lah.aku dh la selalu tgl laptop terbukak.

Konon-Konon Latifah said...

pergh. aku suka layout baru blog kau. sempoi cute. seksi tu........belum lagi kot...

AyuE SurihanyOt said...

hantu tetek aku tak penah dengar pon..

nenek locker penah dengar..hahaha


konon2 latifah: tenkiu2..hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

aiyyyakk, hanttuu hanttuu, lariii.. atuttt!! haha

budakmengong said...

hantu kopekkk.hahha

fie said...

hantu luar negara tu i sukaaa nk jumpa!

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

wa suka hantu pak tikong..sbb nama dia seksi...

J. Abdullah said...

hantu facebook banyak weh kat dunia ni! kahkah!

Diyanarghhh said...

suka gila ngan hantu orang putih

lagi - lagi hero Vampire Suck Tu

Cik Ayen said...

seram je sebut pasal hantu :p
hehehe !! kunjungn malam mmg menakutkan!

hentakbelipat said...

kehkehkeh..hantu pak tikong tu spesis yg pupus ke camne..dah le aku tdo hotel lebih pada rumah puaka nih..damm..

♥CIK SHA♥ said...

haha..pelik2 betul nama antu..

setakat ni aku tak pernah lg jumpa dgn spesis ni..harap2..idok le jumpe..takot weh..tapi kenape la kite nk takut dgn antu eh?pelik gak aku rase..

Amni said...

Kalau la ngah men fb ada 'orang' tegur macam gitu, memang menakutkan laa... ekeke...

Hizami Rahim said...

haha.
pontianak best.
XD

gulagulahacks said...

alar..
nk hantu tetek..
hahaa

DuniakuAbstrak said...

aku ada kenal sekor hantu makan...nama dia ayue hanyut

Amoi said...

hakikatnya kita tak tahu rupa sebenar hantu kalau kita tak pernah jumpa lagi!

HAHA~

NuR 'aQiLaH said...

tp yg pelik hantu macik karipap tu kat matrix jer..huhu

boyfriend