Penulis Blog Hitam Itu Bukan Putih

My Photo
gadis yang ingin kelihatan seksi dimata suami

22.9.10

kenapa jururawat cantik-cantik belaka?

Petang tadi aku pegi hospital, kawan aku accident teruk jugak la betis patah dua, tapak kaki patah, pergelangan tangan pon patah..muka cemey, adeehh dah la hensem..habis punah harapan makwe-makwe cun nak mengorat dia..kesian-kesian...tapi aku rasa sistem peranakan dia masih oke..masih jitu orang kata..

ohh gambar-gambar...

masing-masing menyorokkan rasa sedih..
ohh pegi enam orang macam tak adil pulak kalau gambar sorang tertinggalkan..

Ok sampai-sampai je depan pesakit rasa mahu menangis oke..sadis betol kalau sape yang percaya sebab aku tipu je..masing-masing cam "Woi dok sakit kat spital pon nak bukak facebook ka????" sesedap je dia main facebook paklong-paklong yang kat katil berdekatan dah cam pandang-pandang kalau-kalau dia bukak cerita blue boleh tumpang sekaki bisik hati kecil mereka mungkin.

Kami pulak bangga datang tanpa membawa buah tangan apa-apa..kami memegang prinsip "orang sakit kena makan makanan hospital, tak boleh bawak makanan dari luar" cukup lah kami pergi membawa diri ,sudah cukup menggembirakan hati beliau aku rasa..kamitakkejikan??

ni keadaan kaki beliau..aku baru tahu yang dokter tebuk lubang ni..

ayoyo sakit syial buat dalam keadaan sedar kot..masa dia cerita tu aku dah terkinja-kinja takot sebab terbayang kesakitannya..teruk jugak keadaan dia sebab dia sepatutnya kena duduk kat ICU tapi  olehkerana dah penuh terpaksa la dok kat wad biasa...

pesakit masih mampu mengangkat peace...

Masa kitorang lawat tu ada la nurse-nurse cun tengah melepak tengok kat katil kitorang...Yang lelaki dah suka dah boleh jamu mata, balik siap pos dalam facebook lagi...hampeh!

Shah(pesakit) cakap dia panggil je nurse tu suruh shampoo kan rambut dia...aku tercengang! biar betik takkan diorang shampoo betol kot..dia kata betol la siap tolong urut-urutkan kepala lagi...wah wah wah best giler...agak-agak kalau aku jadi pesakit tu nak tak diorang tolong urutkan kepala aku?????

"Dah la muka tak siap..boleh pulak suruh urut-urut...penampar maw???" tu dalam firasat aku la diorang akan kata macam tu...(-_-")

Masa nak balik tu shah cakap akan ada announcement suruh kitorang blah..so kitorang tunggu je la sampai kena halau...Announcement dia sangat takbolehbelah oke!!macam pengumuman raya..intonasi "Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh" dia tu sama ja macam paklong ni cakap..

kitorang dah bantai gelak dah..aduyaii buat loceng ting ting tong sudeh~~

dalam banyak-banyak katil pesakit, katil kitorang la paling riuh..orang dah pandang semacam dah sebab tinggal kitorang je pelawat yang dok memekak..

Masa kitorang nak balik pintu dah tutup so kena tekan button kat tepi tu kalau nak keluar sebab dia lock terus pintu bila tutup...pintu otomatik oke..sangat bangang aku rasa apabila, kejakunan seorang rakan aku rahmat terserlah apabila beliau berusaha untuk tutup balik pintu otomatik tu semata-mata nak tekan sendiri button pintu tu...muka dah macam kanak-kanak riang baru jumpa PSP...

serius wehh patotlah hanak panggil dia orang asli...aku rasa orang asli pon boleh buat muka rilek lagi tengok pintu tu...adehh terserlah kejakunan...

Masing-masing happy je melawat orang asli ehh orang sakit..pelik la pulak kan kalau nak meratap meraung...Ohh lupa pulak nak perkenalkan pesakit..Shahrizan tu junior aku junior kelab dangdut..baik kan kami senior gi melawat adik-adik...lalalala~~

tajuk entry memang takde kaitan..

16 orang komen:

Miranisa =) said...

ehem nurse cantik ye.hee~
eh mmg kt hosp ktrg diajar utk mandikan psakit,shampu kpala,bersihkan ehem ehem etc..
:DD

AyuE SurihanyOt said...

ooo ye ke???hoho baru taw ekk ingatkan nurse tolong dokter bagi ubat je...ngeh3

fairuz said...

hahaa..best gile kalau ade nurse lelaki yg jage!!

zam.enol.arep said...

doctor cakap bila boleh kluar?

Miranisa =) said...

haha tadela :D

hiro said...

cun woo..nurse...hiii...kne cucuk pun xterase...hiik

hamzah ian said...

tapi haram gua dapat nurse tak cun.. haram haram.. argh..

AyuE SurihanyOt said...

Zam:: dia kena operate dulu...nak bubuh besi kat tempat yang patah...tak taw la bila dokter tu nak operate...hospital kerajaan kan lambat sikit la..

MOFASAD said...

prinsip "orang sakit kena makan makanan hospital, tak boleh bawak makanan dari luar" cukup lah kami pergi membawa diri



itu gua suka!

eiffel said...

aik..nih kt hospital mne ni???aku syak nih msti hospital swasta kannn..ko try g gomen nyer...ko bani x ckp nurse dia cun.... -.-"


da ler kureng cun..pastuh smua stok muka sendat

AyuE SurihanyOt said...

farid:: terima kasih terima kasih..tu namanya kedekut weh..hahaha


eiffel:: gomen la wei...oke la dia punya nurse..kawan aku la cakap sebab dia dilayan dengan begitu mesra....hehehehehe

MK Kimi said...

Suruh la nurse tu suapkan mknn, urut2 kaki ngan bahu, pakaikn bedak.haha!

xsemua nurse cun2, ada yg "terlebih" cun. dh mcm pontianak aku tgk.

Hasrol Nizam said...

aku igt siapa la yang eksiden tu.. baru tau. tak ajak kitrg pun pergi melawat nih..

Kap said...

hamzah,
kau kena bersyukur ok :)

gula2 said...

ape r korg..nurse tu macam kita jugak la.. ade cun ade xcun, dah rezeki dia jd nurse..so jadik la dia nurse cun @ x.. klo hgpa jd engineer pun depa duk ckp engineer cun @ engineer x cun gak..haha xkan la set2 yg gomen suma buruk,yg tua mungkin rrr~~~

tp yg swasta mmg cun r, sbb dpa inteview , yg cun slalunya dapat~~ aku tau, penah ade org yg intebiu tu gtau aku.. tp xsemua hosp swasta cam tu.. tp kalo cun lebey baik la kan~

*cimOt* said...

kalo chantek tp kerek nak watpe..menyampah aku..bajet bagus..but not all nurse like that..yg chantek luar n dlm tu tetap ada..i like~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails