7.9.10

perempuan memang mudah naik angin

Kalau korang perasan la kan perempuan ni sukar nak kawal emosi sikit..Lelaki???ermm yang aku kenal kebanyakannya relax-relax saja, tidak mudah melatah dalam bahasa pasarnya..Kenapa aku kata macam tu sebab dulu aku penah dapat call dari sorang mamat nih..entah malaun dari mana entah tetiba miscall pas tu mesej aku ajak geli-geli..ok geli-geli disini bukan beerti melucah ye, dia ajak berkenalan la sembang-sembang pasal masa depan(jadah!!)..


Masa tu aku dengan encik buncit masih hangat bercinta, still berbulan madu, rasa diawang-awangan..Pijak semut pon tak mati apatah lagi pijak katak..ok hell takde kena mengena..Tapi encik buncit ni cemburu dia kuat nak mampos..ya kuat sangat sampai aku pon naik menyampah..(ohh berani aku berterus-terang kat blog, mampos perang badar japgi)..ehh tu dulu, sekarang dah reduce sikit dah tahap kejelesan tu..


(ok diingatkan masa tu aku masih adik-adik ye, masih bangang lagi bab cintan-cintun nih,dan jalan cerita ni pon macam haremjadas)...Bila ada orang nak geli-geli dengan aku dengan otomatiknya aku akan teringat kat encik buncit...waaahh gila setia kan aku..tapi aku akan slow talk dulu dengan mamat yang kacau aku tu..aku cakap elok-elok yang aku dah berpunya..dah ada pakwe walaupon tak hensem mana...tapi mamat ni TAK RETI BAHASA nak jugak kacau-kacau aku(sumpah hot sangat ke aku ni?ok pegi mati la ayu oii perasan diri hot)..aku tak layan pon tapi dia still text aku, sampai satu tahap aku cakap aku ni dah bertunang...hoh tinggi angan-angan padahal baru form 5 masa tu..dan macam biasa this guy tak percaya langsung..nak kata mangkok ayon pon iya jugak aku rasa mamat ni..


Then, solution paling mudah apa lagi bagitaw encik buncit suruh dia setel tepi dengan mamat tu..waklu setel tepi macam nak ajak bergaduh je kan..haha takde la encik buncit cakap elok-elok ja dengan mamat tu, dan mamat tu terima dengan hati yang redha..aku syak mamat tu muka pecah, kalau tak hape ke desperate beno nak berkenalan dengan aku yang haram tak cun ni(ohh dia tak penah tengok muka aku kalau pernah..uwekk muntah darah)..bongok betol aku rasa bila cerita balik..dem it..


ok back to the story...kalau pompuan yang setel tepi agak-agak macam mana la ya??


"Kimak kau kacau tunang aku!takde jantan lain ke kau nak kebas lahanat!!"


ok takde tu aku saja reka-reka..gila rare kalau perempuan cakap macam tu..haha selalunya perempuan ni akan mesej macam nak cari gaduh, nak marah-marah, biasalah kan mulut macam puaka mana boleh simpan...bukan nak soal selidik dulu, kadang-kadang tu mesej silap masuk je dah angin satu badan,maki sana sini, hentak-hentak kaki bajet kiut, nak lagi best baling pinggan kasi pecah baru ada feel gadoh heh takot beno orang rampas laki kau kan..


Hoh..ni bercakap melalui pengalaman kawan aku taw, mak tiri dia sesedap rasa hantar mesej kat kak ipar dia marah-marah cakap nak rampas laki dia, merangkap bapak mertua kakak ipar tu..ape ke bodoh sangat la haii, check la dulu no telefon tu..bangang nak mampos aku rasa...punya la tak percaya kat laki sendiri...haa tu la padahnya bila dah merampas laki orang, bila orang kacau laki kau baru terasa nak menggelabahkan??hah go dai plis..aku naikkan jari tengah aku kat kau eehh bukan naikkan ibu jari la..tanda 'best'kan rasa suami sendiri nak kena rampas...


Grrrr...ni apasal gua pulak nak emosi lebih-lebih ni...tension ahh gua sembang pasal nih..Last but not least, bukan semua perempuan macam tu, ada yang cool saja paling cikai pon menangis melalak dalam bilik sambil pekup muka ke bantal..tu yang paling lekeh kot aku rasa..ok dah la bai nak sambung tengok the vampire diaries...

gambar tiada kena mengena dengan entry apatah lagi dengan encik buncit..
gua nak cakap gua suka stail rambut dia..

.
.
.
.
.
.
.
.
ye la ye la gua admit gua suka muka dia jugak..hakhakhakhak

15 comments:

pearl apple said...

serius..ensem kot..i like~~

hamzah ian said...

gedik.. hahaha

Azwan Azmi said...

fuhhh entry ni mcm terlebih je mencarot...tambah lg..bru kaw2..haha

AyuE SurihanyOt said...

erk..memang hensem..hehe

cikmay said...

hahaha.cite zaman form 5 tuh mmg lawak.;p

MOFASAD said...

lu memang tak cantik pon


*gua dah habis cool bila menaip nie...

AyuE SurihanyOt said...

haha..bongok ahh kau farid...

Hellioz said...

gmbr sape tuyh?
cm gay je

gyahahahaa~

cam justkontol
gyahahahhaahhahaha~

oh2...
pompuan mmg xsemua huru hara kanan kiri
ade je yg kewl

tapi 1 dalam seribu la...
gyahahahahaaha~

Otromen Bulat said...

semua orang cantik

DuniakuAbstrak said...

pompuan aku kena cool sbb aku panas baran

aku nak test muntah darah..bila agaknya kita dapat bertentang mata?

AyuE SurihanyOt said...

hellioz:: kau penah tgk ke justtongkol???mamat ni lg ensem okeh..hahaha gay pon biarkan je bukan nak jadi suami aku pong...lalala=p

ayul:: gila apa??mata kau dah la empat aku dua ja...kalah la aku weii..

ARC™ said...

yang oi. ade je pompuan cakap mcm tu. tapi kt wall fb ar hahaha

AyuE SurihanyOt said...

haha..ya ka???mana la aku taw..tak penah lagi aku dengar..

hamzah ian said...

yeksss

Hanie_Dew said...

woweeee..awak pun layan vampire diaries????...same la.hensem kan heroes dia.ish jeles kat elene.

boyfriend