25.9.10

roti canai speSIAL #2

Oke dah bersejuk-sejuk bajet macam dok oversea..perut lapar la pulak..alaa sinonim biasa kita dengar..

Sejuk=Lapar
Lapar=Makan
Makan=Gemuk
Gemuk=Ayue SurihanyOt

Dan GPS membawa kami ke kedai makan...order roti canai je..diet-diet!!

ya sila abaikan ketekunan aku menghiris roti canai tu...tengah lapar tu...

Before order tu tanya la akak manis kat situ ada roti apa lagi , macam biasa la ada roti telur, roti tisu, roti canai, roti murtabak dan juga roti mutiara...Ohh ada roti mutiara~~

"Roti mutiara tu macam mana kak?" tanya aku dengan perasaan ghairah

"Roti mutiara tu dia letak jagung dengan strawberi"

seperti yang anda sedia maklum...kalau dengar strawberi dekat cameron tu konfem2 la kepala otak akan ingat..

Ohh buah strawberi dalam roti canai...

memang rare la ye dak???aku dengan yakin dan padu order la roti tu.nak rasa la kononnya...So sesi menunggu pon bermula sambil aku main acucak dengan anak sedara aku syafiq tu...

"acu cak acu cak" serius aku rasa aku comel bila buat cam tu...

oke 10 minit kemudian sampai la aku punya roti mutiara tu...



OOOOOOO macam ni rupanya roti mutiara...Dia letak jem strawberi bodo je..haram tak sedap pon..manis pulak satu hal..speSIAL kepala hotak apa entah..dem betol..Terpaksa jugak aku telan roti tu dah lapar punya pasal..Bila dah abis makan so pegi bayar..


"Berapa sebijik roti ni kak nurul?" tanya daku kepada kakak ipar..

"sebijik rm10"


Cilakak...mahal kan??gila babi punya mahal la babi pon aku rasa murah lagi kot...macam bodoh je tertipu, apa dia ingat aku ni foreigner ka apa...taw la muka aku macam lisa surihani pon...oke takde kaitan...


Balik je hotel singgah kedai runcit beli megi....haramjadah betol pasal kau lah roti speSIAL aku kena makan megi je malam tu...


Ohh megi lagi sedap dari roti canai speSIAL itu...INI FAKTA

17 comments:

fairuz said...

gile mahal 10 rgt.alang2 makan keepsi lagi best

AyuE SurihanyOt said...

tahu takpe...abang aku pon cakap mcm tu..arghhhhh

lempang laju2 said...

syafiq.??name cam aku jer..acuuu cakk!!hehehe...naoe ko x hempuk j roti mutiara tuu atas muke waiter tuh..??

AyuE SurihanyOt said...

haha...aku masih waras..

Hellioz said...

lu msty marah tahap gaban kan?
gyahahahahah~

Hellioz said...

sbb tu gwa ske check harga before makan.
cakap la gwa kedekut ke ape,
tapi kalau tak berbaloi
tak berbaloi la jugak
gyahahahha~

AyuE SurihanyOt said...

bukan aku bayar so xpe la...hahahaha

selalunya gua tanya...tp hari tu entah kenapa aku lupa..hampeh tol..

J. Abdullah said...

woi woi. sapa ajar lu kalau nak jaga diet makan roti canai woi! kahkah!

apa nama kedai tu? lu patut amik gambar weh. kalau gua, depan depan je sound kakak tu.

hamzah ian said...

helioz takleh blah.. kah kah kah..

gua rase gua da kurus

MOFASAD said...

kah kah kah

Miss ... said...

mahal la weh rugi2 hailahh

nasikputeh said...

nti belanje oke..
aku taw xsdp saje nk kasi ko bangkrap.. haha

Amoi said...

kes aku lebih kurang nko.
aku nak beli jambu.
sekali dia cas aku RM11. omfg.
utk jambu yang potong kecik2 lepas tu taruk serbuk asam tu.
terpaksa amik gak.
tak kan nak cancel kot. orang dah lah tgh ramai T_T.

melayang~

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

kau tambah rm2..bole mkn big mc..lagi tenyang woooooo

Bukan Gadis Comel said...

gila mahal. kalau aku.... grrrrrr...

♥CIK SHA♥ said...

bapak mahal gile weh!!!

DuniakuAbstrak said...

hahaha mutiara tuuuu

boyfriend