10.7.10

Iklan yang aku tak paham!!

Tadi aku tak tengok berita tapi layan facebook jap, member aku cakap Cut Tari tu dah mengaku...Dem aku tak donlod lagi kot video dia ngan Ariel Peterporn...huh ekceli aku baru taw sebenaqnya ada video dengan Cut Tari pulak..ye aku taw aku ni memang lembab sikit pasal hal-hal ni...ye la dah mengadap video ceramah je tetiap malam mana la ada masa nak layan video-video tak bermoral nih...sila percaya ye kawan-kawan...


Ok berbalik kepada tajuk entry...korang penah tengok tak iklan nih???aku baru tengok ja semalam dengan abang-abang aku serta kak-kak ipar dan anak-anak sedara...

video

iklan cadburry nih...
aku tak paham sebenarnya mesej apa yang ingin disampaikan oleh dua orang budak skema ni..bila aku tanya tak pepasal kena marah dengan abang-abang aku...diorang cakap aku ni lambat!!!!


lorhhh betol ape...dah aku tak paham...siot tol iklan ni, tak pepasal aku kena pikir rasional angkat kening tu...cuba la ko upah aku jadi model iklan tu...tak pon amik je luna maya dengan cut tari tu...confem-confem dah pemes...tapi cam iklan filem porn lak jadinye...(-_-")

nasib la comel gak bebudak tu...lawak pon ada...hehehe

tak sabar lak aku nak makan coklat tu...sambil taip entry ni aku dok try buat kening cam tu...hahaha cam syial je tak jadi pon...=p


ok dah la...nak prektis lagi buat kening cam tu...


P/S:: sila tinggalkan link anda...ehhh bukan-bukan gua nak link donlod video tu je...sekian

15 comments:

Hapiz Rahman said...

wadafak gile.. aku pun tak faham!

ko da sihat ke?

theHusnaM said...

rasa nya mcm nak kata cadbury tu sedap sampai kening terangkat.
macam kfc sehingga menjilat jari kan.hihi.pndpt sy sja.;)

Hamzah Ian said...

gua baru tengok iklan ni tadi!!!! gua baru nak buat entry nih..hahha.. takpe2.. gua bace lu punye dah vest

Sheera Razak said...

hahhaa budak tu tak boleh bla. dah tengok kat tv tadi. aku pun tak faham

@yuE said...

hapiz:: belom lagi...dok selsema...waahh caring gak ko ni ekk??haha


husnam:: ahaa abang aku pon cakap cam tu gak..


hamzah:: lu post entry genre 18sx je weh...dah best dah tu...haha


sheera:: haa taw xpe...motif betol..

DuniakuAbstrak said...

maksud nya..kalau mkn coklat tu hidup kita enjoy la..erk..betul ke? haha

xazryx said...

aku pon mcm x paham je .

J. Love said...

gua tak paham gak, kalau sedap sampai terangkat kening pun, ape miserable sangat muke bebudak tu? muke cari gaduh pun ade.


dah dah jangan makan. kang lu gaduh tah dengan budak umur 10 sepuluh tahun mane tah kang

@yuE said...

ayul:: haha...ye la kot...


xazryx:: hehe...aku paham perasaan ko tu...


J.Love:: hahaha...lu agak-agak la derr...tak remaja la gua gaduh ngn budak 10 tahun...haha

fiD said...

iklan mat saleh mmg slalu merepek,, ohooho

nasikputeh said...

maksudnya jgn makan mende alah tu nanti kening ko cacat.

bole?

haha.

@yuE said...

fid:: haha...merepek tapi lawak gak...


nasik puteh:: haha..bole2...giler rare sampai boleh cacat..

AiZ said...

hmm.. still tak faham.. tapi susah nak lupakan kening yang geli tu.. malah takleh nak lupa cadbury.. maybe tujuannya membuatkan kita terfikir-fikir.. so cadbury juga akan lekat di dalam minda kita.. brilliant ads.. ^__^ so tricky



Aiz latest entry
Kehebatan iklan pada minda kita
Facebook vs blogger
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula


ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Wan Perlis said...

ok lagi tu
mcm mana dengan iklan..selepas saya pakai ini rasa x bocor dah

momoc said...

tak paham.tlg explain.hahaha

boyfriend