2.7.10

Kalau anda sudah tidak cantik jangan bajet anda cantik

Entry ini mungkin akan buat anda terasa sehingga kelubuk jantung...

sila tarik nafas panjang-panjang dan tahan kentut...

yang ada buasir tidak digalakkan baca...


Kadang-kadang aku pelik bila aku pegi blog orang yang pemes giler maksud aku follower juta-ria,ribu-riban, rempah-ratus..


Bila aku baca entry...hurmmm boleh la....tak lawak...tak menarik...tak stim..

Bila aku scroll lagi...

Ohh budak ni cun...

Ohh budak ni kacak...


Blog tu penuh gambar dia yang kacak lagi cun tu saja-saja...mesti la orang nak follow ye dak...

dah follow mesti letak ayat COMEL ni kat shout-box...


"I follow U, U follow me back yahh"...(KENAPA MESTI ADA YAHH KAT BELAKANG TU??)

Aku ada gak follow belog gadis-gadis yang aku rasa cantik...entry pon mesti la seiring dengan muka diorang jugak...ayat-ayat comel je...nice

Tapi kalau dah laki tulis entry pon ayat nak comel, kelakar takde langsung, muka jambu tempek banyak-banyak kat blog dan paling tidak boleh belah bila tanya kat formspring blogger lelaki lain dengan ayat-ayat leleh tak hengat...

"Semalam saya tak boleh tido...apa saya nak buat ekk??"


"Awak free tak malam ni...kita skype buleh??"

wadafak!!

tak ke gay namanya tu!!

ok sila terasa....




Aku penah gak try letak gambar aku kat side bar blog...alah gambar aku yang comel lagi bergetah..ada la dua tiga keping gambar yang aku syak ada iras lisa surihani...

*nak tunjuk kat sini aku malu...sila maki laju-laju


selang 2 hari...















ramai gak ler yang UNFOLLOW aku...

terus aku buang gambar paling cun aku tu...(-_-")

paham ler kan maksud diorang tu...

"Kalau anda sudah tidak cantik jangan bajet anda cantik" monolog dalaman manusia yang hadir di sini...



Lepas ni aku nak letak gambar ni la..





mesti ramai yang teruja nak masok belog I kankankan?sebab dia lagi cantik dari I...


Entry ni ada kaitan dengan manusia yang terasa...terasa sila simpan dalam hati....tak suka aku.. boleh suruh hellioz rage...makhluk segitiga tu pon dah lama tak rage orang...

29 comments:

amzah ian said...

gile wa stim tngk gambar ni.. jom dating ayu.. ko cun ah.. haha

Farid MOFASAD said...

bai.. lu kutuk blog gua kan>



terasa ai mak ayam!

@yuE said...

amziah:: gua mmg lame dah nak dating ngan lu...jom2...


farid:: gua cakap kat manusia kacak...yang ko perasan kacak pehal???
aku kan sayang ko tak kan aku nak kutuk ko pulak...

Hapiz Rahman said...

hahaha.. tidak terasa langsung!

I n n z said...

macam haram .
HAHAHA !





aku kondifen .
aku comel .
waahahahaha !

Nadia Helena said...

haha setuju!!!

J. Love said...

gua pun cukup menyampah dengan blog orang yang tepek gambar dia berderet berderet. lagi lagi kalau laki yang buat macam ni, memang stok mintak penampar la.

KuBi said...

byk tol idea budak nama ayu nih!! leh jadik wartawan nih! apo2 pon u memang best!! (musti dia kembang lepas baca pujian ini) wakakakakakaka!!! allahummaba riklana fi ma rozaktana waqina azabannar!!!!

hellioz said...

mak hayam mane yg terasa ngn lu neyh?
macam haram je~

gyahahahahahah~
gwa syak gwa tau lu ckp pasal sape
tp bya la lu kias sorang2
malas gwa masuk campur rumah tangga lu

gyahahahahahahha~

hellioz said...

kalau gwa letak gambar real gwa agak2 ramai follow ke ramai unfollow?
gyahahahahahah~

Farid MOFASAD said...

ai tak pedulik!

cLASH!

MENCIK!!!!!!!!!!!!!!!!

Wan Perlis said...

blog nak cari jodoh tu. sebab tu letak byk2 gambaq. hg kena paham

fairuz said...

gua tak terase plak.hahahhaa

zam.enol.arep said...

peh bende ni mmg isu dow. saye memang protess same gadis x cun - gedik - mintak disepak - follow balek yahh - dan macam2 lagi. tapi anda laen kak ayu. anda xcun tapi x mintak disepak. haha.

safiyyahosman said...

hahahha.ayue..hahaa..lawak la..tpi kalau org jenis add sbb lawa..susah ar..teruk btol.


i like ur entry:)

ramlah melaram said...

weheheheee.. saye pon gune gamba pondan siam baju merah tu jgk. wakakaa

ramlah melaram said...

weheheheee.. saye pon gune gamba pondan siam baju merah tu jgk. wakakaa

sujairi said...

Wei.. jangan hina gambar awek cun baju merah tu.. aku peminat setia dia tau..selalu berlakon ngan stephen chow..huhuhu.. biar buruk janji kau menawan hati ku..muahahahaha

sujairi said...

Wei.. jangan hina gambar awek cun baju merah tu.. aku peminat setia dia tau..selalu berlakon ngan stephen chow..huhuhu.. biar buruk janji kau menawan hati ku..muahahahaha

touya said...

kira okay laa tu ... kalau aku letak gambar aku .. terus aku kena banned

@yuE said...

hellioz:: gua rase ramai yg maki lu kot...haha


farid:: u yg ada gf lain mula la buat prangai kan...huh...ok clash...


wan:: hoh kejadah ape cari jodoh dlm blog...agensi cari jodoh kan banyak...


zam.enol.arip:: vavi ler lu ni ikhlas betol kata aku tak cun...

@yuE said...

J.love:: gua syak diorang mmg nak rasa penampar lu la...


kubi:: kejadah baca doa makan ni???


piya:: haha...lumrah ler tu...

ramlah:: ye saye dpt lihat disitu..


sujairi:: erkkk...ok la tak kutuk...


touya::haha rilex2 sudah..

lionteen said...

x terase pun sbb lionteen bukan mcm tu...
hahahaha

Dark Half said...

fuhhh! n3 yg gila babi jujur.congrats!

blog awek cun yg letak muka sendiri byk² reflect kecetekan minda sendiri..miahaha..suke je layan blog camtu smbil gelak dlm hati

Whoopz said...

next entry lu ltk gambar lu byk2.... hahahaha.. jgn type pape....

DuniakuAbstrak said...

hahahahahahahaha..

ko jeles ngan kecantikan dan kekacakan mereka kan? katakan saja...

menawan betul senyuman awek berbaju merah nih

hahahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

wtf ai folow yu, yu folow ai balik..

erk..gua ade ltk byk pic..gua terasa le....


tp polower gua xde la byk pun.

komen lu kt entry ni lg byk dr komen2 kt entry gua





berblog bukan tgk paras rupa..kl nk tgk paras rupe bukan kt sni..haha

j0j0_bdiN@ said...

aku kalo bleh x nak letak gambo sendiri~
tapi bila pg blogger gath nnt orang mcm tepinga2~
haha~aku dah la pemalu~
ayu plak tuh~

Linglung said...

sungguh mendalam..atau dalam bahasa inggerisnya 'so deep' atau dalam bahasa melayunya 'makan dalam'...sesiapa yg nak terasa bolehlah terasa sekarang..haha

boyfriend