10.7.10

Wakenabeb!!versi Universiti

Gua nak pesan sesiap ni entry panjang punya...nak baca silalah kalau tak maw baca pon sila baca juga...hehe apa punya samdol ayat gua nih....


      Wakenabeb punya story...agak cilake sebenarnya tapi berjaya buat aku terharu gila khinzir...Kejadian berlaku pada tahun 2007 masa tu aku masih lagi adik-adik tapi sudah pandai tengok cita american pie...ohh tidak aku baru tengok je cita tu sebenarnya, masa cuti minggu lepas dan rasa nak maki laju-laju sebab tak best pon, aku banyak skip je.. dah nama pon cita porn, gatal nak tengok gak pehal!!...



     Masa tu minggu orientasi, ya bagi pelajar tahun satu memang benda ni la yang akan dilalui walaupon perit, macam budak sekolah jalan terkedek-kedek beratur nak masok dewan...agak menyampah sebenarnya...dah masok U pon masih kena pakai uniform dah tu kena berjalan dari KTDI(kolej aku) sampai ke dewan sri iskandar...huh kalau naik motor memang seminit pon dah boleh tercangak depan pintu dewan tapi kalau dah jalan macam mak anak ayam pulang ke reban dengan kasut tumit tinggi tak hengat memang mencarut-carut jugak la dalam hati kan...masok dewan pulak ada ceramah bagai!!


      90% dari ceramah kat dalam dewan tu aku tido je, 10% tu aku jaga untuk mengadap taklimat PTPTN...ye la aku ni orang susah kena buat cara susah la...biar pakai baju rabak sikit pon xpe janji dapat pinjaman sebab nak belajar punya pasal...nak sara mak bila dah keja nanti...amin.....

ni pic view dari tempat duduk kolej aku kat dalam dewan..
kami dok tingkat atas memang sedap tidor ler..
pic ihsan dari cik google..



      Ok bukan semua part dalam orientasi tu tak best taw..bagi aku ada gak part-part yang best...Satu boleh usha mamat-mamat hensem, tak kira la yang sebaya ka ataupon abang-abang fasi, aku macam biasalah mencari yang tegap-tegap untuk mencuci mata...Yang tak dak calon mula la pasang umpan, tak kurang jugak yang dok menggedik dengan abang fasi (hoh paling annoying sekali, serius gua menyampah giler)..


    Abang-abang fasi yang hensem selalunya cool je, yang otak sengal ni yang selalu menarik perhatian...haaa ni tips untuk jejaka diluar sana, anda kenalah ada sense of humor baru senang nak cari awek...sebab awek-awek ni suka lelaki yang boleh mengembirakan,menghiburkan dan menceriakan hati mereka...macam encik buncit...(>_____<)..ok aku dah kelaut...sambung balik..



     Lain part yang best adalah bilamana kami ada lawan sorak antara kolej...Kalau masa ceramah tu budak-budak tido ja, muka pon selenga mintak lempang tapi bila dah sampai waktu nak balik, semua muka macam baru kena simbah dengan air, segar bugar..bukan segar sebab nak balik bilik tapi sebab nak menyorak...heh best weh!! sorak dengan kata-kata semangat kolej tapi yang banyaknya sorakan menjatuhkan kolej lain(motif sebenar kolej aku)...


      Fasi-fasi kolej aku tu pulak rare..tambah dengan kepala otak biul macam aku jugak memang seronok la nak cari bahan kenakan budak kolej lain...perang besar kot kat dewan tu sampai ada fasi yang nangis sebab tak tahan kolej sendiri kena bahan...kolej aku la paling setan sekali, punya jahat sampai kolej tu nak kawan pon kami boleh tayang bontot kat diorang...hahaha tu pon hasil pakatan dengan kolej yang boleh tahan gah nya, Kolej Tuanku Canselor(KTC)..budak-budak elektrik banyak situ, kepala otak budak elektrik kan banyak putus memang stok nakal tak hengat ler..(maksud aku idea diorang ni bernas untuk mencari bahan mengenakan orang)..

tapi sekarang dah takde dah macam tu..pihak U dah tak maw buat, diorang nak buat satu malaysia, tak maw gaduh-gaduh..lorhh aku malas nak cakap ape tapi dem memang bosan giler orientasi selepas batch aku...(padan muka korang)



       Haaa...dah seronok berjimba-jimba dekat dewan besar...balik tu kena dok kat dewan kolej aku pulak, biasa lah setiap malam akan diberi taklimat sedikit dari encik ketua operasi..tapi malam tu agak berlainan suasananya,agak suram dan kelam..muka ketua operasi pon ketat macam jimbek(pinjam word hamzah,aku tak taw pon maksud dia...nggeeee)..

      
      Fasi-fasi lain pon sama muka masing-masing tegang...dewan masa tu yang bising jadi sunyi bila K.O(ketua operasi) jerkah suruh diam.Lepas tu akak fasi tutup lampu kasi gelap...dalam hati aku dah cuak nak mati, kejadah apa pulak la makhluk-makhluk ni nak buat?? masa tu fikiran nak negatif je, rogol,culik,liwat,sumbang mahram...semua yang keji je keluar dari kepala otak aku...lol





ohh panjang sangat la wehh...gua sambung next entry k...ni betol-betol gua sambung punya, tak tipu...gua dah siap taip dah...tinggal nak publish je...(>______<)


P/S:Malam ni gua nak balik Johor dah..huhu serius gua tak puas cuti...tak puas lagi nak bermesra dengan pesbuk dan blog...hoh dah la tenet sane lembab...ok bai gua nak sambung kemas beg...

6 comments:

eiffel said...

oit...cm sampah!!!ley lak citer tergantong!!penat haku baca smpy habes... >.<



my blog

Hapiz Rahman said...

hahaha.. aku pun tensen. Ada ke sambung!

Frodo Baggins said...

hye yayang ...
wa baca kemudian yer
cuma mau lepas rindu rinduan


>>___<<



wakakkakaka

DuniakuAbstrak said...

ngeng la..akukenabeb ade la..bleh plak main sambung2..

fiD said...

aik? sambung/???

tapi citer kat U xbape best, skolah asrama lagi best punyer bully, hehehe

zam.enol.arep said...

hoik2. selepas batch anda batch gua. mase batch kami ad lagi men sub2. pas batch kami yg xde. mase tu tajudin ninggal siap leh bagi ceramah joget2 lagi atas pentas. haha.

boyfriend