11.7.10

Wakenabeb!!versi Universiti part 2

Yang tak baca part 1 sila baca dulu untuk amik feel...klik LINK ni..


Ok dewan dah gelap...K.O panggil nama yang tercatit dalam kertas yang dia pegang...tak taw kenapa hati aku meronta mengatakan yang nama aku ada dalam tu...hoh dup dap dup dap kamu tahu perasaan aku masa tu...punya cuak sampai henfon pon aku gigit...Aku dulu jahat a.k.a nakal...selalu sangat kena panggil dengan senior asrama..tocher-tocher ni memang aku dah lali dah, kena marah pon memang takde effect..paling tak boleh belah aku kena kirim salam maut dengan senior aspura...macam babi je aku rasa dok kirim salam maut kejadah sial ape tah kat aku...huh emo jap..


Dan ternyata jangkaan aku tepat nama aku telah dipanggil, menggelabah???tak yah cakap la kan aku dah kecut perut dah ni..muka kalau toreh pon tak keluar darah, kaki tangan sejuk membeku...


Aku kena pegi depan...perhh korang tak taw betapa pemesnya aku waktu tu..semua orang pandang..mamat hensem suma dah memandang aku dengan penuh perasaan...

"perghh minah ni gila rock, buat salah pon muka masih kental" kata-kata yang aku jangkakan keluar dari mulut jejaka kacak...

kalau gadis-gadis hot pulak mesti cakap macam ni..


"huh padan muka ko...lepas ni mesti tak de laki nak kat ko dah"...kata mereka sambil memandang jengkel kearahku...entah ape yang diorang dengkikan sangat aku pon tak taw...aku tahu la muka aku ada iras Lisa Surihani...ok sudah la berkhayal ayu oii sila sambung cerita..


     Lepas tu sesi membantai marah aku dengan beberapa makhluk senasib dengan aku bermula..Fasi-fasi tu cakap kami ada buat kesalahan besar, lepas tu suruh kami mengaku...kepala otak aku berpusing memikirkan apa salah aku...apa yang aku buat sampai diorang ni marah gila??yang budak pompuan sebelah aku dah nangis-nangis dah, budak baik dah tu lembut pulak, kena jerkah macam tu memang meleleh la air mata...

Yang buat aku paling cuak tu sebab pengetua, felo dengan pembantu felo(hensem) semua ada bai...tak ke kes besar tu, aku baru masok U tak sampai seminggu takkan nak kena gantung dah kot...kesian mak aku...


Budak-budak laki stok kena teruk kaw-kaw siap ada sentuhan badan lagi...diorang tak pukul cuma touch sikit-sikit je..tapi agak tegang la suasana kat situ sebab budak tu mengaku hisap rokok dalam bilik...cet kantoi busuk je...


Sorang-sorang kena tanya, part aku paling teruk aku rasa, K.O tu tenung aku, rendah je dia dari aku ibarat hidung mu didagu ku..ngeh,ngeh,ngeh sempat lagi aku kutuk dalam hati..tapi aku syak dia dengar la pas tu dia  mintak henfon nak call bapak aku...waklu!! mampos aku, takkan besar benar salah aku...aku bagi je la sambil tu fasi lain dok marah-marah tanya kesalahan kami....


yang aku pulak bangang sangat, aku jawab...



"Saya tek kemas beg lagi, beg saya ada bawah katil" lol mana sempat aku nak kemas, aku ni dah la terhegeh-hegeh kemas lambat...tak pepasal aku kena cop pemalas! siot tol..


Diorang tak puas hati dengan jawapan aku...dan tanya lagi sambil buat muka kerek nak mampos..


masa tu aku pakai tudung kaler kuning...orang lain pakai tudung kaler putih...alah aku nak bagi matching dengan baju batik yang aku pakai tu, tudung putih aku pulak masa tu tengah basuh...aku pon dengan lantang...



"Saya pakai tudung kaler kuning hari ni bang"


Bila ingat-ingat balik sumpah bodoh jawapan aku...takkan la pakai tudung kaler kuning tu pon jadi salah besar...dalam hati aku dah tepok dahi..


yang budak-budak lain duduk pandang lantai je, semua muka cam blur tambah gelabah...ada sorang tu kena marah dengan abang fasi sebab main kad matrik..adoii main kad matrik pon kena marah ke bang??(-_-")


Ada lagi kesalahan yang aku cakap masa tu...aku tak turun solat subuh kat surau pehh bila aku cakap je cam tu semua fasi nak pumpang-pumpang kat aku, ceramah bagai...adoi aku bukan tak solat cuma tak turun pi surau je pon, tu pon sehari je sebab terbangun lewat...hah lagi satu masa aku tak turun surau tu bersepah je budak-budak aras aku tak turun gak..nak je aku petik nama sorang-sorang yang tak pi...huh tapi aku takde la keji sangat biar je la aku kena sorang-sorang...


Dah siap diorang marah-marah, bagi nasihat bagai, diorang suruh aku dengan saspek yang lain naik atas pentas pas tu pandang belakang...diorang siap-siap nak umumkan kesalahan besar kami...


berdebar je hati aku nak taw apa salah aku sampai kena teruk cam tu...






"kamu semua buat kesalahan besar sebab tak bagi tahu yang birthday kamu minggu ni"




hah!!!tu ke salah aku!!terus aku menangis, menderu je air mata aku keluar...bukan nangis sebab kena marah tapi nangis sebab terharu...lagi satu nangis sebab aku tak kena gantung U..fuhhh selamat...siap ada kek haa semua sebab nak sambut birthday kami...kami kena prank la ni...wakenabeb...


dah tu fasi-fasi mintak maaf...pujuk aku yang menangis macam pengguin..(kawan aku cakap aku menangis macam pengguin...takde menantang lain ke nak bagi??) tapi aku tak amik hati...kenangan beb...sampai sekarang aku ingat detik-detik kena prank tu...

 cuba cari mana satu aku..lol cam ape je...(-_-")




Sekarang aku dah last year...aku bersyukur, sampai jugak aku ke tahap ini..kenangan wakenabeb ni aku simpan kemas dalam ingatan aku...=) tahun last aku kat UTM ni...InsyaAllah aku nak grad on time..=)


P/S: dua-dua entry ni aku taip 3 jam...hoh lama bebenor...panjang satu hal..haha confem orang datang pas tu blah...

12 comments:

zam.enol.arep said...

skali tgk kat gamba da nampak. xyah cari2. haha. BESA SGT.

fadhlinaafifah said...

WAHH BEST GILAA! JELES NIHHH!

DuniakuAbstrak said...

kwn ko ada rakam tak aksi ko menangis mcm penguin tu? nak tgok...hahahaha

aleen adela akoo ^_* said...

perghh,ko mengengatkan aku kena prank taim jadik udak2 asrama dlu.kene kaw2 punye sampai nanges bwh meja.rupenye kene prank mase bday aku.hances la...

eiffel said...

cm siak jerk ko nyer senior...tp memang besh dw XD



my blog

Hamzah Ian said...

gile best pengalaman lu ayu.. nape la gua buat salah takde orang pun nak tangkap basah ke, marah lagi la haram.. mue gua ganas sangat ke ha? damn..

J. Love said...

gua tak penah kene buli time orientasi. buat show pernah ah.

Pelat said...

1 je gua cakap




PADAN MUKA KAU



sekian

Hapiz Rahman said...

hohoho.., gitu rupanya..

macam best je

-aku sangat anti kepada senior dan fasi perasan bagus masa orientasi dulu.. hahah-

sebelas said...

giler terkena nie..heheheeh




http://nomborsebelas.blogspot.com/

Sara said...

haha lwak abis XDD

Fiffy said...

aku baru baca entry ko ni. yang pasti kan...

clisheeeeee punya agen MHS nye taktik! hahaha ko tau tak, batch aku tahun 2008, macam tu gak. KRP hokayyy! nampak sgt utm standardkan taktik wakenababun fasi 1 utm! hahaha. aku siap kena marah sebab pakai tudung itam. pastu dak2 lain yg "birthday" kena panggil sebab salah x bawak kad matrik la, mcm2. tp siyes aku menyampah malam tu. hahahaha ngantok kot, penat, boleh pulak dorg wat lawak bodo tengah2 malam.

boyfriend