9.7.10

kalau demam tak boleh balik U kan??

Asal nak balik UTM je badan dah rasa lemah-lemah, konon sakit tak boleh balik kampus...huh tapi ni betol punya, aku dah dapat rasa aura kedatangan penyakit demam aku...aku ni jenis yang susah demam tapi bila sekali demam memang merana la zahir aku, ok la sekali ngan batin aku pon merana jugak...


Tanda-tanda awal yang aku akan demam teruk hah macam sekarang ni la...aku dah setat selsema, ni bukan selsema hingus yang likat tu tapi ni stok cair punya tak pekat, adoii seksa mak aii nak tahan dari meleleh....hingus stail ni kalau duduk dalam ekon memang dia akan mengeras tapi bila pi tempat panas balik confem-confem cair, dah tu meleleh tak ingat dunia...arghhh sangat tension kamu tahu???muka memang selebet habis la dah tahi hidung merata...


Lepas hidung berhingus satu hal...ni kepala otak aku ni pulak setat pening-pening, pening tahap bilamana aku tengok duit kertas not 1 ringgit aku nampak macam 50 ringgit...tak ke buat aku gembira berjimba-jimba tu, pi bayar duit minyak kereta rasa bangga ja hulur pas tu sah-sah kena maki ngan cashier...ehh jap jap penah pulak aku pi isi minyak kereta?bukan takat kereta, lesen pon takdak lagi pompuan ni...


Ok tu kisah sebelom aku nak dapat demam...kalau aku sudah demam lain pulak ceritanya...tadi aku dah cakap kan aku ni susah demam kira sakit tu memang jarang sangat la, last sekali aku demam 2 tahun yang lepas kot...kalau sakit datang bulan tu memang tetiap bulan la sakit...tetiap bulan ada mc, kalau aku ponteng kelas tu jangan tanya la kenapa, kalau tak sebab aku tidoq tak ingat dunia ataupon aku senggugut...lagi satu kalau assignment tak siap...:p

Tahun lepas aku batuk teruk, maw dekat 1 sem aku batuk, kawan aku yang dok bilik atas pon dah risau dengar aku batuk teruk sangat, lagak macam dah kena tibi pon ada...nak kata aku tak makan ubat segala ubat swasta dengan gomen aku dah tibai tapi tak baik-baik gak...try pi check dokter, uurrrmmm alaaaa macam korang tak taw stended dokter la...cek sikit-sikit suruh nganga mulut luas-luas pas tu cakap"saya bagi ubat batuk ni nanti awak telan lepas makan ye"..
aloloh dokter kalau cenggitu je cakapnye baik anak sedare aku umur 3 tahun tu pon reti cakap...(-_-") jahanam 46 ringgit aku...(hoh aku ingat lagi harga ubat tu...punya la dendam..)


Alahai aku melalut pulak dah..haa kalau aku demam kan, memang aku jadi takut gila, masa tu la ingat mak abah kat kampung, ingat dosa-dosa lampau, ingat nak mati, ingat kat tuhan...hoh aku takut tak sempat tobat la weh...masa tu mula la aku rasa insaf, berdoa lepas solat memang panjang gila, jumpa makcik tepi jalan pon berebut aku nak tolong angkatkan barang, jumpa sampah tepi jalan pon aku kutip...semua gara-gara nak kumpul pahala-pahala kecik...sampaikan bila terjaga tengah malam pon aku berzikir untuk tido balik, apa orang kata tu??haaa  "terlelap dalam iman"...padahal sebelom ni kalau terjaga memang pasang niat nak sambung mimpi ja..nak-nak pulak mimpi pelok remy ishak huh laju je aku sambung tido...


hoh...dah la melalut..kepala aku pon dok berpusing-pusing lagi nih...doakan aku sembuh cepat atau lagi cun doa aku tak demam minggu nih..penat weh aku dah beli tiket balik johor kot..kalau aku demam sapa nak tolong angkat beg aku yang berat nak mati tu...aduyaiiii...

22 comments:

siggplus said...

pruttttt

haha ni pengaruh si farid

papehal kau pegi attack dia

@yuE said...

aku sayang farid....






mana boleh attack dia...hahaha

Hamzah Ian said...

gua tak sayang farid

@yuE said...

hamzah:: tapi ko sayang aku kan hamzah???a.k.a faez rudin...haha

Wan Perlis said...

sentiasa sihat mcm saya
amal pemakanan yg betul.tiap hari bantai nasi 4 pinggan

@yuE said...

wan:: aku makan 3 kali sehari...sekali 2 pinggan nasik..darab tengok...aku lagi amalkan pemakanan yang sehat kot...haha

Hapiz Rahman said...

tajuk entri ala-ala comel.. hahah

aku pun memang batuk. tambah kalau sejuk sangat..

cepat baek wei!

DuniakuAbstrak said...

zat besi ko da makin menyusut tu..karbon cukup tak?

nur hidayah isa said...

get well soon akak..kena baik cepat2..utm dah memanggil2..hahaha

alvin takda umah harga 8juta said...

elok kau g bercuti kat terengganu..
org kata bole cepat sembuh demam kalau g tganu..

zam.enol.arep said...

simptom same. ish.

Whoopz said...

Telan soluble byj2..

Farid MOFASAD said...

ah siot la sigg.. hahaha

@yuE said...

hapiz:: doakan aku cepat baik...huhu


ayul:: nak cari mana pulak dah karbon tu yang ooiii...


hidayah:: huh...xmo balik utm...waaaa


alvin:: mentang2 la pakwe gua ada kat ganu skrg ni...dan2 lu suruh gua gi sane..


zam:: ko pon demam gak ke zam?hehe


whoopz:: pahit lorhhh...


farid:: hai cayunk...(0_o)

eiffel said...

ah..xyah...telanair 100+ jerk..

my blog

miss lolly a.k.a luvfareda said...

baik-baik sayang.


kekeke.

@yuE said...

J.love:: kejadah apa lak first hand tu weh...lu cakap ngn gua pakai bahase bawah2 je bhase tggi2 ni gua tak paham lol...haha


eifel:: telan air sejok pon boleh kan???


miss lolly:: tenkiu yayang lolly..hakhak

AiZ said...

ade skandal ngan farid ek?.. ^__^ lalala





Aiz latest entry
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula
How to be profesional blogger

ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Dee said...

oh..ni kes jarang sakit..tp skali sakit..amik ko..hehehe..

sabar jelah..hope u recover soon ye..

@yuE said...

aiz:: haha..skendel yang ke-199


dee:: tenkiu...=)

Umie Nadhirah said...

Meh check kat Doctor Umie :) HAHA..1 hari dijamin sembuh XD

AiZ said...

aiseh.. dah 199.. gagaga..






Aiz latest entry
Facebook vs blogger
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula
How to be profesional blogger

ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

boyfriend