5.8.10

Bukan senang nak jadi Isteri yang baik

"What makes a good wife"


Kalau tajuk macam ni selalunya lelaki la expert kan?? Dalam kepala dah ada check list untuk calon isteri idaman..Nak cantik la, putih gebu apam la, lemah lembut, sopan santun, eset pulak nak letop-letop...wahh gila demand...

Ni sebenarnya tajuk untuk presentation group aku..ada banyak choice dan tajuk ni adalah pilihan kedua..budak kuliah aku berebut-rebut pilih tajuk..tapi nasib baik dapat gak tajuk ni..hehe ok mesti korang dah dapat agak kan, aku la orang paling beriya nak tajuk ni..Tajuk yang lain macam bosan je contohnya  "Effective Interpersonal Skills" kejadah apa nak goreng dalam report ni????sumpah tak de semangat..at least kalau aku cari bahan untuk tajuk jadi bini yang baik ni boleh la meningkatkan keyakinan diri sebelom nak kawin...WAKLU**


Nak dijadikan cerita, group aku buat la discussion..pas tu mula la bagi pandangan masing-masing..yang paling tak boleh belah ada point...

"MULTITASK"

bila aku tanya balik multitask tu macam mana??

Diorang kata isteri yang baik kena pandai buat semua kerja, tak kira la memasak ka, kemas rumah ka,jaga anak-anak,lepas tu kalau ada apa-apa yang rosak pandai repair sendiri....lelaki boleh goyang kaki dok rumah...


ewah ewah ewah...banyak hensem...huh aku cukup tak setuju dengan point tu..nak jadi isteri yang baik tak semestinya kena MULTITASK...kalau memang kerja orang pompuan tak pe la..ni kalau mesin basuh rosak pon kena pandai repair sendiri..aiii dah parah ni...


Mengada betol lelaki zaman sekarang ni kan...masak nak kena sedap, baju nak kena bersih-bersih, badan nak kena solid, dah tu nak kena jadi multitask pulak...lepas ni aku kena belajar repair kereta, tv, ekon, peti ais dan lain-lain lagi la...Lelaki senang je duduk rumah kerja cuci pusat sendiri...bahagia betol kan..ermmm sangat la bahagia...bahagia habis la dapat bini baik macam tu..bahagia-bahagia...



Ada satu point ni yang aku tak berani nak cakap kat budak group aku...

Keep him happy in Bed 
Sexual intimacy is one of the most essential things in any marriage. Please your man in bed. If you cannot keep your man happy in Bed he would go where he can get it. After all, a Man is a man!

Aku ni pemalu jugak kan??ingatkan tak taw malu dah...(0_o)...nasib baik member aku cakap gak..hehe



Apabila kita mahu jadi isteri yang baik, kita kena buat suami gembira di atas katil...atas katil ye..ermmmmm motif sangat....


Nak buat apa atas Katil ni??????

18 comments:

MOFASAD said...

ok, ko layak untuk jado ajk wanita Batang Berjuntai kerana kekerapan ko berbicara tentang keindahan berumah tangga... sila ambil borang anda di blogger frodo... 


sekian terima kasih.

Nadia Helena said...

subjek ape ni?

safiyyahosman said...

hahaha...
me boleh repair paip umah..betulkan aircond..
buat almari sendri..
ahahaha

layak x jadi isteri y baik..
tp bab nak gumbirakan hati suami di atas katil tue..
erm..
kna try dlu la..kan2..hihihih

Hamzah Ian said...

adekah berkait dengan seks post ni???

AyuE SurihanyOt said...

farid:: waahh...layak kah aku????satu penghargaan buat aku...hahahaha frodo nak borang!!


nadia:: subjek komunikasi berkesan..


piya:: awak nak kawin dah xpe..hehe


hamzah:: mana ada..pandai2 ja hang ni..ni entry berilmiah kot..

J. Love said...

nanti gua PM lu pasal ni. hish lu ni. tak tau tak tau, lu lagi banyak melucah dalam blog dari gua. kah kah kah!


what fucking subject lu amik ni sampai tajuk macam ni dibuat presentation? tak paham gua. takkan heat transfer plak. eh lu amek heat transfer ke?

haha!

zam.enol.arep said...

x smesti ats katil. Kna hepikn kat mane2 je. Mksodnye slg hepi mghepi la.

maisyara Pot! Pot! said...

mesti atas katil je ke? tempat lain tak leh erk? hikhikhik^^

lya said...

hahaha.. nice giler ah.. wakaka...

DuniakuAbstrak said...

slamat menjadi isteri yg baik...tak kira d luar katil mahupun d atas katil =)

eiffel said...

lu smakin dahsyat!!!tp memg betol pown. laki skrg nk demand...tp diri senirik xtgk... -.-"



Teleblogger | Stay Back |.:|Stay Back 02|:.
my blog
xchange ur link

*Miss Geli^ said...

bagi dia happy kat katil je la eh?

ook ok ..noted..lepas ni malas masak, kemas umah, basuh baju..nak mainnn je kejanya..hhahah

Miss ... said...

erkk atas katil ajak main sep sep tom tom kompom appy wakaka

AyuE SurihanyOt said...

J.love:: aku amik subjek komunikasi berkesan..haha tapi ok la xde la aku boring sgt dlm kelas...=p


zam:: baiklah adikku..akak paham..apasal hang komen mcm org dewasa ni???@&#^($&@)


eiffel:: setuju dgn anda..haha


miss geli:: amboii kak xde la sampai cenggitu..kerja rumah tetap kena buat kang abis tunggang langgang rumah..hehe akak patutnya lebih berpengalaman...=p


miss:: ok gak tu,..hehe

aerzee fathenee said...

haha,
lawak gilaa pos ni
:p

Nurida Ardy Chikeboom @_@ said...

bacer dgn penuh sewious..tp biler tang penghabisan...gelak terguling2 smpi terjatuh katil...[aish..adeh sakit pala]

alvin takda umah harga 8juta said...

wa rasa..lu ni patut kawin..kalau tak lu makin parah..selain itu wa kompius..perlu ke nak gembirakan suami atas kati??

nak buat apa?
memasak??main jongkang jongket?

hellioz said...

gua tak kesah gua rilex je"
gyahahahahah~

kewl!

btw, atas katil maen kejar2 la...
xpon maen nyorok2...

gyahahahahah~

boyfriend