11.8.10

Ponteng Puasa..tak kan la tak biasa..

Dah nama pon bulan puasa so mesti la cerita pasal bulan puasa ye dak...kalau malam jumaat kita akan cerita pasal malam jumaat dan juga malam-malam sunat yang lain...tak paham??tak pe abaikan..bulan puasa ni tak elok sangat berterus terang takut terbatal puasa...


Aku tak pasti bila kali terakhir aku puasa penoh, form 1 mungkin...itu pon aku tak pasti..walaupon aku belom cukup matang,tak baligh, masih adik-adik, tak tahu pon pad tu apa masa tu tapi aku memang tak puasa penuh..biasalah mana kenal dosa pahala lagi masa tu, ponteng puasa, ponteng solat,ponteng sekolah, buang sampah merata-rata..ahh itu dah jadi kebiasaan..nak-nak pulak kalau dok asrama, memang muka akulah budak putri paling nakal sekali..senior dengan warden tak sah kalau tak sebut nama aku time roll call..(femes dowh aku...lalalala~~)


teka-teki lagi..
mana satu aku??
aku kurus je dulu, kurus sikit la tapi tu pon orang label aku gemok..
tension betol!!

Masa sekolah menengah dulu, ada puasa kat rumah kan, selalunya kat rumah la yang selalu terkantoi puasa..hehe tak tahan kot sebab makanan depan mata...Iman pulak masa tu senipis kulit bawang so paham-paham je la..

Ada satu hari tu, aku dok rumah sorang-sorang, tengok tv ja pon tetiba nafsu melonjak-lonjak..nafsu makan ok bukan nafsu lain..Nak kata syaiton yang menghasut tak boleh sebab bulan ramadhan kan syaiton-syaiton kena ikat...


aku pon pegi la masak megi..megi tambah telor pulak tu..siap tumis bawang merah dengan putih lagi (sila terliur)

Dah siap masak, aku pon makan sambil layan rancangan chef wan buat kuih raya...nikmat sungguh masa tu, macam layan cerita blue pulak...kejadah!!


Tiba-tiba aku dengar ada orang bukak pintu gate rumah aku..hah!menggelabah gila aku masa tu, cuak nak mampos pon ye jugak, rupa-rupanya abang aku yang balik dari kelas..hoh kelam kabut aku masok toilet dengan mangkok megi tadi, nak basuh kat sinki takot kantoi...aku pon basuh la dalam toilet kononnya nanti boleh la sorok mangkuk tu dalam baju masa nak keluar...

Akan tetapi, abang aku macam dapat menghidu kejahatan yang aku lakukan, aku pon bengap sangat nak sorok-sorok basuh mangkok tapi dok bunyi keletang keletung..mana la abang aku tak saspek macam-macam..Abang aku jerit dari luar...



" Ayu, hang tak posa ehh???dok basuh mangkok dalam toilet buat apa..pi buat megi kat iwan satu"


Ceh..abang aku pon dua kali lima, tapi reason abang aku kuat sikit la, dia berjalan pegi kelas tengahhari rembang, dugaan tu besar gak la..aku ni dok melapok kat rumah je pon..=p


hehe...sori lah iwan...terkantoi lak hang ponteng posa...eceh macam abang aku baca ja blog aku nih..

moral of the story:: jangan ponteng puasa dan jangan tengok cerita blue siang-siang!!Aku sekarang dah insaf ya..tolong lah paham..

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

16 comments:

Hamzah Ian said...

srihanyut.. sile tido..

ko makan je keje.. posenye tak..
ayoo.. dah tue bangke kot..

MOHD KHAIRUDDIN, THIS IS YOUR MUM

alvin takda umah harga 8juta said...

aku terkentut dlm air..
lalu batal puasa..

+d.O.Y.A.h+ said...

samat bpuasa! =)

mari makan goreng pisang seringgit tgh ari esok kt depan dwn kuliah.hehehe

Berd said...

cerita tu masa lu datang haid kan. lu tak salah

hellioz said...

sat3

lu puasa ke neyh?
gyahahahah~

AyuE SurihanyOt said...

hamzah:: eyh...aku posa ekk sekarang..


alvin:: sila pegi sekolah agama sekolah rendah skrg..kritikal sgt dah gua tgk lu...


doyah:: ehh...kita sama fakulti ke???


berd:: gua tak dtg haid lg la masa tu..gua comel lg kot...haha


hellioz:: ehh..bukan syaitan kena tambat ke??apa lu buat kat sini derr???=p

zam.enol.arep said...

kalau da jumpe ariel vs bunga sila cepat roger sama saya. eheh.

maisyara Pot! Pot! said...

oh... hari ni hari pertama puasa. ko puasa tak ni? ngeee^^

fndrocka said...

Haa..dah alang2..masakkan aku meggi slurp satu..

Nazz@Purple said...

hehehe..selamat berpuase..jgn buat perangai cm tu lagi eh..

eiffel said...

kehkeh..ngangkang kt umh pown xpose... -.-"

J. Love said...

gua sejak dua menjak ni, bukan bulan posa pun dah tak tengok blue dah. dah insaf agaknye.

J. Love said...

oh lupe. selamat berpuasa.

MOFASAD said...

merujuk kepada gambar

ang skola lesbian ka?

nurayunni said...

ko nie laki ker pompuan..kompius aku...

AyuE SurihanyOt said...

zam:: ekk eleh kau..ariel tu tak hot pon yg kau nak tgk dia punya anu...


maisyara pot pot:: aku cam nak tny ja kenapa pot pot kt belakang nama kau..hehe


fndroka:: kalau lu abg gua insyaallah gua masakkan..


nazz:: insyaallah tak..hehe


eiffeil::ngeh3..biasa la dugaan byk kot...=p


j.love:: bajet macam aku nak percaya la kau tak tgk blue wehh..haha


farid:: ellooo...sekolah aku ada lelaki la..tu gambar kat aspuri..


nurayuni:: maw tengok ke???aku pompuan la dol..

boyfriend