12.8.10

1 Ramadhan...90 peratus hanya tidur

1 Ramadhan

Sebelom tidor melantak buah-buahan tempatan, masa tu tekak dah rasa sakit-sakit tapi still nak makan jugak sebab esok puasa tak leh makan dah..

     Bangun sahur pergi cafe cp makan nasi lemak, erkkk sangat tak boleh diterima tekak ok!!tapi nak buat macam mana dah makanan tu je yang tinggal..hampeh betol! ramai gila orang dan yang paling ramai kaum adam, oleh kerana esok puasa, mata aku pon stop meliar daripada biasa..itu pon ada gak jeling-jeling tengok mamat hensem..dem susah betol nak kawal nafsu dowh!!

tekak aku dah rasa lain macam so aku hisap strepsils bagi hilang rasa tak selesa tu sementara tunggu waktu imsak..tapi aku tertidor sedar-sedar dah pukul 10..owhh dem lagi aku terlepas subuh!



Masa aku bangun tu, kepala aku berat gila, badan aku rasa lemah sangat, aku pegang dahi arghh panas..sah aku nak demam nih..aku tak larat nak bangun so aku tido balik..

12.30 tengahhari aku bangun balik, bukak blog dulu kot ada skendel-skendel update..baca entry yang pendek-pendek je dulu sebab kepala tak sanggup nak menerima entry panjang berjela...Dah la berjela, cerita pulak pasal kucing dia beranak..kejadah!!!

Aku mandi bagi hilang rasa panas...Balik bilik, tidur balik...sampai pukul 4 baru bangun solat zohor..keji sungguh melewatkan waktu solat!!

Solat pun tak berapa nak kusyuk sebab kepala buat hal, tension betol aku! nak makan ubat tak boleh sebab puasa..Petang tu serius kepala aku makin menjadi-jadi sakitnya..

Aku duduk tak kena, baring tak kena, berdiri tak kena...Ya Allah dugaan apa lah yang Kau bagi kat aku ni...Aku menangis sebab tak tahan sangat sakit tu, rasa nak hempok kepala kat dinding pon ada..muka ganas tapi sakit menangis cam bongok je kan..ahh aku kan manja..comel kan gua manja...mungkin sebab aku jarang demam so bila sekali sakit tu mood mengada-ngada tambah kesakitan luar biasa tu agak menyerlah...

Mulut aku pon tak henti-henti beristifar, (dah sakit baru nak ingat tuhan)!Kalau dulu sakit je mesti mulut ni keluar carutan..tapi sekarang tidak lagi..nampak tak aku dah insaf??

     Juadah berbuka pon aku suruh member yang beli, padahal member-member dah ajak berbuka kat luar..sori la kawan lain kali je la aku tak mampu nak bangun pon nih..Berbuka aku makan bubur nasik, agak heaven sebenarnya sebab tak yah kunyah...masok je telan masok je telan..huh dasar pemalas kan..

Gambar tiada kaitan..

Lepas tu aku cepat-cepat telan ubat demam yang member aku kasik..ubat mahal dari farmasi bukan ubat cikai macam panadol tu..dah telan aku terus baring lagi dan aku tertidor...(tidor lagi minah ni).

      Terjaga ja dari lena sewaktu azan isya'...ok aku terlepas waktu maghrib pulak...dush..dush..dush hadoi la terlepas lagi..bila aku bangun tu satu keajaiban berlaku...kepala aku dah tak pening, badan aku dah rasa lega sikit, dan dahi aku dah tak panas dah...Alhamdulillah..aku dah sihat sikit...hoho syukur Allah mendengar doa aku...mungkin jugak sebab aku bersabar tak bukak puasa..kalau orang lain aku rasa dah burn dah puasa tu...betoltakbetoltak??

Tapi aku tak pegi solat tarawih pon...ngeeeeee aku kena konfem kan betol-betol yang aku dah sihat kalau tak kang terpengsan kat surau tu sapa yang nak ngangkat pompuan bersaiz gajah macam aku ni...

erkk..renungkan dan selamat beramal..
sumber dari encik google..

Sekarang dah boleh tulis entry maksudnya aku dah ok la tu...hehe cuma tekak la rasa payau sikit..

First time aku rasa demam selama satu hari..sebelom ni maw seminggu gak aku demam..hoho tak maw la demam waktu bulan puasa ni..aku nak berbuka dengan nikmatnya...takkan tetiap hari nak berbuka makan bubur nasik je kot..(-_-")


P/S:: satgi punya berbuka, kawan aku dah ajak pi bazar kat pulai...heheh ayam percik...nak ayam percik gak...murtabak pon nak...urmm keteow goreng pon best nih...ok dah ayu pi solat sekarang kang terlepas lagi...

26 comments:

MOFASAD said...

cayang ucuk demam yer.. cian dia~

>>_____<<

Whoopz said...

Selamat berpose.. Hebat gak c0baan hari pertama ko.. U rawks.. :p

beautiful_rose said...

sesungguhnya setiap kesabaran itu ada ganjarannya...... =)

AyuE SurihanyOt said...

farid:: baru nak kesian???huh mencik!!semalam buat tak taw je!!


whoopz:: hebat ke??hehe


beautiful_rose:: hehe tenkiu...

+d.O.Y.A.h+ said...

hua.samala ngan kitaaa.demam jugekk.huk3.smge sama2 semboh.ngahaha

Hamzah Ian said...

hehe.. hai ayu... hehe.. aku sayang ko lebih..

hellioz said...

semua lu mau...
parah2...

gyahahahaha~

AyuE SurihanyOt said...

hamzah:: sayang aku tp tak maw belanja aku..ape kes????


hellioz:: hidup sekali je hellioz..hehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
J. Love said...

gambar katun pompuan sakit tu lu amek kat microsoft clip organiser ke hape?

kahkahkahkahkah!!!

cepat cepat ah baik. kang kemain liat nak ganti posa tu kang.

DuniakuAbstrak said...

skali berbuka brape kilo makanan ko bedal?

AyuE SurihanyOt said...

j.love:: aku nak baik lah..tapi keadaan tak mengizinkan..wehh aku demam pon posa taw...=p


ayul:: weh aku makan bubur nasik je taw semalam..tapi dua bekas la...=p

Hamzah Ian said...

AKU SAYANG KO.. TAKNAK KO GEMOK.. KANG BUNCIT LAK.. SBB TU TAK BELANJE.. HAHAHA

Hapiz Rahman said...

hahaha... menagda ley tahan kalo ko sakit ek? sama aku la.. hahahahaha

aku plak cuti 2 hari, posa 1 dan 2. So dua hari cuti ni memang aku melantak tdow sampai kul 3 la.. hahahaha

bagus la ko dah elok sikit..:) elok lagi banyak yer..

AyuE SurihanyOt said...

hamzah:: tak pe..aku buncit pon kau still sayang aku kan..jeng3


hapiz:: tak elok lg weh...aku still sakit kepala ni..huhuhu

maisyara Pot! Pot! said...

sian lu awek. demam ye? hehehe. cpt sht ye. aku lak PMS. tapi, tak pula 'cuti'. hari ni dan semalam moody gila. esok entah mcm mne. T__T

AyuE SurihanyOt said...

haha..paham2..aku pon klu pms macam haram gak mood nih...

Hamzah Ian said...

mesti la aku syg.. hoho..

alvin takda umah harga 8juta said...

assalamualaikum..


alololo...
semam lak budak ni...sila makan ubat k..

AiZ said...

hari pertama pose pun macam kene antar pegi perang... ^__^ macam susah je pose ek? hehe




Aiz latest entry
Tangkap basah di kem PLKN pada bulan puase

jane said...

demam?
makan limau
n ais kerim

confirm cpt baik
cubalah

>.<

tke cre=)

n hugs

oh, slmt brpuasa;)

bukan penggoda said...

mmg xbest klw demam ms pose.

tp, lg haru klw cirit ms pose. haih. -.-'


doakn gua cpt sembuh. tiba~

nasikputeh said...

skang tak demam kan?
ok boleh anta juadah kat aku.
haha

Hamzah Ian said...

dimana kah hupdate..

kucinglipat said...

kalau aku tidoq dari 7 pg sampai 7.30 mlm, kira puasa dak?

boyfriend