20.6.10

Jadi Blogger nak Menggelabah baik tak yah jadi blogger Bai..

First time nak tulis pasal blogger-blogger ni..selalunya aku tak amik port sangat..tapi rasa macam terpanggil plak nak buat entry macam nih...ok ayat cam cilake sikit..harap maklum...


Orait...
Sebagai blogger picisan..aku pandang dari jauh je orang gadoh-gadoh dalam blog ni..hakhak ok tipu...aku ada gak komen-komen mana yang patut..


Kadang-kadang aku pelik gak apasal la blogger-blogger otai ni menggelabah abis bila kena rage..yang tak paham sila abaikan...nak blah dari blog ni pon aku tak marah..


Apasal???ko risau follower ko lari ke???ataupon ko malu???matang la sikit bro..teruskan je ko punya blog tu...follower ko kan berjuta, ramai lagi yang nak baca blog ko..Lain la blogger sampah macam aku ni takde sapa nak baca..

Ini sampai nak berkempen bagai..adoiyaiii...ingat masalah nak selesai ke???

kalaupon blogspot nak banned dia punya blog...

MACAM LA DIA TAK BOLEH BUKAK AKAUN BARU!!!

Nampak sangat kot ko gelabah...ko buat tak taw macam Abang Sally tu sudah, memang la mula-mula dia gelabah jugak..tapi kipas susah mati dia tak lari pon..ade je yang komen blog dia..trafik tinggi gak..(tu aku tak pasti sebab aku tak stalk blog dia sangat)..

Kutuk mengutuk ni kan, macam la tak de blog lain yang mengutuk...bezanya dengan hellioz ni cuma dia lebih terbukak...lebih berani...(alamak TERbacklink plak)

Tu belom masok yang entry berkias-kias lagi mengutuk..(sial aku banyak terasa kot haha...)..buat kering sudah ler..konon nak bela nasib diri...wadafak giler wehh..

nasihat aku...follower ko kan sampai berjuta mana boleh lawan blog hellioz yang yang follower ciput tu...lantak dia la nak tulis blog cam tu pon...dia ada readers dia sendiri dan ko pon ada readers ko sendiri..

Tak semua orang suka cara penulisan kita..ingat tu!!!

Otai tak semestinya bagus...Picisan tak semestinya keji...

P/S::: nampak macam gua menggelabah tak??benci ahh gua jadi blogger gelabah ni..

37 comments:

Nabiel said...

btui2~hehehe..
x smua suke ngan kite~
klu nk ktuk2 nie, smpi bile x abiss..
bia la owg nk ktukkn kte nie..
jnji kte rilek2 suda!
blog jelah!!!
tuh pn nk gado ke?hahaha

Hasrol Nizam said...

aku tau situasi apa yang sedang ko cakapkan kat atas ni.kalau sampai nk berkempen tu aku pun rasa cam tak berapa nk setuju.tak perlu kot..

bateri laptop korang tahan lama ke

Ery Farieha said...

betol2
xyahla gelabah sgt kot
wat cool je
pastu org pon malas nak kaco
hohoho

I n n z said...

suke entry neyh.
eh nak like.
HAHA !

yg menggelabah semacam neyh sume nye stok ta leyh trime teguran derr.
sume nk dy jeh yg betul.
sbb dy otai n glamer.
pastu taw, ade org akan backing dy.
sumpah gelabah.
haha !

yg entry kias2 kutuk tuh, aku pun ade terasa.
mcm cabai kan dorunk.
ssh kipas2 tanak mati neyh.
HAHA !

@yuE said...

Nbeil:: entah..maki je la dlm blog dia ye dak??haha aku yg tak matang..

hasrol:: taw xpe...sembang macam org nak jatuhkan dia..padahal dia pon same jek...

ery:: betol...

innz:: haha..aku pon banyak terasa..tapi aku rilex je..biasa la tu nama pon blog..ada pendapat masing2 kan..

theHusnaM said...

Belog sy pon underdog je....

zam.enol.arep said...

yg anda plak mgelabah ni nape kak ayu? haha

stnded ah weh. manusia kan. kondem nak. pastu takat kondem je la. xde plak cadangan yg myusul. kan2?

ni la yg gua maksodkn tules sbb phatian. knon2 konco da ramai bleh ajak bgadoh.

Anonymous said...

miahaha juskai dambaanpilu

Anonymous said...

muahahaha...wa gelak je oke tak??

firdaus khalid.com said...

hak3..

aduyai..aku ase..hellioz ngn jK..
biaselah tu..ade pro ade kontra..
n kita yg picisan yg more like sampah nila orang nk amik jdik kawan pun..kn2..hak3..
dah2..xyah nk amik port..mne btul n open..kita sokong..tapi jgn jdik talam der..keji nmenyer..hak3..

otai ke otaikk yg menggelabah?
hak3..ilex..cool..

Roronoa Zoro said...

justkhai dambaan pilu?

bukan bro bukan..

justbangkai.. kahkahkah.. ego pondan jer tue sebenarnya. kahhkahkah..

penakut je lebih.. kahkahkah.. dia kata helioz x tunjuk muka.. jadi penakut.. so, dia tunjuk muka lah sgt ek? kah kah kah... bodoh justbangkai...

otaik je sebenarnya...

well, sebenarnya aku ikut dia mmg dah lama.. x logik kalo dia kata aku x paham cara penulisan dia.. mmg x logik beb.. ntah la... aku mmg yakin dia tue ego tahap dewa.. xkan ngaku salah.. percaya x ayue? plz percaya.. haha.. :P

Anonymous said...

miahahaha aku ada pic jk

@yuE said...

husnam:: jadi belog biase2 saje sudeh...yg penting ada readers...=)


zam:: haha...mentaliti otai...benci okeh!!


anon::: GUA RASA SEBELOM NI TAKDE ANON...ENTRY KALI NI SAMPAI 3 PULAK ANON..APE DE HAL???


Firdaus:: haha...aku no komen pasal komen lu...=p


Zoro:: baru sekarang aku mengerti zoro...maafkan aku kerana tak mempercayaimu dulu...ok ayat nak romantis gila babi..(ehh gaya penulisan aku mmg cenggini ko jgn tak paham lak)...hahaha

Fastblox said...

Salam @yue, boleh tahan entry kali ni..haha.. ;)

~Ann~ said...

tak tau da nak support yang mana satu.. last2 kita jaga diri sendiri sudahlah kan.. Mihahahaaaa

Lets have life! At the end, bloggers ni tak kemana-mana pun.. Nak gaduh gaduh rasa cam tak payah lah beb..

Eh eh, tetiba terbayang para bloggers lelaki ni saling tarik rambut.. Mihahahaa

Linglung said...

gua dgn serangga macam gini gua buat dek saja..mula2 mmg panas hati.layankan saja la ...keh keh keh

KuBi said...

apo yg ko merefek ni ayue? aku karate tengkok ko kang!!! huhuhuhu!!

J. Love said...

okeh okeh gua tak gelabah.

sumpah gua tak gelabah.


hisshhhh mane ade gua gelabah!!

taklahhhh tak gelabahhhh!!!

Anonymous said...

ape yg khai tu buat sampai ramai betul yang tak suka?

firdaus khalid.com said...

hak3...
aku ske hellioz agi..
dye masuk gak blog aku..xde pun dye ckp blog aku cm sampah..
hak3..

n si JK..hampeh..x jenguk lnsung..
lagi mengata ade lar..hak3..adioz..

@yuE said...

Fastblog:: haha...baru je sentap ngn entry ko kan...=p


ann:: aku pon tak leh bayangkan...haha


linglung:: gua taw derr...haha


kubi:: U dah tak sayang aii ke kubi??isk,isk....sedey...=(

@yuE said...

J.Love:: haha..lu memang tak gelabah derr..lu rilex je..


firdaus:: biasa la dah otai...mane sempat nak tgk suma belog follower tersayang...


anon::: ko gi carik sendiri la...jadi keja plak aku nak cerita kat ko....lagi satu...aku tak ckp pon nama khai???aku sebut nama hellioz sayang je...haha

Hapiz Rahman said...

tengok senyap2 je.. hahah.. (tengok sambil minum kopi.. hahah)

A-Y-I-E said...

bila tgok blogger-blogger bergaduh.. aku malas lagi nak ambil tahu.. sebab bila kita cuba menasihati, kita pula yang kena marah..

jadi lepas ini aku akan dengan blog aku sahaja.. komen entri di blog seseorang, kalau entri tu menarik..

kalau tak menarik, aku baca.. lepas tu.,. tekan pangkah [X].. habis cita..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

gua ada parang..nak kena libas kah???




nge~~nge~~




gua lapar la..jom mamam..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

nak menggelabah..jadi goblok..

-telordibasuh- said...

hehe..hu telor ngn glabah ni coz stok telor nak abes hahahahaa

Frodo Baggins said...

hye ayu? lu gay? wa ada ky jelly lebih! muuuahhhhh sayang!!!


muahahahahhaha


>>___<<


wa, alvin, parit, hellioz ada "parang"
spesel!! mau coba?? ngahahahha

Farid MOFASAD said...

bodo frodo!


hahaha
mak hayam!!!
kenapa marah2 nie?
follower ai baru 5 rat

xcukup la...
nak macam blogger 2 gak... ramai!!!!


camna yer??




hell celaka.kote takder
hahahahahaha

@yuE said...

hapiz:: kopi cicah biskut kering pon sodap...=p


ayie:: aku setuju...=)


alvin:: lu nak belanja gua makan ke derr??gua ok je..nak MEKDI!!


telor:: tak suka makan telor...=p

frodo:: parang lu best ke???gua kena tanya dulu...adoi kepala gua jadi biru sudah...(-_-")


Farid:: You kena buat domain OH..baru follower juta-juta beb...

Farid MOFASAD said...

ok gak...

guna


OH CELAKA



ok x?

@yuE said...

Farid...


ok gak baru rare orang melayu kata...hakhak

the sastraboy said...

ko tengok lagi ke kalau aku komen ni? haha. tak kisah lah. haha.

blogger otai tak otai.mesti gelabah bila kena rage.

siapa-siapa pun mesti gelabah kalau kena rage.sebab dah itu lumrah.

kena sergah dek anjing yang menyalak.mau tak gelabah kau buat langkah seribu.haha.

kesimpulannya.biarlah dorang tu.dah itu sifatnya.haha.

@yuE said...

tengok ler dah orang komen...


hehe..dah lama biarkan..

alahh entry ni follower aku je bace...

otai2 tak baca belog sampah aku ni...hakhak

Nazz@Purple said...

betul kan..ala berblogger la dgn aman...damai..demi kemajuan blogger manjadi cemerlang,gemilang dan terbilang...hehehhehe

Linglung said...

**gua terbaca nota kat tempat nak komen ni, gua tak reti komen lebat2..sembang lebat gua reti la sikit2..

ciK mOt (",) said...

gwa datang singgah ni...
baru terjumpa entry ni...
siyesly, guna rindu nak gaduh manja cam dulu...mekekekeke....

boyfriend