14.6.10

Lagenda Budak Setan..nasib Lisa Surihani tu cantik..apa-apapon Farid Kamil gak yang best

Okeh..aku mengaku yang aku ni langsung tak huptodate...tajuk pon dah huptodate..selayaknya aku tinggal je dalam hutan menjadi rakan-rakan kepada encik monyet, cik semut, cik beruang, cikecikeAH, cikecikeUH..


Aku tahu ramai yang kata cerita ni tak best la..boring la..terkejut la..dan macam-macam lagi la komennya dah macam pengkritik hebat movie melayu sahaja..


Masa mula-mula cerita ni keluar aku dah rasa teruja, realitinya aku masih terloncat-loncat bajet comel di depan panggung wayang mengharapkan akak kaunter tu rasa kasihan dengan keterencatan aku..Tapi nyata sia-sia...Mungkin aku perlu usaha dengan lebih kuat lagi untuk menarik perhatian akak kaunter tu...kankankan??


Dah korang review cerita tu macam hampeh takkan ler aku nak tengok wayang lagi kan..So aku cadang nak tengok cerita lain...AHH dah jodoh aku dengan LBS, semua cerita yang aku nak tengok dah fully book..ada pon kat tempat duduk depan, gila apa nak melangut 2 jam kat dalam tu..maw terseliuh tulang belikat aku..


Oye aku tengok LBS jua akhirnya...starting dia best, lawak! nubhan pon takde la nampak gay sangat..Lisa tetap cun melecun..Raja Farah???apasal hitam sangat minah ni??berlari ke afrika ke hape??Farid Kamil....boleh la tahan, dah muka memang rempit tapi dalam hati ada landskap..


Time part sedeh...memang agak sedeh lagi-lagi part azmi pukul ayu tu, tapi aku tak sempat nak feeling, tak mampu nak melalak melolong sebab malaun kat sebelah aku boleh buat lawak..sepanjang cerita tu aku gelak..tension gak tengok wayang dengan manusia yang takot nangis lalu buat lawak dalam panggung...rasa nak lempang laju-laju je..

Boleh la layan cerita ni sebab aku tak baca buku dia so tak leh nak komen lebeh-lebeh...part Lisa nangis langsung tak jadi....nasib la ko cantik takde la aku kesah sangat..

Yang aku pasti Farid Kamil gak yang best..Best maksud aku disini adalah SEDAP...

sedap sebab dapat pelok dua gadis cantik dan seorang wanita yang hampir monopos..lalalalala~



p/s::: Masa part farid kamil pegang baby tu aku tengok encik buncit sengih-sengih...entah apa dalam pala otak dia aku pon tak taw.... Tak kan nak kawin dah kot...???

6 comments:

Farid MOFASAD said...

tak berkesempatan lagi menonton..

tapi.. ramai orang kata cerita dia lari dari novel.. ntah la..

lagi satu orang kata fazura je yang menghidupkan cerita 2....

....



movie melayu banyak bercerita pasal percintaan... tapi kenapa ye?? kita bukan lagi duduk zaman 70 80 an.. sekarang zaman muda..

orang sekarang layan cerita penuh aksi dan kelakar..

kalau aksi jangan terlalu merepek dengan teknik cgi sekarang.. macam cicak man 2.. langsung orang tak minat... jkerana telebih teknik cgi


kata pelakon.. mesti lah kena berani beraksi dengan berani.. bukan beraksi dengan jiwang...


>>______________<<

hellioz said...

tanak tengok
unless its free..

gyahaahahaahhahh~

@yuE said...

farid:: malaysia ni layak plak buat cita aksi...nanti jd katon ler gamaknya...



hellioz:: tak payah tgk hellioz...kang lu keja memaki ja dalam wayang tu..haha

Wan Perlis said...

agak2 la dok depan skali.
boleh lari positon tulang
en buncit xda blog ka
aku nak kacau blog dia plak

J. Love said...

hahaha lu tau gua tengok citer ni dengan member gua.

dia kate, kalau dia tengok dgn boifren buleh layan jugak la kot part sedih-sedih tu. tapi sebabkan mulut puaka gua yang asek nak melawakkan setiap scene bangang dalam citer tu, dia tak mampu nak tangkap leleh.


KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH!!


PS: mulut gua memang puaka kalau tengok citer puaka lahanat. hekhekhek

@yuE said...

wan::: encik buncit takde belog...dia tak minat..bagus gak tak de nnt kantoi la aku slalu kata kat dia...haha



J.Love:: weh malaun yang dok buat lawak tu pakwe gua la..nak tacing2 cam na nya...haha

boyfriend