22.6.10

Kantoi Diari Buku Hutang

Korang penah ada diari tak???kalau korang lahir pada tahun 80-an mesti ada diari punya..Ye la dulu mana ada belog..sekarang boleh la..umur baru 12 tahun dah ada belog, rasa diri ini hina pulak sebab aku belajar tekan keyboard komputer pon masa aku form 1,hingus pon dok meleleh lagi, likat plak tu, siap boleh tarik-tarik lagi hingus tu (rare tak hingus aku???)...Aku belajar tekan je taw belom godek-godek menatang apa ada dalam komputer tu...sumpah jakun!!nak main paint pon tak reti apatah lagi potoshop...

Masa aku darjah 6 aku kat kelas 6IT (teknologi) alaaa kelas yang menggamit memori aku masuk toilet laki-laki tu..Kalau orang tanya aku teknologi tu ape???hah mula dah gelabah tak taw nak eksplen ape...Encik Google pon aku tak kenal lagi kalau tak senang je aku sound "APA HANG TAK TAW CARI KAT GOOGLE KA?"...

Dulu aku inesen gila..youtube taktaw, redtube taktaw..tapi sekarang dah pandai...hari ni keluar cita pasai ariel peterporn dengan lunak mayak...esok dah boleh taw nak download kat mana...punya la maklumat dihujung jari...


Dulu aku suka tulis diari, setat dari darjah 3 aku dah mula menulis..ala tulis macam ni...

"Hari ni aku pegi sekolah, pagi sampai sekolah pukul 7..masuk je kelas aku terus korek taik idung sementara takdak orang, pas tu calit bawah meja budak laki sebelah aku..nama dia Khai..."

Haa lebih kurang macam tu la gamaknya..

 Masa aku darjah 4, aku tulis diari aku dalam buku 3x5..ala buku orang tulih hutang tu..harga 2 kupang boleh beli kat kedai runcit belambak..aku try google gambar buku nota tu xde plak..ni aku lukis je la ekk mana taw kalau korang boleh ingat lagi camne rupa buku nota kecik tu....



masih lagi bodoh guna potoshop...harap maklom


Tak taw la korang ingat ke tak...kalau yang tak taw tu korang lahir tahun monyet kot tak pon tahun babi...aku lahir tahun naga...orang lahir tahun naga comel-comel taw...(-_-")





Ok try buat bersambung la mana taw kot orang menanti-nanti entry aku....



Haktuih...masing-masing sila ludah ke tanah....


BERSAMBUNGAN..........


P tindih rapat-rapat dengan S: nama dalam diari tu hanya rekaan semata-mata...kalau terasa boleh simpan dalam hati...






gagagagaga...

29 comments:

I n n z said...

aku beli diari yg besaq cikit.
yg ada mangga ngan kunci tuh.
baru best dowh.
haha !

like3. xD

@yuE said...

aku takde duit masa tu...miskin lagi...sobsobsob...=( xmampu nak beli buku ada kunci dan mangga...

theHusnaM said...

sy dapat diary pejabat abah.
kalau kene marah, masuk bilik tulis smbil nangis.air mata menitik atas diary.gila shahdu.
ayat kegemaran lepas kene marah
"ibu ngn abah mesti dah tak sayang aku. aku nak pergi tinggalkan duni ni"sobssss sruuuuuuttt(sedut hingus)

@yuE said...

husnam:: haha....tu waktu sekarang ke dulu2 tu????

nur_nj said...

diari??? hahah nostalgia sungguh...

ok la tu belajar komputer form 1...

aku ni belajar komputer dah masuk diploma... hahha... serius okay...

theHusnaM said...

tu dulu2..smpi drjah 4 kot berperangai macam katun tu.haha

Wan Perlis said...

budak laki mana tau tulis diari.
klo yg tulis tu stok jiwang & skema ja.ahahaha
buku tiga lima jugak dgunakan oleh apek utk tulis hutang

J. Love said...

ni yang gua hangen ni. gua tak reti langsung pakai photoshop padahal gua lahir tahun tiger!!

gua tau takde kaitan.


btw, gua ade diary. ade sorang budak ni kat sekolah gua ni ade one time tu dia femes satu mesia sbb pandai tapi kat skolah ramai tak suka dia sebab dia ala-ala gila kuasa. tp gua takde hal lah dengan dia. tapi sumbangan beliau kepada gua adalah, sebab gua baca diary dia, gua ter-inspired nak tulis diary jugak. keh keh keh!

dia suka tampal2 gambar cantik2 kat diary dia, so gua rase best gile, so gua pun buat benda same. ade lagi diary tu. in fact gua ade diary baru tapi jarang update. asek rage kat blog je, takde mase dah nak update diary.


lagipun susah nak upload photo.


PS: pergh dah boleh buat entry dah gua punye komen ni.

al_madd said...

tahun arnab la comey..hehe

Anonymous said...

aku tahun manusia

.aira. said...

haha, ni lahr taun monyet nh, maseh mengenali diari, tapi tak minat diari, bile sedih je baru tulis atas ketas A4, agak2 dah hilang sedih, koyak2 buang tong sampah. *gile cepat sedeh hilang,

HAHA

jempot lihat blog and tingglkan jejak anda di entri ni :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha

KuBi said...

haktuih ludah atas paler kambeng peliharaan ayu wakakakaa

hellioz said...

sungguh keperempuanan sifat lu ituyh

gwa lelaki xpernah ter pk nk coret kisah hidup gwa dalam buku pastu bace sorang2.

lain la kalau kisah hidup gwa boleyh jual sampai jadik kaya macam JK rowling tah apekebende tah name dia
sumpah gwa xhengat...

gyahahahaahahahaahaha~

Z said...

haha
juskai tol la

MK Kimi said...

hakkkktuih!!!!

sjak tau kwujudan redtube, mst masuk tiap2 hari kan? haaa...

sbb tu tajuk ko kantoi..

mmg kantoi...haha!

fndrocka said...

ingat ni adamaya ke nak sambung

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

ravishingpeacock said...

brsambung ke?huhu

Whoopz said...

Dulu masa kecik2, gwa selalu tulis kat diary kakak gwa..
Selalu gwa kena marah..
X rawks ar kakak gwa tu..

aleen adela akoo ^_* said...

aku sokong al madd,aku pnah dga org kate yg lahir taun arnab jauh lebey beseri2 dr yg lahir bln naga.keh3
btw,mintak ijin tompang lalu blog neh ye.

@yuE said...

nur nj:: erkkk biar betol ko bru belajar masa masok u...huhu



j.love:: lu pegi buat entry baru wehh...hahahaahaa lu lahir tahun tiger ekk??? patut la selalu rage org...hakhak



al_madd:: arnab makan tahi sendirik...tak best...hakhak


aira:: tapi syill tahun monyet...reject!! hahaha

@yuE said...

kubi:: aii takde kambeng ok...ko ler kambeng yg paling aku sayang...


helioz:: kalau lu pi jual blog lu...serius gua rasa ramai je bid tinggi weh..hakhak



MK kimi:: woii ko ingat aku ni buruk lantak sgt ke???adoiaiiii



fndrocka:: ahaa aku suke cita adam maya...


whoopz:: kalau gua jd kakak lu pon bising bai...beli la buku 35 sendiri..=p


aleen:: ko tersalah fakta tu...betol aku tak tipu...

nur_nj said...

hahah... serius weiii... masa sekolah menengah dulu pun masuk kelab komputer, masih guna dos system... semua hitam... belajar pun bukan paham...

masuk u baru belajar betul2.. sebab ada satu subjek mmg khas untuk belajar semua: word, excell, powerpoint segala...

bila igt2 balik beruntung sungguh bdk2 zaman sekarang ni...

dulu masa diploma, mana ada laptop2 ni, PC pun xde, buat keje semua kat lab komputer, print masih guna printer zaman batu, yg lembab nak mampos tu...

nostalgik sungguh la... dan ianya memori yg sangat indah... =)

Frodo Baggins said...

wa syak sebelum lu tepek taik idoong
tu kat meja baby khairina mesti lu
gentel2 beliau baik punya kan??
sampai lumat, tepu n kenyal.


>>__<<


eleh jlo jiwangz tepek2 bunga
dlm dieri! muahhahahha ...


ada stry sal coli x dlm buku 555 lu ni?

Hasrol Nizam said...

diari? sat2 aku nak cek dlm laci..


takde....hehe

@yuE said...

frodo:: macam mana taw????mesti lu pon penah buat kan...hakhak

darjah 4 gua tak pakai coli lg...



hasrol:: mat kental macam ko takde diari ke???hakhak

Linglung said...

selebet sungguh main korek isung selet kat meja org...aduuuh!!!

Privacy_Resident said...

aku tak suka mendiarikan hari-hari aku. hehe boleh?

JOM KERJA WATER & LEKAR...

Hasrol Nizam said...

takde la..tgk la blog aku..mana de cam diari pun..hehe

balqis said...

haha, ade juga diari dulu. tapi ble baca balik, rase malu plak. haha :P

boyfriend