1.6.10

hidup sesimple mungkin kerja pon sesimple mungkin

Dah lama rasanya tak update belog..tak lama sangat sebenarnya..kalau aku seorang blogger yang pemes, entry tip top, suka sembang letop-letop kat GB mungkin ramai yang menanti aku update belog dan bertanya di facebook aku..."Ayu bila nak update belog??"...akan tetapi aku hanya blogger picisan...menatang apa picisan tu jangan la korang tanya aku sebab aku pon pinjam dari blogger-blogger otai..dengar macam sedap,mantap dan kedap jadi aku guna di belog jalanan aku nih..

Sejak minggu lepas, aku dah jadi malas nak pegi kerja...ohh bukan.. memang sejak dari hari kedua lagi aku malas nak pegi kerja sebab tak dak lelaki muka macam fahrin ahmad atau remy ishak kat situ..Hari kedua aku malas..tapi hari pertama aku masih seksaited.......................





Hari pertama nak pegi kerja, aku semangat gila!!bangun seawal jam 5 pagi, gosok baju kasi lendik, muka tempek bedak 6 inci, gincu merah menyala, sapu aishedo sampai mata tak boleh bukak, minyak wangi kalau boleh satu botol sehari, kasut nak tumit 3 inci tebal siap ada belian lip lap lip lap lagi kat kasut aku, jalan pon ponggong bergolek ja..



Tapi sekarang aku jadi sesimple mungkin...bangun 5 minit lagi pukul 7 pagi, solat subuh sebelom mandi kira dah gajah dah tu, pilih baju yang tak payah gosok..abih lekeh pakai t-shirt world cup perancis pas tu sarung jeans lusuh..tiap-tiap hari pakai tudung kaler hitam, senang! tak kotor tak yah iron hari-hari...sampai akak tempat kerja aku dah perli sebab aku asyik pakai tudung hitam je tak tukar-tukar...hah pedulik hape aku!!lantak..

Aishedo dengan gincu memang dah lempaq jauh-jauh...pakai bedak debu ja..simple, minyak wangi memang dah lama habis tapi deodoran itu perlu, calit sahaja dan berharap ia cukup untuk menutup bau petai..kasut pulak tiada lagi crocs sebab aku memang tak beli kasut mahal tu...kasut tinggi aku dah simpan atas rak kemas-kemas..aku pakai sandal bodoh sahaja, sandal yang bilamana aku tetukar dengan makhluk kecik mana ntah kat dewan sri resak!!aku pakai pon rasa sendat damn betol..aku ingat nak pakai selipar jamban ja tapi takut kena lempang laju-laju pulak sebab terlampau 'simple'...

Pergi kerja masih lagi buat kerja yang simple...gunting kertas..fotostat kertas...jadi untuk apa gua pakai kebaya bagai...untuk apa gua pakai gincu merah,aishedo,bedak 6 inci bagai...untuk apa semua itu?????gua tak ubah macam minah kilang je..so pakai simple sudehhh...gua dah menyesal gila tak bawak balik t-shirt banyak! kalau tak memang tiap-tiap hari gua pegi kerja pakai t-shirt dengan jeans je..hadoihhhh rasa nk ketuk kepala...

Ni esok nak pakai baju apa pulak?????terkial-kial lagi carik baju...ishhh

p/s:: Tiap-tiap pagi celik bijik mata ja otomatik pikir nak pakai baju apa pi kerja...tension betol!!tak pakai baju kang tak pasal-pasal aku jadi tajuk utama muka depan paper kosmo...0_o

8 comments:

amar haziq said...

salam ziarah..
simple mmg best
no pressure;)

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

princeduyong said...

ko memang simple...

nur hidayah isa said...

asik gunting kertas je..hahaha :DD

wah mula2 bukan main melawa lagi last2 mmg simple abes la..

Hasrol Nizam said...

sama la aku time Li dulu.. mula2 semart je, lama2 jeans pun sental..

tu laki2 la, mmg tak endah..tp prmpuan kan nk cntik2 aje, mana la tau nanti ada makcik2 kat ctu nk wat menantu..err..hehe

Wan Perlis said...

elok tu x pakai baju kebaya
bukan lawa pun
dah la nmpk bentuk body

AyuE said...

trima kasih prince..=)

hidayah:: mula2 rajin dah lama2 malas ler..hehe

hasrol:: hehe tak de maknenye nak buat menantu..

wan::pedas dn berapi...aiyakkk!!

nur_nj said...

hahhh... baru sempat tinggalkan jejak... buat keje ofis??? oooo noooo x rela i... aku dulu time LI semangat giler pakai baju lab sebab wat dlm U sendiri... pastu dah malas... pakai baju kurung lg bagus... hahah...
LI aku best la juga sebab ada wat projek dan jadi projek final year aku time degree dulu... =)

AyuE said...

nur nj:: ok la..aku ni keje gunting kertas je...huhu

boyfriend