29.5.10

Trend Zaman Sekarang!

Babi la...ok seawal entry ni aku dah mencarut...ohh aku tak mencarut tapi hanya memanggil nama binatang...tidak mengapa kan??


Korang perasan tak dunia kita ni akan ada satu kecenderungan dimana kita memanggilnya sebagai trend...Tak kira la trend pakaian ka, stail rambut ka,ekseseri ka dan lain-lain jugak lah...Trend yang paling tidak boleh belah dan tidak boleh diterima pakai tetapi masih boleh diterima hakikat adalah trend BUANG BAYI...

Makin menjadi-jadi pulak sekarang ni...merata negeri ada ja kes buang bayi...

"Ahh..ahh..uhh..uhh" "sedap la bang" "best la sayang" tapi bila dapat hasil perot dah boyot mula la "buang la bang" "malu la sayang"...Ehh anda tahu malu pulak..Kepala hotak anda la...



Kenapa nak malu pulak?masa sedap tak pernah kenal erti malu pon...Derr kalau tak nak sangat bayi tu jangan la buang, jangan la jadi manusia yang berakal kan haiwan...Banyak ja tempat perlindungan dekat Malaysia ni..tempat menutup aib dan tempat untuk ko kembali ke pangkal jalan...

Kata maklumat di hujung jari..laman web lucah boleh pulak ko cari sampai ke lubang cacing, maria ozawa boleh pulak ko kenal, tiba-tiba nak google pasal tempat perlindungan jadi buta IT pulak..tu bukan buta it tu namanya butababi...

Ada dua tempat yang aku taw sebagai tempat perlindungan untuk gadis-gadis yang terlanjur dan mangsa rogol...satu dekat Selangor satu lagi dekat Perak..

Aku penah lepak kat pusat perlindungan kat perak ni..Nama tempat tu Taman Sri Puteri..Ok aku bukan ahli kat situ tapi aku pernah pegi sebab emak saudara aku jadi pengetua kat tempat perlindungan wanita tu.. Cantik-cantik comel-comel taw perempuan yang masok situ, at least lagi cantik dari aku ni..(dem sejak bila aku pandai merendah diri ni?)..

Bagi aku mereka berani..Berani untuk tampil mengubah diri dan masa depan masing-masing tapi keluar masok balik pon ada (-_-") erkk ni no komen...Lepas diorang beranak terpulang la diorang nak jaga bayi tu ataupon nak bagi kat keluarga angkat...ha kan ke elok tu tidak la engkau sepahkan dosa-dosa engkau di tepi jalan...

Ni aku nak cerita sikit pasal member tempat aku kerja dulu...Masa tu aku baru lepas abis matrik keja jadi cashier..member-member pon datang dari latar belakang yang berbeza dan banyak jugak la story yang aku dapat dari kisah hidup diorang sendiri..

Salah satu nya adalah member aku ni terlanjur dengan boifren dia lepas tu memboyot, laki tu pulak tak maw terima anak dalam kandungan tu..Hell memang dayus laki durjana bernafsu menatang tu...Mungkin Allah nak tolong dia Wallahualam perut dia tu tak nampak sangat so dia selamat mengandung 9 bulan tanpa pengetahuan keluarga...

Tiba-tiba masa dia sakit perut nak beranak, dia masok toilet dan terberanak dalam tu jugak...Baby tu dah termasuk dalam lubang jamban taw tak..Dia cakap kat aku dia dah nak flush dah jamban tu tapi tiba-tiba hati dia terdetik untuk amik baby tu dan dia keluar cerita kat family dia..Nasib naluri keibuan dia masih menebal kalau tak confem dah masok paper, pas tu aku pon mesti tak jadi kawan dia sebab dia kena masuk penjara..kan..kan..kan..

Baby tu dia bagi kat pasangan yang tak dak anak untuk dijadikan keluarga angkat..masa tu dia muda lagi tak pandai nak uruskan semua-semua tu...

Sekarang dia dah kawin dengan lelaki yang sanggup terima dia seadanya..Lepas tu setiap minggu dia akan melawat anak dia tu...Alhamdulillah...anak dia selamat mengenal dunia..

So kalau ada-ada yang dah terlanjur...boleh la kembali kepangkal jalan...kalau ada yang termengandung boleh la pegi dapatkan perlindungan kat tempat yang aku cakap tadi nih..kalau ada yang nak jolok korang punya dengan lidi sebab nak gugurkan kandungan korang tu..erkk tak payah la wehh tak sedap pon sakit lagi ada...

ehh macam aku penah buat pulak..haha babi la ko bayangkan pon boleh taw la sakit ka tak...

p/s:: tak dak niat pon nak aibkan kawan aku hanya nak kongsi cerita...lagipon aku tak sebut nama kan..kan..kan...

17 comments:

Wan Perlis said...

sanggup lelaki tu menerima walaupun perempuan tu dah ditebuk.fuh

Lu'lu said...

aduhhh sedih tengok.
ingat fesyen, gaya hidup ja ada trend. buang baby pun ada trend

kyo_9 said...

argh.. nk mencarut gak la bila tgk gambar bayi tuh #%&!&

AyuE said...

Wan:: Tu la laki tu mmg bagus...sanggup terima kawan aku tu..

lulu:: realiti hidup...

kyo:: carut je aku tak kesah..hhaha

Hasrol Nizam said...

yang kes ibu buang anak ni aku rasa bukan sebab dia tak sayang kat anak dia, tapi mungkin keliru, takut, sampai tak tau nak buat apa. itu yg buang anak dia tu.

kawan ko tu ayue, nasib baik dia dapat fikir elok2 n tak buang anak dia..

Roronoa Zoro said...

shit !! aku xsanggup tgk gambar bayi tersebut lah.. ya tuhan.. hmm..jgn salahkan aku x dapat baca entri ko nie..

Roronoa Zoro said...

dem.. walaupon tragis, aku dapat jugak membaca ke akhir cerita ini.. (T_T) sebbek dia x flush.. sedih baca...

safiyyahosman said...

bodohkan manusia yang otak lebih rendah dari haiwan...

dah xlarat nak bebel pasl benda nih..
time sedap syok..
time berisi lari dr tanggungjawab..

nur hidayah isa said...

terus terberanak dalam toilet..mcm sng la plak beranak..fuhh takotnye..

nasib baik die amek balik anak dia tu..kesian kat baby tu

fndrocka said...

orang yang terlanjur ni selalunya couple..no wonder orang kata coule tu haram, sebab mendekati zina,sapa yang takleh control..jgn kapel. iye dok?

Latest Entri : Komen Puaka

nur_nj said...

inilah dunia akhir zaman.

Sama2lah kita berdoa agar terpelihara dari segala bala dan bencana...

Nice share!

cik kotak said...

ayu, aku SUKE GILER post entry ko kali ni! seyes beb~

Wan Perlis said...

kenal ahcong dak?
http://ahchongsjebon.blogspot.com

Firol said...

kita menolak hukum tuhan, sudah pasti akan ada kerosakkan dibumi...

Anonymous said...

Thank you for the good writeup. It in fact used to be a
entertainment account it. Look complex to far delivered agreeable from you!

However, how can we be in contact?

Also visit my page - augmenter ses vue youtube
my webpage > avoir plus de vues sur youtube

Anonymous said...

Hey there! I've been following your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just wanted to tell you keep up the good work!

Feel free to visit my blog - link building package

Anonymous said...

I enjoy what you guys tend to be up too. This kind of clever work and coverage!
Keep up the awesome works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

Here is my blog post ... link building agency

boyfriend