26.4.10

Hari Pertama di Tempat Praktikal

Ok paham!tengok tajuk pon rasa mcm nak makan kaki. One word utk describe tempat praktikal aku
"Bohsan giler siOt...ramai budak pempuan je...tak boleh nak cuci mata"...
mungkin aku patut tukar one word tu jd one sentence, aku tak tahu kenapa aku asyik nak merapu ja hari ni, mungkin sebab faktor aku dah bekerja, dapat gaji ciput, kena makan sarapan dengan orang-orang dah berumur...Ini semua hny kemungkinan ya, kebarangkalian tu amat rendah.

Kerja aku hari ini dimulakan dengan sarapan...sangat masyuk apabila nasi lemak dengan teh O ais hanya RM1.10....Ohhh aku sangat suka tggal di KEDAH, tak macam negeri selatan(tidak boleh dinyatakan namanya takut jd isu kenegerian) makan nasi dengan teloq goreng pon dah RM2.00 tu xmasok air sirap lg, maw singgit pulak darab2 tak ke dah 3 hengget dia sapu...cisss

Lepas makan buat medikal check up, hah yang ni sumpah lawak! kitorang kena timbang berat, ukur tinggi, pinggang, ukur dada semasa tarik nafas dan hembus nafas...korang kenal afza x?? ok ni afza rakan seperjuangan aku kat company nih..
comel kan minah ni..boipren aku panggil dia budak sekolah..hehe sebab kecik sangat..

First kitorang ukur pinggang...pinggang aku bila di ukur dapat 34inch (jangan gelak la bodo taw la besar gila)..pas tu aku ukur afza pny pinggang dapat 39 inch...WAKLU apasal pinggang aku lg kecik dr Afza???haha dalam hati dah senyum simpul konon aku kurus!!Afza masih tak puas hati dia ukur lagi..sama jugak!!aku pon pelik tak kan aku kecik kot???kitorang dah gelak-gelak...

pas tu afza perasan rupanya kitorang salah guna pita ukur, kitorang ukur dari nilai yang besar(bukan dr nilai 1)...confem la pinggang aku lg kecik dr Afza...BONGEK punah imiginasi aku telah jadi kurus...

Pas tu aku masok bilik seminar, ada taklimat dengan KAK LIA, HR bahagian training...sempoi gila kak long ni, kira tak bosan sgt la masa dia bg ceramah asyik buat lawak ja pas tu dok cerita pasai kisah hidup dia, walaupon aku sebenarnya tak berminat pon nak taw tapi aku layan ja sbb cara penyampaian dia best. tak dak la ko sangap sgt nak blah dr situ..

Sampai pukul satu suku kitorang rehat..waktu rehat ingat boleh cuci mata tengok mamat hensem ke mamat badan sedap ke tapi hampa yang ada hanyalah bapak orang..xkan aku nak usha bapak orang kot ohh aku tak segatal itu sampai laki org pon nk kebas...nak buat stok geli2 pon aku tak maw..(cakap macam diorang hadap sgt dgn muka aku!!)

ku pandang kiri perempuan ku pandang kanan gadis ku pandang depan makcik...adeehhh suma pempuan, batang hidung engineer lagi la tak nampak lgsung..memang suci la otak aku dok situ kira dok mengadap keja aku ja...

Dah selesai makan nasik dengan lahapnya, xyah control2 sebab xde jantan nak tgk pon..aku pon gi surau menunaikan kewajipan ku...(tanda gadis idaman)

pas tu masok lagi dalam bilik seminar tu..haaa kali ni lepas rehat mmg liat la kan,taklimat yg best pon rasa lama ja..bohsan kot bla....bla....bla...bla....bla...bla.....buat test sikit tros balik..ahhh baru kini ku tahu nikmat bekerja adalah pada waktu rehat dan waktu balik......sekian

p/s: agak-agak boleh tak aku copy paste entry ni masok dalam buku log praktikal baru care sikit supervisor aku baca...

12 comments:

Hasrol Nizam said...

aduh, apsal aku tak dapat praktikal tempat macam hg dulu.. kan bez aku dapat cuci mata..hehe

ok la, ade geng..tak bohsan..

AyuE said...

ko nak ke hasrol?????aku tengok ko mcm xde perasaan kt pempuan je...haha

cik kotak said...

CK sokong ayu 100%!!!

Hasrol Nizam said...

haha, bleh lak macamtu. ada ke laki takde perasaan kat prmpuan..LOL

AyuE said...

hasrol dah marah la weh..hihi takut2..

nur hidayah isa said...

selamat berpraktikal~ tahun depan giliran kite plak..

AyuE said...

good luck hidayah...hehe pilih tempat best2 ok..

cik kotak said...

haha...bro, tu anda sowang je la yg taw..nmpak je maskulin, dlm sapa taw!oopppp!terlebey sudeyy

Hasrol Nizam said...

@ayue, pernah ke ko nmpak aku marah2?hehe

@CK, erk..no komen..hahaha

E L L A said...

haha sume owg li bosan ni cemane nih !

Halizayana said...

slm kenal...hehe..lawak r korang ni..ape2 pun..ol da bes praktikal kt situ...

vamp said...

hi~ btw kite mmg xknal so nice meetig u... huhu... yg lawak my blog nama "hitamputih" n i cari kisah org 1st day pkatikal cz 2mro i be d 1 like dat~ hehe kt kedah mmg bes r pat $$$ JIMAT! pnah stay sne 1thn masyuk tol time bayar. bile blik selatan hahaha u kno la~

boyfriend