3.5.10

Dah boleh kawin ke ni??

Aku berfikir tgahhari tadi..berfikir menggunakan otak, aku rasa ok lg dari aku guna kepala lutut. Aku nak masak hape untuk isi perut aku yang tengah berkeroncong masa tu..lalu aku terpandang sphagetti (wahh nampak tak tu? I dah boleh kawin dah)..aku rasa nak masak sphagetti ler pulek..

walaupon dah berjuta kali tegok kak ipar aku masak aku still tak ingat lagi cam ne nak buat, ye la dah tak praktis kan.. orang kata "praktis make perfect u know" so aku google la kejap carik resipi..aku pegi dapor tengok2 apa yang ada nak buat sphagetti bujang nih..then aku jumpa la bahan2 yang patut..


 bawang benda wajib hokeh..

daging ayam dan sewaktu dengannya..kononnya nak bwt ala2 sphagetti bolognese la..hampehh

sebelum ditetak dicincang sampai halus..

benda ni paling penting bagi aku sebab aku suka bau dia..marvelous hokeh..

Mula-mula tu aku nampak CUKA aku ingat nak merapu sket boh cuka tapi bila pikir2 balik..aku tak maw la menunjukkan sangat kebodohan aku dalam masak memasak ni lalu aku pandang sepi je kat botol cuka tu...len kali je la cik cuka no...Aku gantikan dengan sos tomatoman, sedikit cabai yang kak ipar aku dah blender siap2(senang keja aku)..sedikit garam dan gula..

Then aku start melucah kat dapor tu sorang2..kelentang-kelentung dekat sejam jugak la...Dem nak masak sphagetti utk sorang makan ja pon..tu la melucah je keje..

Macam mana aku buat kuah sphagetti tu???aku campak ja bahan2 tadi...aku tny kak-kak ipar aku plus mak aku..diorang suma cakap nak masak ni senang je...campak bahan2 nak masak tu dalam kuali terus siap...bukan susah no..hehe

dah siap kuah...tinggal sphagetti...aku rebus ja dalam air..pas tu letak sket minyak masak dalam tu ni petua ni sebab xmaw bg sphagetti tu melekat-lekat..(aiceehh aku rasa macam dah chef ayue plak)...mari masak bersama Chef Ayue..lalala~~


taadddaaaaa sudah siap!!!hebat tak aku pnya sphagetti bujang..lalalala

bila aku rasa...SEDAP hokeh..hakhaks sungguh perasan hokeh ini budak..at least lagi sedap dr IKAN BILIS MASAK ASAM aku semalam..telan pon rasa air kosong je..

Amacam aku boleh kawin belom??????


p/s: alamatnya laki aku nanti tiap2 hari makan sphagetti la jawabnya..okeh la tu bak kata razman baru la barat sket ..hakhaks 

masalahnya calon suami aku skrg tak makan sphagetti cam ne ni???ahh lantak sumbat je la..


teeeeettttttttttt.......

10 comments:

mimi syamimi said...

blum ag...br 2 resepi...kasi ckop 7~pstu ley kawen da...tiap2 mggu rotate tu jek...hakhak

AyuE said...

hehe...betol jugak kan...yes dapat idea baru...lallaallaa tenkiu kak mimi..=)

papabear said...

nampak macam sedapppp...

sarah shafie said...

sdapnye la..

kazirinkato said...

ingatkan nak masak kari ayam...rupanya spagati...



http://ceritasekupang.blogspot.com/

Kapten said...

ko bukak gerai spagheti ler terus
hehe

AyuE said...

kapten: mmg rase nak buat cam tu pon..tp bajet xde plak..ko nak bg??

serol said...

ayue! spageti satu, tapau yek.. =D

hanakasaari said...

sedapnya ayu.dah pandai masak.good!! boleh kahwin.konfem bapex mok kawen ngan ko.haha..ajar aku masak weh.

AyuE said...

hanak: hang lg pandai masak kan..ngade soh aku ajar plak..haha

papabear dan sarah: sedap gak la..hehe puji diri sendiri..

kazirinkato: hehe kari ayam mana pakai bebola..

serol: no tapau2 hokeh..nak makan dtg umah..

boyfriend