14.5.10

Kisah Tempat Kerja! part 2 (Engineer tidak sama dengan Cleaner!!)

Aku mintak maaf pasal semalam entry nak mencarot..bukan nak tapi sudah mencarut sebenarnya..seperti yang kita sedia maklum kalau seseorang itu sedang marah, beliau akan menunjukkan sifat yang sebenar tetapi dalam konteks diri aku agak berbeza kerana bila aku marah aku akan bertukar jadi manusia lain. DNA aku ada sikit persamaan dengan Increadible Hulk...

Bila aku biasa-biasa saja aku sangat lemah lembut, sopan santun, bercakap benda-benda yang comel saja dan kelihatan sangat jelita tapi bila aku dah naik angin tiba-tiba aku jadi orang lain,bahasa-bahasa makian kian terserlah seperti vavi, vodoh,syial dan sebagai-bagainya..(ok ayat cover takut calon suami baca entry sebelum ni terus-menerus reject aku)

Abaikan pasal semalam, aku malas nak pikir, lagi pikir lagi aku jadi muda..apa barang jadi adik-adik..

Horait story untuk hari ni..

Hari ni hari jumaat, sepatutnya aku pakai baju kurung sebagai tanda menghormati penghulu sekalian hari...Tapi aku agak seksi hari ni, pakai seluar jeans dengan blaus coklat je pon tapi aku dah perasan seksi habis...

Biasanya kat tempat kerja aku, hari jumaat orang pakai sempoi-sempoi je tapi tidak bagi seorang makcik cleaner ni..bila tiba hari raya jumaat je confem dia punya baju vogue giler kalah aku...Ok aku mengaku sebagai seorang anak dara yang masih sunti aku rasa sedikit tercabar!! umur makcik tu dah 50 lebih kot, tapi badan still solid-molid,mantap serta sedap..(jangan bayangkan)..dengar kata pakai korset,aku dengar akak tempat keja aku kata la BUKAN aku kata..badan aku pon tak solid macam tu taw, sedap mungkin ada tapi menggelebeh tu banyak..teeeetttttttt

Tu cita pasal makcik cleaner..lepas aku masok ofis,gosip-gosip sikit dengan afza, akak ENGINEER (kak su) pulak sampai dengan pakai t-shirt lusuh dengan seluar bunga-bunga...perghh sempoi habis la, lagak macam nak bagi laki tido pon ada..aii kak semalam pakai baju tu je ke tido??????????????????????hakhak akak memang idola saya la kak..rock habis!!

So pilih la nak pakai giler sempoi ke nak pakai shantik-shantik?nak jadi engineer ke cleaner??bunyik dah lebih kurang sama..Jangan pandang remeh kat cleaner taw, akak vogue tu(dia bahasakan diri dia kat aku akak) pakai kereta ALZA lagi...

Tapi aku lagi hebat...tiap-tiap hari naik MERCEDES BENZ,driver tukar-tukar, sampai ke destinasi tekan loceng...amacam kaya tak aku??


aku search kat google seluar bunga-bunga, yang ni je la keluar elok sikit, yang len merapu..
keluar seluar dalam pon ada..motif betol..(-_-")

p/s: Jangan lupa klik nuff aku sebab aku tengah kumpul duit nak beli korset kat cosway...mahal betol sikit xde diskaun..CIS...

8 comments:

Berd said...

makcik cleaner sekolah wa dulu-dulu pernah kena raba. umur 50 lebih. masih ada lagi yang sangap. tak tahu siapa. wa syak geng samseng baju sekolah tak masok dalam seluar.

rObin@ayuE said...

keji gila budak tu kan...lu masok geng tu skali tak???

Linglung said...

derrr...kt tempat lu ada vacancy utk engineer? gua nak cr keje lain la gua rasa..

rObin@ayuE said...

company ni kedekut..keja teruk gaji ciput..baik lu keje cashier kat tesco lgi masyuk gua rase...hehe

Hasrol Nizam said...

wah, naik mercedes hari2, tapi kena tekan loceng..tu yg kantoi..haha..

E L L A said...

hahaha ! dna teos tuka laen bile marah, amat dasyat ye disitu, enggedebel hak !

dylla fadzil 小草莓 said...

suffer la pakai korset segala. nnt duduk kena tegak ja. my mom la cakap. i x penah try pun hahahaha.

rObin@ayuE said...

hasrol: saja la bg kantoi kang org kata aku riak plak..padahal nek bas je pon..haha

ella:haha..biasa la tu..weh aku baca 2 3kali gak komen ko ni xpaham aku..hehe

dylla: u xyah pakai, badan dah solid shantik dah..hehe xpa practice make perfect maaa...=p

boyfriend