16.5.10

Kerana Dia aku jadi Manusia

Sempena Hari Guru...sebenarnya aku lupa yang hari ni hari guru lihatlah betapa kejinya aku..Aku teringat pon sebab member sembang letop-letop kat pesbuk...bukan bermaksud aku ni kacang lupakan kulit tapi daya ingatan aku ni lemah macam aku ingat peha tu adalah betis...

Teringat aku masa muda-muda, zaman masih bergetah slim, muka selebet gila,tambah pulak dengan hitam melegam..tu pon buncit boleh suka kat aku, tak paham betol!..Aku nakal dulu..biasa la dah dok asrama kan, kira kat asrama tu aku la paling otai sekali...dahi aku ni memang ada cop JAHAT punya...

Tido waktu study, lambat turun prep, ponteng pegi surau lagi-lagi waktu subuh, bangun pon pukul 6.59 pg ada hati lagi nak semayang jemaah,sound budak-budak junior dan paling best lompat pagar dengan budak aspura...

Haaa korang jangan ingat aku buat pape plak dengan budak aspura, kitorang pegi makan je ramai-ramai pulak tu.. ada la dalam 10 orang...masa tu dewan makan tak bukak, perut dah sangap mintak diisi, kitorang keluar ikut gate belakang,terpaksa la redah ikut landasan keretapi..masa tu zaman makan KFC, sedikit jakun la sampai member aku curik botol sos bawak balik..cis buat malu kat aspura ja.. balik tu ikut landasan julak tiba-tiba ada ketapi lalu...gelabah biawak masing-masing, Bila ingat-ingat balik sumpah berani aku ni, nasib tak kantoi kalau tak confem kena gantung sekolah..tu la first and last aku lompat pagar...tobat-tobat..lagi satu aku bersyukur sebab xde pape jadi kat aku, zaman sekarang budak form 2 pon dah pandai nak rogol member..macam bangang je aku rasa..


Ehh terpanjang pulak kisah zaman rempang aku dulu..hehe nasib la ada CIKGU ROSNAH, warden aku masa tu...garang gila cikgu nih, tengok muka pon dah gerun tapi aku taw hati dia baik..kalau tak sebab dia pukul aku dengan penyangkut baju (tido kat dorm waktu prep),memang aku tak jejak kot menara gading sekarang...terima kasih cikgu, jasa cikgu amat saya kenang..saya sayang cikgu walaupon cikgu penah pukul saya...=p

sekarang saya dah baik cikgu, mulut dah tak macam puaka, sopan santun, muka dah putih sikit, nak buat jahat pon dah pandai pikir dulu baik buruk..hehe terima kasih cikgu-cikgu yang pernah mengajar aku tentang erti sebuah kehidupan...

cikgu rosnah..=)
aku yang dok sebelah cikgu pakai kain labuh, baju singkat, tudung singkat, lengan baju singkat pastu pakai gelang banyak-banyak bajet rock gila..huh selebet betoi!!

p/s: "don't judge me by my past, I am not in the past anymore, accept who I am today"....wow gua dah terer speaking...cepat tepok tangan kuat-kuat..hakhak

12 comments:

amar haziq said...

guru umpama lilin yg membakar diri sendiri..oleh itu hargailah mereka..

jenguk2 lah blog saya k ;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

lina mariana said...

terbaik la ayue!!!!hahahahah...landasan keta api belakang tuu..hahah

rObin@ayuE said...

haha..ingat kan aku fly dengan adik angkat hang la..huh jahat gila aku masa tu..huhu

lina mariana said...

hahahaha...itu semestinya.....segala ceruk asrama tu d hujung jari ayue ja...muehhehe..terbaik!!!( ayue jgn marah)haha

nur_nj said...

wahhh kagum dengan cerita kamu!

tapi ayat yg last tu x bley blah: "don't judge me by my past, I am not in the past anymore, accept who I am today."

Sgt betul itu... yg lepas adalah pengajaran bagi kita, sebab setiap manusia tak lepas dari buat silap kan...

like it!

rObin@ayuE said...

lina: haha aku tak marah pon mmg dulu aku otai pon..haha ni pali yg cakap k..hakhak


nur_nj: yup tak de yg boleh di kagumkan pon..cita jahat zaman skolah nih..hehe tp aku tak mcm tu dah..hehe baik sikit...=p

Hasrol Nizam said...

aku suka p/s ko tu.. :D

rObin@ayuE said...

hehe...curik dlm pesbuk je pon..

nur_nj said...

sebab kita penah jadik jahat, kita nak jadik baik, betul tak??? aku dulu cm tu gak, tp skrg dah jadik manusia dah... thanks to all cikgu's yg rajin bebel supaya rajin belajar...

dan itu sesungguhnya pengalaman yang berharga kan???

wanes said...

jasa baik guru tak ternilai..pengorbanan mereka tak henti2..

rObin@ayuE said...

nur_nj: yup pengalaman tu yang paling berharga...

wanes: selamat hari guru..=)

makdara terdiva said...

kelako..kelako..

salam singgah dik :D

boyfriend