7.5.10

Kisah Tempat Kerja! part 1 (BIADAP)

OHH hentry macam nak menimbulkan kontroversi...ok just amik yang jernih buang yg keruh hokeh..

Hari ni aku pegi keja dan rutin harian aku kat tempat kerja hari ni lain sikit dr hari2 yang sebelom nih. Busy...ya aku sgt sebok bukan macam "hengineer yang kelihatan sungguh busy" hokeh..Ini realiti..dari pagi sampai petang ada ja keja kena buat sampai xsedar jam dah pukul 5..baguslah xde la aku melangut je tak abis2..

Petang tadi sedang aku buat kerja dengan penoh dedikasi, ada sorang jejaka masok ofis aku..pakai baju sempoi je seluar jeans dgn baju t-shirt berkolar, aku tny la akak kat situ sape mamat hensem tu..Rupa-rupanya dia adalah PLANT MANAGER kat situ kira bos yang boleh tahan 'besar' laa...Chinese hokeh!biasa la selalunya kaum itu yang memonopoli sesebuah syarikat..Pasal hensem tu aku tipu je jgn terpedaya hokeh.. aku dengar dia sembang dengan akak engineer (kak Maryana) kat tempat keja aku tu..ayat yang aku dengar paling jelas kat mulut dia...

"I bukan jenis suka2 nak scold people haa...U taw tak apa itu BIADAP masok UNIVERSITI belajar tinggi2 tapi NO MANNER buat apa??"(ckp dgn sleng cina)...tersirap gak la darah aku dengar ingatkan dia nak kata kat aku tapi bila dengar2 balik, dia marah kat worker dia yang berlagak sombong!!masok kerja tak tegur sapa ngn orang..katanya lagi...

"Even I pon boleh tegur worker I, hello Maryana lagi, tak guna la kalau kita xdak manner mcm tu, I marah dia bla..bla..bla..bla...blaa..."..(ada point lain yg dia marah tapi aku tak dpt tangkap sebab speed carotan dia lebih 110km/h)
marah bebenor aku tgk dia..aku apa lagi,senyum tipis je la..ye la, aku ni budak praktikal je mana boleh buat2 pandai kang tak pepasal aku plak kena sound..



"U haaa!! I tengok U kecik besar kecik besar je" ....


hak-hak...So pandai2 la korang nilainya sendiri..Ingat belajar setinggi mana pon kalau ADAB xde tak yah sembang kencang-kencang hokeh!!!

p/s; nasib baik masa boss datang tu aku tengah wat keje kalau aku tengah korek hidung tak ke KANTOI...



~selesai~

5 comments:

mUTe said...

haha.. ape yg kecik ape yg besar?? giler slang sampai aku pon x fhm. haha

MK Kimi said...

ko tiap2 hari korek hidung je ke keje?

Kapten said...

haha. mesti mau ada respek sama bos maaaa... selamat pagi bos. kalau malu2 just angguk kepala jer

bukan bodek tp kita hormat diorang ada status dalam tu



Latest Entri: Ciri Wanita Yang Menawan Lelaki

Hasrol Nizam said...

setuju ng kapten tu..kat sekolah dulu pun takda belajaq adab ke?

AyuE said...

kimi: dah xde keje len yg tu je la aku buat..

kapten: setuju ngn kamu...wlupon aku tak tegur atleast aku senyum kambin..haha

hasrol: mcm marah je..=p

boyfriend